Horloge atelier

Horloges herstellen kent voor ons geen geheimen. Alle herstellingen van juwelen, horloges of klokken worden uitgevoerd in onze ateliers. Wij aanvaarden zeker ook producten die niet zijn aangekocht in onze zaak. Met veel respect en oog voor detail voeren we de reparatie aan uw horloge perfect uit.

Herstellingen van alle horlogemerken en klokken worden aanvaard in onze zaak. Horlogemaker BVBA Clem Vercammen beschikt over een eigen herstelatelier, waar uw horloge wordt hersteld volgens de laatste nieuwe technieken door onze gediplomeerde horlogemakers. Onze professionele installaties zorgen voor een perfecte herstelling of een nauwkeurig onderhoud van uw horloge. 

Ons atelier is gekeurd en goed bevonden door een delegatie "maître horloger Breitling", waardoor we tot één van de officiële Breitling herstelateliers behoren. Maar ook andere Zwitserse merken zoals bv.: Omega, Tag Heuer, Rado, Longines, Bell & Ross, Certina, Balmain, Gucci, Tissot en vele andere worden aanvaard in onze atelier.

We bieden eveneens een oplossing voor herstellingen van horlogesmerken niet uit ons zakelijk assortiment zoals Panarai, Catrier, Rolex, Piaget, Baume & Mercier enzoverder.

We hebben afspraken met de groepen Montebi (Rodania - Manfred Cracco), Festina-Lotus Group (Festina - Lotus) en Fossil Benelux (Diesel - DKNY - Michael Kors - Fossil - Skagen - Marc Jacobs - Armani), Esprit zodat we zelf deze horloges onder garantie mogen en kunnen herstellen. Dit reduceert de herstelperiode binnen garantie zeer sterk, tot soms maar één week.

Andere horlogemerken waarvan geen onderdelen worden uitgeleverd worden verzonden naar de respectievelijke ateliers van het merk. Voor deze herstelling wordt een officieel bestek opgesteld door het merk en u overhandigd ter goedkeuring.

Uw horloge is van harte welkom op onze atelier.

Uw Zwitsers horloge onderhouden: een must!

Uw Zwitsers horloge is een geavanceerd precisie-instrument dat voortdurend wordt blootgesteld aan allerlei vormen van druk en spanning. De motor van het horloge functioneert dag en nacht, jaar in en jaar uit, zonder ophouden. Slijtage van de vele onderdelen dat deze motor bezit, is het onvermijdelijke gevolg van het functioneren van elk mechanisch uurwerk. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat dit fenomeen onder controle wordt gehouden door de smeermiddelen (olie en vetten) te vernieuwen en de versleten onderdelen te vervangen. Uw uurwerk wordt beschermd door een kast voorzien van dichtingen om de waterdichtheid te garanderen. Door de invloed van verschillende externe elementen zullen deze pakkingen geleidelijk verslechteren en dienen periodiek te worden vervangen. Uw horloge dient daarom regelmatig te worden onderhouden om een efficiënte werking te kunnen garanderen.

Periodiek onderhoud

Een Zwitsers horloge wordt ontworpen om een leven lang mee te gaan, toch moet het zoals elk precisie instrument regelmatig worden nagekeken om zijn nauwkeurigheid, uiterlijk en waarde te behouden. Het is moeilijk om voor deze service een termijn aan te geven, alles hangt af van het model, het klimaat en de zorg waarmee de eigenaar zijn horloge behandelt. Als algemene regel adviseert Breitling uw horloge om de 2 à 4 jaar aan te bieden voor een periodiek onderhoud.

VOLGENDE INTERVENTIES ZIJN INBEGREPEN IN DE PRIJS VAN EEN PERIODIEK ONDERHOUD

Kast en niet –metalen / metalen armband

·         het demonteren van het Zwitsers horloge

·         het reinigen van de kast, de metalen armband en de (vouw)sluiting

·         het monteren van het horloge

·         de waterdichtheid van het horloge herstellen: vervangen van alle dichtingen

Andere interventies

·         het vervangen van de batterij (indien van toepassing)

·         het afregelen van de nauwkeurigheid, waar nodig een (basis) interventie uitvoeren

Controle

  • afsluitende technische en esthetische eindcontrole van het gemonteerde horloge

Volledig onderhoud

Na verloop van tijd zal een periodiek onderhoud niet meer volstaan om een goede werking van het Zwitsers horloge te garanderen. Als algemene regel adviseert wij uw horloge om de 6 à 9 jaar aan te bieden voor een volledig onderhoud. Ook hier is het moeilijk om voor deze service een termijn aan te geven, alles hangt af van het model (kaliber - kastomgeving), het klimaat en de zorg waarmee de eigenaar zijn horloge behandelt.

VOLGENDE INTERVENTIES ZIJN INBEGREPEN IN DE PRIJS VAN EEN VOLLEDIG ONDERHOUD

Kast en niet –metalen / metalen armband

·         het demonteren van het horloge

·         het reinigen en opmaken van de kast, de metalen armband en de (vouw)sluiting volgens de originele richtlijnen van het merk (polijsten of satineren)

·         het monteren van het horloge

·         de waterdichtheid van het horloge herstellen: vervangen van alle dichtingen

Gangwerk

·         het demonteren van het gangwerk

·         het herstelling / vervanging van de defecte, in slijtage verkerende onderdelen.

·         Gangwerken zonder serienummer worden indien nodig volgens de jongste technische versie bijgewerkt

·         het reinigen, monteren, oliën en afregelen van het gangwerk met inbegrip van het controleren van de uurwerkfuncties

  • het vervangen van de wijzers
  • het vervangen van de batterij (indien van toepassing)

·         het afregelen van de nauwkeurigheid

  • de na-controle; controleren van het gangwerk na herstelling; elektronische controle en controle via gangsimulator

Controle

  • afsluitende technische en esthetische eindcontrole van het gemonteerde horloge