Tips & Advies

Voor Clem Vercammen is horloges maken puur vakmanschap. Kan u wel wat interessante tips of advies gebruiken rond horloges en juwelen? Dan helpen wij u graag verder. Aarzel niet om ons te contacteren voor al uw vragen.

Medewerkers of goede klanten kan u bedanken of sympathiek verrassen met een waardevol geschenk zoals een mooie horloge. Trendy of traditioneel, sportief of klassiek, goud of zilver: dit tijdloze product wordt steeds erg gewaardeerd en blijft een onuitwisbare herinnering.

Wij hebben een uitgebreide collectie in huis in alle mogelijke prijsklassen en heel wat merken. Kom even langs en we kunnen samen een juiste keuze samenstellen. Sommige horloges kunnen eveneens gegraveerd worden met uw logo of naam; dat is een dienst die wij gratis aanbieden.

U kan eveneens kiezen woor waardebonnen. Zo kan zelf het juiste horloge gekozen worden.

Voor verdere vragen en informatie willen wij u graag te woord staan in onze winkel of contacteer ons via 015 24 12 65 of info@clemvercammen.be.

De garantie geldt voor eventuele fabricagefouten die niet aan het licht zijn gekomen na de talloze strenge controles waaraan het horloge na de productie wordt onderworpen. Deze kosten worden gedragen door de producent zelf. Onderhoudskosten, incidenten zoals bijvoorbeeld glasbraak, zijn ten koste van de eigenaar,...

 • Een horloge dat fouten vertoont onder deze garantieperiode, moet verzonden worden naar de fabrikant.
 • Een mechanisch-automatisch horloge dat heeft stilgelegen, windt u op met de kroon alvorens u het weer draagt. Gelieve nooit te schudden met het horloge.
 • De opgebruikte batterij van een quartz horloge mag niet in het horloge blijven zitten. Deze kan oxideren en het horloge definitief vernietigen.
 • Waterdichtheid: lees aandachtig het hoofdstuk " Waterdichtheid "
 • Sommige producten zoals stof, parfums of vette bestanddelen zullen zich vastzetten op het uurwerk en tussen de schakels van de band. Dit kan u reinigen met een goede spoeling. Ook wij kunnen u hierbij bijstaan. Daarna zal het uurwerk zijn glans en uitstraling terug bekomen.
 • Open het horloge nooit zelf. Laat dit enkel ondernemen door een erkend specialist.
 • Onderwerp uw horloge niet aan extreme sporten indien het er niet tegen opgewassen is. Laat het niet vallen en voorkom zoveel mogelijk schokken.
 • Tussen 22 uur en 2 uur 's nachts nooit de datum veranderen want dit zou het mechanisme kunnen beschadigen.

Heel ons leven dragen we een horloge. Wij verwachten dan ook dat dit horloge ons die hele tijd trouw blijft; het is één van die voorwerpen die zeer erg aan ons hart liggen. Het mechanisme van een horloge bestaat uit vele verschillende onderdeeltjes. Deze onderdeeltjes zijn dag en nacht in beweging en kunnen op die manier elk duizenden kilometers per jaar afleggen. Aangezien we op ons horloge willen vertrouwen, moeten we het ook met zorg behandelen zodat het zijn functie perfect kan blijven uitvoeren. Hiervoor zijn er enkele basisregels te respecteren.

Uw horloge is gewaarborgd tegen fabricatiefouten gedurende een periode van 2 jaar vanaf de originele aankoopdatum. Gedurende de garantieperiode zal de herstelling van uw horloge gebeuren zonder kosten voor onderdelen en werkuren, op voorwaarde dat de fout door de technische dienst kan worden erkend als een fabricatiefout. De garantie wordt slechts toegekend indien het horloge vergezeld is van het garantieboekje, voorzien van de stempel van de verdeler en met vermelding van de datum van aankoop en het referentienummer van het horloge. Deze gegevens mogen niet gewijzigd, geschrapt, gecorrigeerd of onleesbaar zijn. De gratis herstelling onder garantie kan worden geweigerd indien het garantieboekje niet kan worden voorgelegd of indien de noodzakelijke informatie erop ontbreekt of onleesbaar is.

