Omega Atelier

Juwelier Clem Vercammen beschikt over een officieel Omega service center. Dirk Sweert, meester-horlogemaker met 35 jaar ervaring en hoofdverantwoordelijke van het horlogeatelier Clem Vercammen, heeft met brio een intense opleiding afgerond in de ateliers van Omega. Ook horlogemaker Mathijs Van Loock volgt jaarlijks horlogeopleidingen. Ook uw Omega horloge zullen we graag onderhouden volgens de regels van de kunst, met grote zorg en respect voor dit exclusief instrument.

Omega uurwerken hebben net zoals alle technische instrumenten op bepaalde tijdstippen een onderhoud nodig. U kan de procedure van een volledig onderhoud bekijken op deze pagina: service Omega.

Ook uw Omega horloge kan in onze zaak worden hersteld. Dit is de procedure die u kan volgen:

 • Bezorgen van uw horloge: via verzending of binnenbrengen in onze zaak: TIP: TAXI POST SECUR;
 • Het horloge kan eveneens opgepikt worden door onze transport firma. U kan hiervoor contact met ons opnemen;
 • Verzending adres: BVBA Clem Vercammen SAV - Bergstraat 151 - 2220 Heist-op-den-Berg;
 • Gelieve duidelijk te vermelden bij de verzending van het horloge:
 1. Naam, adres, e-mail, telefoonnummer.
 2. Duidelijk alle opmerkingen vermelden.
 • Na ontvangst en expertise van het horloge wordt u op de hoogte gebracht van de status en krijgt u een vrijblijvende offerte van de herstelling;

Heeft u vragen of wil u graag meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren.

GARANTIE

Omega verleent een garantie van 24 maanden op de uitgevoerde interventies. Bij eventuele gebreken die onder deze garantievoorwaarden vallen, zullen wij naar onze keuze en kosteloos elk fournituur vervangen en zetten wij een interventie recht wanneer die volgens onze Customer Service niet naar behoren is uitgevoerd. 

Op de Omega website kunt u onder de rubriek "Customer Service" een film bekijken waarin de handelingen tijdens een volledig onderhoud worden getoond : www.omegawatches.com/customer-service/servicing-my-omega

WATERDICHTHEID

Alle Omega horloges hebben een bepaalde mate van waterbestendigheid, beschreven in meters of in bar (1 bar ~ 10 m ~ ongeveer 33 ft). Dit niveau van waterbestendigheid verwijst naar een technische norm, gebaseerd op de druk waaraan het horloge zou worden blootgesteld tijdens een statische onderdompeling op een bepaalde diepte (bijvoorbeeld 50 m / 165 ft). De bewegingen met de arm van de eigenaar (duiken, springen, zwemmen ...), evenals de kracht van het bewegende water (douchestralen, rivierstromingen, watervallen ...) kunnen deze druk echter aanzienlijk verhogen. 

De waterdichtheid van een horloge kan eveneens worden aangetast door veroudering van de pakkingen of een eventuele schok of schade van buitenaf.

Wij raden aan om de waterdichtheid van uw Omega horloge jaarlijks te laten testen in een erkend Omega service atelier. Elk ander recht als gevolg van een gebrekkige uitvoering van onze diensten wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Deze garantie geldt niet voor normale slijtage en schade als gevolg van ongevallen of onzorgvuldigheid. De garantie vervalt bij interventies die uitgevoerd zijn door niet erkende Omega service ateliers.

WAAROM ONDERHOUD AAN UW OMEGA HORLOGE NOODZAKELIJK IS

Een Omega horloge wordt ontworpen om een leven lang mee te gaan. Toch moet het zoals elk precisie-instrument regelmatig worden nagekeken om zijn nauwkeurigheid, uiterlijk en waarde te behouden. Het is moeilijk om voor deze service een termijn aan te geven. Alles hangt af van het model, het klimaat en de zorg waarmee de eigenaar zijn horloge behandelt. Als algemene regel adviseert Omega uw horloge om de 4 à 5 jaar aan te bieden voor een volledig onderhoud.

Tijdens een volledig onderhoud wordt het horloge zowel functioneel als esthetisch hersteld. Naast het demonteren en nakijken van het uurwerk gaat men ook over tot vervangen van verouderde en/of defecte onderdelen.

Kast en niet–metalen / metalen armband

 • het demonteren van het horloge
 • het reinigen en opmaken van de kast, de metalen armband en de (vouw)sluiting volgens de originele richtlijnen van Omega (polijsten of satineren)
 • het monteren van het horloge
 • de waterdichtheid van het horloge herstellen

Gangwerk

 • het demonteren van het gangwerk en herstelling / vervanging van de defecte onderdelen. Gangwerken zonder serienummer worden indien nodig volgens de jongste technische versie bijgewerkt
 • het vervangen van de fournituren waar nodig; gangwerk onderdelen (wielen/veer), wijzers, kroon, drukknoppen, heliumventiel, pakkingen en hesaliet glas
 • het reinigen, monteren, oliën en afregelen van het gangwerk met inbegrip van het controleren van de uurwerkfuncties
 • het vervangen van de batterij (indien van toepassing)
 • het afregelen van de nauwkeurigheid

Controle

 • afsluitende technische en esthetische eindcontrole van het gemonteerde horloge

Kostprijs: €295 -- €750

Aanbevolen interventie tempo: elke 4/5 jaar

CONTROLE VAN UW OMEGA HORLOGE – PERIODIEKE CONTROLE

Naast het aanbevolen volledig onderhoud, biedt Omega ook een basisonderhoud aan. Een basis service gaat om het uiterlijk van het horloge. Tijdens dit type onderhoud zal het gangwerk niet gedemonteerd worden. Met bijkomende interventies geven we de klant de keuze om specifieke onderdelen buiten het gangwerk zelf te vervangen.

Een basisonderhoud focust op de kast en omvat de controle van het horloge en het herstellen van de waterdichtheid.

Kast en niet–metalen / metalen armband

 • het demonteren van het horloge
 • het reinigen van de kast, de metalen armband en de (vouw) sluiting
 • het monteren van het horloge
 • de waterdichtheid van het horloge herstellen: vervangen van alle dichtingen, desnoods vervangen van kroon en drukknoppen

Andere interventies

 • het vervangen van de batterij (indien van toepassing)
 • het afregelen van de nauwkeurigheid

Controle

 • afsluitende technische en esthetische eindcontrole van het gemonteerde horloge

Kostprijs: €150 -- €230

Aanbevolen interventietempo: elke 2 jaar