Breitling Service Center

Juwelier Clem Vercammen beschikt over een officieel Breitling service center. Dirk Sweert, meester-horlogemaker met 35 jaar ervaring en hoofdverantwoordelijke van het horlogeatelier Clem Vercammen, heeft met brio een intense opleiding afgerond in de ateliers van Breitling Zwitserland. Ook horlogemaker Mathijs Van Loock volgt jaarlijks horlogeopleidingen. Ook uw horloge zullen we graag onderhouden volgens de regels van de kunst, met grote zorg en respect voor dit exclusief instrument.

Zoals alle technische instrumenten hebben ook de Breitling uurwerken op bepaalde tijdstippen een onderhoud nodig. U kan de procedure van een volledig onderhoud bekijken op deze pagina: service Breitling.

Ook uw Breitling horloge kan in onze zaak worden hersteld. Dit is de procedure die u kan volgen:

 • Bezorgen van uw horloge: via verzending of binnenbrengen in onze zaak: TIP: TAXI POST SECUR;
 • Het horloge kan eveneens opgepikt worden door onze transport firma. U kan hiervoor contact met ons opnemen;
 • Verzending adres: BVBA Clem Vercammen SAV - Bergstraat 151 - 2220 Heist-op-den-Berg;
 • Gelieve duidelijk te vermelden bij de verzending van het horloge:
 1. Naam, adres, e-mail, telefoonnummer.
 2. Duidelijk alle opmerkingen vermelden.
 • Na ontvangst en expertise van het horloge wordt u op de hoogte gebracht van de status en krijgt u een vrijblijvende offerte van de herstelling;

Heeft u vragen of wil u graag meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren.

WAAROM ONDERHOUD?

Uw Breitling horloge is een geavanceerd precisie-instrument dat voortdurend wordt blootgesteld aan allerlei vormen van druk en spanning. In een zeer kleine verpakking werken een zeer grote hoeveelheid onderdelen samen. Ze dragen ieder op hun eigen manier bij aan het waarborgen van alle uurwerk- en chronografische functies. Slijtage is het onvermijdelijke gevolg van het functioneren van elk mechanisch uurwerk. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat dit fenomeen onder controle wordt gehouden door smeermiddelen te vernieuwen en versleten onderdelen te vervangen. Uw uurwerk bijvoorbeeld, wordt beschermd door een kast voorzien van pakkingen om de waterdichtheid te garanderen. Door de invloed van verschillende externe elementen zullen deze pakkingen geleidelijk verslechteren en dienen periodiek te worden vervangen.
Uw horloge dient daarom regelmatig te worden onderhouden om een efficiënte werking te kunnen garanderen.

WATERDICHTHEID

Alle Breitling horloges hebben een bepaalde mate van waterbestendigheid, beschreven in meters of in bar (1 bar ~ 10 m ~ ongeveer 33 ft). Dit niveau van waterbestendigheid verwijst naar een technische norm, gebaseerd op de druk waaraan het horloge zou worden blootgesteld tijdens een statische onderdompeling op een bepaalde diepte (bijvoorbeeld 50 m / 165 ft). De bewegingen met de arm van de eigenaar (duiken, springen, zwemmen ...), evenals de kracht van het bewegende water (douchestralen, rivierstromingen, watervallen ...) kunnen deze druk echter aanzienlijk verhogen. 

De waterdichtheid van een horloge kan eveneens worden aangetast door veroudering van de pakkingen of een eventuele schok of schade van buitenaf.

Wij raden aan om de waterdichtheid van uw Breitling horloge jaarlijks te laten testen in een erkend Breitling service atelier. Elk ander recht als gevolg van een gebrekkige uitvoering van onze diensten wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Deze garantie geldt niet voor normale slijtage en schade als gevolg van ongevallen of onzorgvuldigheid. De garantie vervalt bij interventies die uitgevoerd zijn door niet erkende Breitling service ateliers.

BESCHRIJVING VAN HET ONDERHOUD
Het erkende Breitling service centrum biedt 2 belangrijke vormen van onderhoud:

1. Periodiek onderhoud: 

Een Breitling horloge wordt ontworpen om een leven lang mee te gaan. Toch moet het zoals elk precisie instrument regelmatig worden nagekeken om zijn nauwkeurigheid, uiterlijk en waarde te behouden. Het is moeilijk om voor deze service een termijn aan te geven. Alles hangt af van het model, het klimaat en de zorg waarmee de eigenaar zijn horloge behandelt. Als algemene regel adviseert Breitling uw horloge om de 2 à 4 jaar aan te bieden voor een periodiek onderhoud.

