Eerste oorbellen

Bij Clem Vercammen is het mogelijk om oorgaatjes te laten prikken. We maken gebruik van het Studex® System75™Het systeem is bijzonder goed geschikt voor kinderen. Het zetten van gaatjes is een kwestie van seconden en het enige wat u zult voelen is een klein prikje. Bovendien is de handeling van dit systeem vrijwel geruisloos, zodat kleine kinderen niet schrikken. Studex® System75™ is ook het meest hygiënische systeem. De oorbellen zijn steriel verpakt en worden niet aangeraakt door onze medewerkers om infecties aan nieuwe oorgaatjes te voorkomen.

De Studex oorstekers zijn vervaardigd uit de allerbeste materialen voor uw oren: titanium, chirurgisch staal en echt goud. Deze materialen zorgen ervoor dat er geen allergische reacties optreden en er een snelle genezing is. Met meer dan 200 modellen biedt Studex® System75™ een brede keuze aan huidvriendelijke oorbellen om gaatjes te zetten in een hoogwaardige kwaliteit. Ontdek het assortiment hier.

Omdat het zetten van de eerste oorgaatjes een bijzondere gebeurtenis is, krijgt elk kind van ons een diploma ‘eerste oorgaatjes’ mee.

Veelgestelde vragen

Moet ik een afspraak maken?

U kan zonder afspraak op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag langskomen in onze zaak om gaatjes te laten zetten.

Vanaf welke leeftijd kan ik gaatjes laten prikken?

Oorgaatjes kunnen geplaatst worden bij kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden op voorwaarde dat de oorlelletjes geschikt zijn. We adviseren om tussen 4 en 6 jaar oud de eerste gaatjes te laten prikken. 

Hoe lang moet ik mijn eerste oorbellen dragen?

Laat de eerste oorbellen minstens 6 tot 8 weken in uw oor, zonder ze eruit te halen. Na 8 weken kunt u de oorbellen verwijderen en meteen door de oorbellen van uw keuze vervangen. Gebruik alleen oorstekers tijdens de eerste 5 maanden (geen oorhangers). De oorbel moet gemaakt zijn van nikkelafgiftevrij chirurgische staal of andere anti-allergene materialen. Alle Studex oorbellen van de Sensitive lijn zijn bij uitstek geschikt als vervolg-oorbellen.

Hoe verzorg ik mijn nieuwe oorgaatjes?

Een goede verzorging van uw nieuwe oorgaatjes is zeer belangrijk.

  • Raak de oorbel of het oor alleen aan met schone handen.
  • Verwijder de oorbel niet onnodig of raak de oorbel niet onnodig aan.
  • Reinig ten minste twee keer per dag de oren aan de voor- en aan de achterkant. Draai de oorbellen 2 – 3 keer (halve draai) naar links en naar rechts. Zorg ervoor dat haren zich niet om de pousette (sluiting) wikkelen.
  • Druk de poussette (sluiting) niet te vast/dicht tegen het oor.
  • Tussen het reinigen door moeten de oren zo weinig mogelijk met vocht in aanraking komen.