Breitling brengt jarenlang vakmanschap

Breitling, een Zwitsers merk met een sterke historie

Breitling kent zijn ontstaan reeds in 1884 wanneer de Zwitser Léon Breitling het bedrijf opricht. Breitling startte met het ontwikkelen van chronometers, stopwatches, en meetinstrumenten voor horloges. Vervolgens ontwierp Breitling een pols-stopwatch als hulpmiddel voor piloten, waarna ook een polshorloge met stopwatch gebouwd werd. In de jaren ’30 creëerde Breitling een horloge met stopwatch, kompas, en tijd- en datumaanduiding. Het werd speciaal ontworpen door de Britse luchtmacht en werd dan ook gebruikt door de Royal Air Force.  Tijdens de Tweede Wereldoorlog leverde het bedrijf zowel aan Britse als Duitse strijdkrachten. Na verloop van tijd ontwierp het merk ook horloges voor de Amerikaanse luchtmacht. Het Zwitserse merk geniet intussen wereldwijd bekendheid, en staat gekend om zijn collectie professionele pilotenhorloges. Breitling weet jaar na jaar te blijven verrassen met steeds nieuwe modellen.

 

Het geavanceerde productieproces van de kwalitatieve Breitling horloges

Breitling is gevestigd in Grenchen, en de productie is volledig in Zwitserland gelegen. Zo blijft Breitling trouw aan zijn waarden van perfectie en duurzaamheid. Het productieproces van de horloges wordt onderworpen aan hoge eisen en strenge regels om de kwaliteit te behouden. Het sportieve Breitling is verbonden met de luchtvaart en brengt verschillende pilotenhorloges. Alle horloges van het merk zijn uitgerust met een chronometer ontwikkeld in eigen huis, en hebben een C.O.S.C. chronometer certificaat. Met dit certificaat wordt een zeer accurate tijdsweergave gegarandeerd. Hierdoor zijn de horloges niet alleen populair bij piloten maar ook bij sporters. Breitling is een innovatief en avontuurlijk horlogemerk, en het merk behoort tot de hogere prijscategorie. Sommige horlogemerken kunnen gedragen worden als statussymbool, en dat is ook het geval bij een Breitling horloge.

 

Breitling biedt verschillende kwalitatieve collecties

Bij Breitling vind je zowel herenhorloges als dameshorloges. Het assortiment aan Breitling horloges is zeer ruim met verschillende collecties. De prijs van een Breitling horloge kan verschillen per model.

Het model Navitimer is ontwikkeld in de jaren ’40 als handig instrument voor piloten, en heeft een klassieke uitstraling. Het model Bentley heeft een onverwoestbaar stalen omhulsel en straalt luxe en klasse uit. De Breitling Chronomat collectie straalt innovatie uit en beschikt over het unieke Caliber B01. De Breitling Avenger collectie is sportief. De Breitling Superocean collectie heeft een robuuste stalen kast en een grote waterdichtheid. De Breitling Superocean Heritage collectie zijn klassieke duikhorloges. De Breitling Chronoliner is een speciaal ontwikkelde piloten horloge met Aude Lemordant als ambassadeur. De Breitling Colt heeft een sportieve uitstraling. De Breitling Transocean collectie is uitgerust met een Caliber B05. De Breitling Galactic collectie hebben een schitterende uitstraling, de Breitling Professional collectie oogt dan weer zeer functioneel, en de Breitling Montbrilliant collectie past altijd. De Breitling Emmergency collectie is gemaakt uit titanium en met twee frequenties, waarvan één voor de plaatsbepaling en één voor het verzenden van de noodoproep. De Breitling Professional Emergency zendt een noodsignaal-frequentie door zodra de veiligheidspin uit het horloge wordt getrokken. Zo is de drager van het horloge te lokaliseren door reddingwerkers. Aan de hand van deze techniek werden reeds verschillende piloten gered.

 

Officiële verdelers van Breitling

Sinds 2012 werkt Breitling internationaal samen met dealers die door hen geselecteerd zijn. Bij deze officiële dealers is het mogelijk een Breitling te laten testen op waterdichtheid en nauwkeurigheid. Clem Vercammen is erkend als officieel verdeler van Breitling.

 

Breitling, onlosmakelijk verbonden met luchtvaart

Breitling is hét horlogemerk voor piloten. Daarnaast kreeg het ook veel bekendheid met hun ballonvaarten. Zo besloten ze als eerste met een ballon non-stop rond de wereld te vliegen. Breitling verbindt zijn naam ook aan de Lockheed Super Constellation, een viermotorig toestel uit de jaren ’50 net voor de opkomst van straalvliegtuigen voor passagiersvervoer. Met iconische driedubbele staart is dit toestel een unicum geworden.

 

Uw exclusieve Breitling vindt u bij Clem Vercammen. Ontdek de beste modellen van Breitling bij Clem Vercammen. Maar je vindt er ook andere horloge merken zoals Longines, TAG Heuer en Omega horloges. Het aanbod is ruim zowel voor een mechanische als quartz horloge. Daarnaast vind je er de mooiste ringen, zowel wanneer je een trouwring of verlovingsring kopen wil.