Dit wordt niet gedekt door de garantie:

 • Schade aan het glas, de kroon, de drukknoppen, de stiften, de batterij of de armband;
 • De terugbetaling, noch de vervanging van uw horloge;
 • De gevolgen van slijtage en de normale veroudering van het horloge, noch de mankementen die optreden door ongevallenschade, verkeerd gebruik of het niet respecteren van de instructies betreffende gebruik en onderhoud;
 • De transportkosten en alle risico's van vervoer die direct of indirect verband houden met de garantie;
 • Reparaties uitgevoerd door niet erkende service centra, of door de klant zelf;
 • Schade of blokkering te wijten aan waterinsijpeling na een reparatie, indien de waterdichtheidstest niet in uw garantieboekje genoteerd werd en indien de waterdichtheidstest langer dan 1 jaar geleden plaatsvond;
 • Elke schade veroorzaakt door ongepast gebruik, harde schokken of het blootstellen van het horloge aan extreme hoge of lage temperaraturen of magnetische velden.

De waterdichtheidsgraad van uw horloge is gegraveerd in de kastbodem. De waterdichtheidsgraad mag u echter niet letterlijk interpreteren: het is een gestandaardiseerde fabricatienorm die aangeeft tegen welke atmosferische druk uw horloge bestand is en die bevestigt dat alle elementen en dichtingen, die uw horloge waterdicht maken, voldoen. Het horloge zal langer of minder lang waterdicht blijven naargelang het gebruik dat ervan gemaakt wordt.

Elk nieuw waterdicht horloge heeft twee jaar garantie op waterdichtheid. Na deze periode kan er geen garantie geboden worden op de waterdichtheid.

Opdat het horloge waterdicht zou blijven, zijn er enkele regels in acht te nemen:

 • Laat elk jaar het horloge testen op waterdichtheid.
 • Het is aangeraden de kroon en joints elke twee jaar te vervangen.
 • Na een batterijvervanging kan geen garantie geboden worden op de waterdichtheid, ook al was dit uurwerk ervoor nog waterdicht. Laat de test uitvoeren!
 • Open zelf nooit het horloge.
 • Onder water nooit de drukknoppen gebruiken.
 • Schroef de kroon extra aan alvorens het in contact komt met water.
 • Na een duik in zeewater, spoel het horloge zeer goed af, zodat er geen resten van zout achterblijven.

De classificatie staat te lezen op het kastdeksel van het horloge:

 • 3 ATM Regendruppels, spatwater.
 • 5 ATM Douche, zwemmen.
 • 10 ATM Snorkelen.
 • 20 ATM Duiken

·         Quartz horloge met batterij

De traditionele oorspronkelijke quartz horloge werkt aan de hand van een batterij. De quartz horloges op batterij werken heel nauwkeurig zolang de batterij goed werkt. De batterij dient dus wel nu en dan vervangen te worden.

·         Solar Quartz horloges

De solar quartz horloges werken op zonlicht. Hierbij wordt lichtinval via een zonnecel omgezet in energie die dan wordt opgeslagen in een accu. Deze elektrische energie wordt dan opnieuw doorgezonden naar de quartz kristallen. Bij deze quatz horloges dienen dus geen batterijen meer vervangen te worden en verloopt de oplading automatisch waardoor de solar quartz horloges niet alleen milieuvriendelijk maar ook gebruiksvriendelijk zijn.

·         Kinetic Quartz horloges

De Kinetic quartz horloges worden opgeladen door menselijke beweging. De energie komt opnieuw in een accu terecht die dan wordt doorgezonden naar quartz kristallen. Ook bij deze quartz horloges is het vervangen van batterijen verledentijd en kan men genieten van het gebruiksgemak van automatische oplading.

·         Meca Quartz horloges

Meca quartz horlges zijn quartz horloges die half mechanisch half quartz werken. Het ingewikkelde mechanisme vereist veel vakmanschap en is dus zeldzaam. De meca quartz horloge biedt het beste van twee werelden doordat het kan rekenen op de correcte blijvende werking van het quartz en de vloeiend ogende bewegingen van het mechanische.

Ontdek de verschillende soorten quartz horloges bij Clem Vercammen. Wij bieden steeds een ruime collectie quartz horloges van verschillende gerenommeerde horlogemerken. Zo vind je vast je favoriete quartz horloge. Ook als u vragen heeft of advies wenst in verband met bepaalde quartz horloges kan u rekenen op ons vakkundig team. Kies voor een quartz horloge voor precisie en gemak. 