Meer info -- https://www.breitling.com/be-en/service/maintenance-service/

Kostprijs -- https://www.breitling.com/be-en/service/prices/breitling/

Aanbevolen interventie tempo: elke 2/3 jaar

VOLGENDE INTERVENTIES ZIJN INBEGREPEN IN DE PRIJS VAN EEN PERIODIEK ONDERHOUD

Kast en niet –metalen / metalen armband

 • het demonteren van het Breitling horloge
 • het reinigen van de kast, de metalen armband en de (vouw)sluiting
 • het monteren van het horloge
 • de waterdichtheid van het horloge herstellen: vervangen van alle dichtingen, desnoods ook de kroon en de drukknoppen (niet in de prijs inbegrepen)

Andere interventies

 • het vervangen van de batterij (indien van toepassing)
 • het afregelen van de nauwkeurigheid, waar nodig een (basis) interventie uitvoeren

Controle

 • afsluitende technische en esthetische eindcontrole van het gemonteerde horloge

2. Volledig onderhoud: 

Na verloop van tijd zal een periodiek onderhoud niet meer volstaan om een goede werking van het Breitling horloge te garanderen. Als algemene regel adviseert Breitling uw horloge om de 6 à 9 jaar aan te bieden voor een volledig onderhoud. Ook hier is het moeilijk om voor deze service een termijn aan te geven. Alles hangt af van het model (kaliber - kastomgeving), het klimaat en de zorg waarmee de eigenaar zijn horloge behandelt.

Meer info -- https://www.breitling.com/be-en/service/maintenance-service/

Kostprijs -- https://www.breitling.com/be-en/service/prices/breitling/

Aanbevolen interventie tempo: elke 5/6 jaar

VOLGENDE INTERVENTIES ZIJN INBEGREPEN IN DE PRIJS VAN EEN VOLLEDIG ONDERHOUD 

Kast en niet –metalen / metalen armband

 • het demonteren van het horloge
 • het reinigen en opmaken van de kast, de metalen armband en de (vouw)sluiting volgens de originele richtlijnen van Breitling (polijsten of satineren)
 • het monteren van het horloge
 • de waterdichtheid van het horloge herstellen: vervangen van alle dichtingen, desnoods ook de kroon en de drukknoppen (niet in de prijs inbegrepen)

Gangwerk

 • het demonteren van het gangwerk
 • de herstelling / vervanging van de defecte, in slijtage verkerende onderdelen
 • Gangwerken zonder serienummer worden indien nodig volgens de jongste technische versie bijgewerkt
 • het reinigen, monteren, oliën en afregelen van het gangwerk met inbegrip van het controleren van de uurwerkfuncties
 • het vervangen van de wijzers
 • het vervangen van de batterij (indien van toepassing)
 • het afregelen van de nauwkeurigheid
 • de na-controle; controleren van het gangwerk na herstelling; elektronische controle en controle via gangsimulator

Controle

 • afsluitende technische en esthetische eindcontrole van het gemonteerde horloge

 

WAT VOORAL PROBEREN TE VERMIJDEN

EXTREME TEMPERATUREN

Breitling horloges zijn ideaal ontworpen om te functioneren bij temperaturen tussen 0° en 50°C. Ze mogen niet voor langere tijd in extreme hitte worden bewaard of aan direct zonlicht worden blootgesteld. Temperaturen boven 60°C kunnen ertoe leiden dat het horloge defect raakt, met name de batterij. Zeer koude temperaturen onder 0°C kunnen leiden tot een aanzienlijk gebrek aan precisie. Thermische schokken moeten ook worden vermeden, met name door direct van blootstelling aan de zon naar onderwater te gaan, wat kan resulteren in het breken van het glas.

CHEMICALIËN

Breitling horloges mogen niet worden gedragen in de buurt van chemicaliën, oplosmiddelen of gevaarlijke gassen. Stoffen als benzine, verdunners, nagellak, parfum, cosmetica, schoonmaakproducten, lijm of verf kunnen de behuizing bederven, de waterdichte afdichtingen beschadigen of leren banden verkleuren.

SCHOKKEN

Breitling horloges zijn gemaakt om bestand te zijn tegen intensief gebruik. Er moet echter voor worden gezorgd dat ze niet vallen of tegen harde voorwerpen stoten.

KRACHTIGE MAGNETISCHE VELDEN 

Stel het horloge niet bloot aan krachtige magnetische velden. Magnetische velden veroorzaakt door bepaalde huishoudelijke apparaten en elektronische apparaten kunnen de precisie van uw horloge beïnvloeden, vooral als het in direct contact staat met de objecten in kwestie.