Breitling Service Center

Juwelier Clem Vercammen beschikt over een officieel Breitling service center. Dirk Sweert, meester-horlogemaker en hoofdverantwoordelijke van het horlogeatelier Clem Vercammen, heeft met brio een intense opleiding afgerond in de ateliers van Breitling Zwitserland. Ook uw horloge zullen we graag onderhouden volgens de regels van de kunst, met grote zorg en respect voor dit exclusief instrument.

Zoals alle technische instrumenten hebben ook de Breitling uurwerken op bepaalde tijdstippen een onderhoud nodig. U kan de procedure van een volledig onderhoud bekijken op deze pagina: service Breitling.

Ook uw Breitling horloge kan in onze zaak worden hersteld. Dit is de procedure die u kan volgen:

  • Bezorgen van uw horloge: via verzending of binnenbrengen in onze zaak: TIP: TAXI POST SECUR;
  • Verzending adres: BVBA Clem Vercammen SAV - Bergstraat 151 - 2220 Heist-op-den-Berg;
  • Gelieve duidelijk te vermelden bij de verzending van het horloge:
  1. Naam, adres, e-mail, telefoonnummer.
  2. Duidelijk alle opmerkingen vermelden.
  • Na ontvangst en expertise van het horloge wordt u op de hoogte gebracht van de status en krijgt u een vrijblijvende offerte van de herstelling;

Heeft u vragen of wil u graag meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren.

WAAROM ONDERHOUD?

Uw Breitling horloge is een geavanceerd precisie-instrument dat voortdurend wordt blootgesteld aan allerlei vormen van druk en spanning. In een zeer kleine verpakking werken een zeer grote hoeveelheid onderdelen samen. Ze dragen ieder op hun eigen manier bij aan het waarborgen van alle uurwerk- en chronografische functies. Slijtage is het onvermijdelijke gevolg van het functioneren van elk mechanisch uurwerk. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat dit fenomeen onder controle wordt gehouden door smeermiddelen te vernieuwen en versleten onderdelen te vervangen. Uw uurwerk bijvoorbeeld, wordt beschermd door een kast voorzien van pakkingen om de waterdichtheid te garanderen. Door de invloed van verschillende externe elementen zullen deze pakkingen geleidelijk verslechteren en dienen periodiek te worden vervangen.
Uw horloge dient daarom regelmatig te worden onderhouden om een efficiënte werking te kunnen garanderen.

PRIJSLIJST

BESCHRIJVING VAN HET ONDERHOUD
Het erkende Breitling service centrum biedt 2 belangrijke vormen van onderhoud:

1. De kleine onderhoudsbeurt: Aan te raden na 2 à 4 jaar na aankoop.

Hoe vaak deze beurt nodig is, hangt voornamelijk af van de mate waarin u het horloge onder water gebruikt (zie hoofdstuk over waterdichtheid). 

  • Mechanische horloges:

Reinigen en smeren van het echappement, controle van de parameters, het functioneren van het raderwerk en van de functies van het horloge. Reinigen van de kast en de metalen band, vervangen van alle pakkingen en controle op waterdichtheid.

  • Quartz horloges:

Vervangen van de batterij. Controle van de parameters, het functioneren van het raderwerk en van de functies van het horloge. Reinigen van de kast en de metalen band, vervanging van alle pakkingen en controle op waterdichtheid.

Een verklarende video is te bekijken via: Service Quartz.

2. Volledige onderhoudsbeurt: Aan te raden na 5 à 7 jaar na aankoop.

Hoe vaak deze beurt nodig is, hangt voornamelijk af van hoe vaak u het horloge draagt, en de mate waarin u het horloge onder water gebruikt (zie hoofdstuk over waterdichtheid). 

  • Mechanische horloges:

Revisie van het uurwerk. Demonteren en reinigen van alle onderdelen, vervangen van versleten onderdelen. Montage, smeren en afstellen van de verschillende functies. Opfrissen en reinigen van de kast en de metalen band. Vervangen van alle pakkingen, controle op waterdichtheid.

Een verklarende video is te bekijken via: Service chronographe automatique.

  • Quartz horloges:

Revisie van het uurwerk. Demonteren en reinigen van alle onderdelen, vervangen van versleten onderdelen. Montage, smeren en afstellen van de verschillende functies. Vervanging van de batterij. Opfrissen en reinigen van de kast en de metalen band. Vervangen van alle pakkingen, controle op waterdichtheid. Door het opmaken (opfrissen) van kast en band verkrijgt het horloge weer zijn originele uitstraling. Dit dient slechts uitgevoerd te worden door een speciaal getrainde specialist in een geautoriseerd Breitling service centrum.

Bovenstaande onderhoudsprocedures dienen bij elke interventie in acht te worden genomen. Om deze reden raden wij u met klem aan contact op te nemen met een officieel geautoriseerd Breitling service centrum.