Elk horlogemechanisme is gevoelig voor slijtage. Daarom is het van belang om jouw kostbaar Breitling horloge tijdig het nodige onderhoud te bieden dat het verdient. Tijdens het onderhoud van je Breitling horloge kunnen smeermiddelen vernieuwd worden en versleten onderdelen vervangen worden. Kies daarom om de 2 à 4 jaar voor een kleine onderhoudsbeurt en om de 5 à 7 jaar om een grote onderhoudsbeurt. Om te verzekeren dat je Breitling horloge steeds in goede handen is, zowel voor onderhoudswerken als voor herstellingswerken, werkt Breitling internationaal samen met verschillende Breitling dealers.

Zo is Clem Vercammen officieel dealer van Breitling horloges en beschikken wij over een eigen Breitling horlogeatelier. Horlogemaker en hoofdverantwoordelijke Dirk Sweert genoot er een gespecialiseerde opleiding in de ateliers van Breitling Zwitserland. In ons Breitling atelier bieden wij de nodige erkende Breitling service. Zo hoeft jouw waardevolle Breitling horloge dus niet naar het hoofdkantoor verzonden te worden voor onderhoudswerken of herstellingen, maar kan dit intern in onze zaak bekeken worden. Daarnaast kan je bij ons je Breitling horloge laten testen op nauwkeurige werking en waterdichtheid. Bij juwelier Clem Vercammen kan je altijd rekenen op vakmanschap en expertise.

TAG Heuer is gekend als hoogkwalitatief Zwitsers horlogemerk dat reeds diverse succesvolle collecties op de markt bracht. Opmerkelijk is dat verschillende van die collecties een verbondenheid kent met autosport. Zo zijn er de alom bekende modellen TAG Heuer Carrera, TAG Heuer Formula 1 en TAG Heuer Monaco. Stuk voor stuk geïnspireerd op de racerij.

Zo is de TAG Heuer Carrera vernoemd naar de befaamde rally Carrera Panamericana die doorging op de openbare weg in Mexico. De TAG Heuer Formula 1 heeft haar naam overduidelijk te danken aan de hoogste klasse in de autosporten. En de TAG Heuer Monaco is dan weer genoemd naar één van de bekendste racecircuits ter wereld. Zo is het merk onafscheidelijk met de racerij, wat het te danken heeft aan zijn opmerkelijke kwaliteiten als chronograaf door de jaren heen.

Sinds 2015 is het merk ook official timekeeper, official watch en team performance partner van Red Bull Racing in de Formule 1. En daarnaast hebben ook bekende en succesvolle racepiloten zoals Ayrton Senna en Kimi Räikkönnen hun naam aan het merk verbonden. Ook benieuwd naar de kwaliteiten van dit sportieve en hoogkwalitatieve horlogemerk? Ontdek snel welk model van TAG Heuer jouw voorkeur geniet bij Clem Vercammen, online of in onze winkel.

Je kan je afvragen wat Omega horloges met James Bond te maken hebben. Het antwoord is eenvoudig, in verschillende Bond films werden ze namelijk gepromoot door Mr. Bond zelf. Zo had James Bond als ambassadeur een grote invloed op het imago van het luxemerk. En werden in teken van de verschillende Bondfilm verschillende speciale edities uitgebracht in beperkte oplage. Reeds sinds 1995 draagt James Bond een Omega Seamasters in elke film. Doorheen de jaren heeft Omega verschillende exclusieve horloges ontworpen die de speciale kenmerken van 007 eren. Zo is James Bond onlosmakelijk verbonden met Omega. Bij Clem Vercammen kan je steeds de nieuwste Omega horloges en speciale edities vinden. Neem alvast een kijkje online of wees welkom in onze winkel.

De multifunctionele Breitling Aerospace is een chronograaf met innovatieve technologieën. Deze krachtige collectie wordt getypeerd door tevens een technische als een dynamische stijl. Mogelijke opties zijn onder meer een kalender, alarm, tweede tijdzone, timer en 1/100ste van een seconde chronograaf. Met een Breitling Aerospace horloge kies je voor een krachtige uitvoering met uiterst nauwkeurige prestaties. Als erkend Breitling partner biedt Clem Vercammen je steeds de nieuwste modellen aan.  

De sportieve Breitling Avenger straalt pure kracht uit. Met een Breitling Avenger horloge ga je voluit voor de overwinning. Deze Breitling collectie is veilig en betrouwbaar, robuust en schokbestendig. Daarnaast is het heel makkelijk leesbaar en uiterst functioneel. Met dit uiterst accurate model ben je altijd zeker van je stuk. Ontdek snel de nieuwste modellen bij Clem Vercammen.

De iconische Breitling Aviator is gedurfd, briljant en eigentijds. Het is een absolute topper bij de pilotenhorloges, mede te danken aan haar ongeëvenaarde technische kwaliteiten. Een Breitling horloge getuigt van puur vakmanschap, zo ook het onderhoud. Clem Vercammen is erkend Breitling partner en beschikt over een eigen Breitling atelier. Daarnaast brengen wij elk seizoen de nieuwste Breitling modellen.

De echte klassieker, de Breitling Bentley, is het resultaat van het samensmelten van twee onverwoestbare klassemerken die pure luxe uitstralen. Zo wordt Zwitserse luxe gecombineerd met Britse statigheid en wordt elk model van deze collectie een voorbeeld van prestige. Deze high-end Breitling horloges zijn voorzien van chronograaffunctie, wereldtijd en manufactuurkaliber. Ze zijn custom made en voorzien van een heel herkenbaar design. Niet voor niets een heel gewilde en geliefde collectie. Kom snel de nieuwste Breitling modellen ontdekken bij Clem Vercammen.

Het Zwitserse horlogemerk Breitling is onlosmakelijk verbonden met de luchtvaart. Dat is merkbaar aan al haar kwaliteiten wat het merk heel gewild maakt bij zowel piloten als sportievelingen. Geen betere manier om de connectie met luchtvaart te beleven als met de Breitling Cockpit collectie. Kom het snel ontdekken bij Clem Vercammen. Daarnaast is het merk ook heel gekend voor haar Breitling Jet team.

Met haar sportieve uitstraling weet de Breitling Colt collectie menigeen te overtuigen. De collectie biedt een ruime keuze en vormen de instapmodellen van het prestigieuze horlogemerk. Je kan ze kiezen met automatische en quartzkalibers, en ze zijn steevast voorzien van een chronometer-certificaat. Het aanbod bestaat zowel uit dameshorloges als herenhorloges, beschikken over chronograaffunctie en zijn waterdicht. Ontdek Breitling nu bij Clem Vercammen.

Beschikkend over het unieke Caliber B01, viert de Breitling Chronomat de terugkeer van de mechanische chronograaf. Dit Breitling model staat voor innovatie en doelgerichtheid. Het is ontworpen voor wie houdt van een leven vol actie, maar ook stijl weet te waarderen. Kom snel deze Breitling horlogecollectie ontdekken bij Clem Vercammen en laat je verrassen door de vele kwaliteiten. Met Breitling mag je vertrouwen op jarenlang vakmanschap.

Als speciaal ontwikkelde piloten horloge doet de Breitling Chronoliner denken aan de klassieke pilotenhorloges van weleer. Grote duidelijke cijfers sieren de ring, de wijzerplaat is voorzien van goed afleesbare indexen. Naast een uren-, minuten- en secondewijzer is er ook een lange wijzer met een rode punt voor een tweede tijdzone. En doordat de ring ook draaibaar is, kan zelfs een derde tijdzone worden weergegeven. Het werkt heel accuraat en is nauwkeuriger dan het gemiddelde horloge. Deze Breitling collectie wordt getypeerd door een stoere stijl, die zowel innovatief als duurzaam is. Verder wordt het getypeerd door een vrij grote omvang, krasvast glas en stervormige bezelrand voor een goede grip. Kom snel alle Breitling modellen ontdekken bij Clem Vercammen, wij bieden steeds de nieuwste collecties.

Zoals de naam van deze collectie al doet vermoeden, is de collectie Breitling Emmergency perfect voor wie risicovolle acties onderneemt. Het horloge is gemaakt uit titanium en voorzien van twee frequenties, waarvan één voor de plaatsbepaling en één voor het verzenden van noodoproepen. Zodra de veiligheidspin uit de Breitling Professional Emergency wordt getrokken, zendt het een noodsignaal-frequentie uit waardoor reddingswerkers snel tot lokaliseren kunnen overgaan. Jouw levensredder in tijden van nood. De nieuwste Breitling modellen vind je zo bij Clem Vercammen.

Wie houdt van een professionele uitstraling maar ook van een sportieve levensstijl, kan kiezen voor de Breitling Endurane Pro collectie. Met deze horloge kan je echt alle uitdagingen aan, maar kom je ook steevast trendy en tegelijk stijlvol voor de dag. Na jarenlange investeringen in het leveren van topkwaliteit, geniet het topmerk Breitling intussen internationale bekendheid en roem. Elk seizoen zijn er terug verrassende nieuwe ontwerpen en technieken waar Breitling weet mee uit te pakken. Mis ze niet bij Clem Vercammen, online of in de winkel.