Omega horloges wereldwijd bekend voor hun Zwitserse kwaliteit

Ontstaan van Omega horloges

De horloges van Omega zijn van Zwitserse makelij. Het bedrijf werd reeds in 1848 opgericht door Louis Brandt en opgevolgd door zijn twee zonen. Zij zorgden verder voor het succesverhaal door zelf ontworpen stukken te gebruiken. Destijds produceerde het bedrijf ook zakhorloges voor militairen. In de jaren ‘70 groeide het bedrijf uit tot de op twee na grootste producent van horloges ter wereld. In 1999 werden de eerste duurdere horloges van het merk geproduceerd die gekenmerkt werden door hun verhoogd draagcomfort. Intussen zijn de Omega horloges eigendom van de Swatch group.

 

Divers aanbod Omega horloges

Omega horloges behoren tot de duurdere klasse, maar de prijzen kunnen binnen het merk ook sterk verschillen afhankelijk van het model. Ze zijn wegens hun diversiteit in modellen geschikt voor veel verschillende gelegenheden. Sommige modellen zijn eerder klassiek, andere zijn waterdicht, of hebben een chronograaf met stopwatch. Alle Omega horloges hebben een uitgebreide collectie voor heren, dames en kinderen.

 

Bijzondere eigenschappen van Omega horloges

Omega horloges zijn gekend om hun uitstekende kwaliteit en werken zeer precies. Ze behoren tot de horloges uit het topsegment, en beschikken over maximaal draagcomfort, hoge kwaliteit en luxe designs. Omega horloges zijn uitgerust met een bijzonder zelf ontworpen Co-Axial binnen uurwerk. Ze staan gekend voor hun hoge duurzaamheid, eenvoudig onderhoud en waterbestendigheid.

 

De vakkundigheid van Omega horloges

Omega is een van de bekendste horlogemerken ter wereld. Omega horloges worden volledig binnen huis geproduceerd en zijn eenvoudig in onderhoud. In een eigen testomgeving waakt Omega over de kwaliteit en functionaliteit van hun horloges. Met eigen uitrustingen ziet Omega toe op een totale kwaliteitscontrole van hun producten. Omega is geliefd binnen de sportwereld mede door hun uitstekende sporttijdmetingen. Zo werden ze gebruikt op bijna alle Olympische spelen.

 

Omega horloges op missie op de maan

De Omega Speedmaster werd door NASA gekozen als horloge voor ruimteverkenningen nadat het de strenge testen van de NASA had doorstaan. Het precisiehorloge Speedmaster Chronograph werd in 1969 het eerste polshorloge op de maan tijdens de maanlanding van de NASA. De Speedmaster speelde zelfs een cruciale rol op gebied van timing tijdens de Apollo 13 missie om de astronauten terug tijdig en wel op de aarde te krijgen.

 

Omega horloges op missie met Bond  

Als ambassadeurs nam Omega niemand minder dan George Clooney en James Bond onder de arm. Omega hoort bij de topklasse binnen de horlogemerken en hun ambassadeurs benadrukken het imago van het topmerk. Omega werd wereldwijd bekend doordat ze gepromoot werden in verschillende James Bond films. Voor verschillende Bond films werden zelfs speciale edities uitgebracht in beperkte oplage.

 

De wereldwijde bekendheid van Omega horloges en collecties

Verschillende collecties Omega horloges kennen wereldwijde bekendheid. Zo is er de Constellation-lijn met klauwtjes aan de zijkanten van de horloge, de Seamaster die gekend is als het James Bond horloge, de Speedmaster en de De Ville collectie. Met uitzonderlijke collecties speelt het merk ook in op evenementen zoals een Olympische collectie, en brengt het een aparte Jewellery lijn.

 

Ontdek de beste Omega horloges bij Clem Vercammen. Maar je vindt er ook andere horloge merken zoals BreitlingTAG Heuer en Longines. Het aanbod is ruim zowel voor een mechanische als quartz horloge. Daarnaast vind je er de mooiste ringen, zowel wanneer je een trouwring of verlovingsring kopen wil.

Heb je nog vragen over dit kwalitatieve horlogemerk? Neem dan snel een kijkje in onze FAQ. Je vindt er onder meer antwoord op vragen als:
Hoe kan je zijn zoals Bond met een Omega horloge?
Op maanmissie met een Omega horloge?
Ontdek de populaire Omega horloge collectie
Waarom kiezen voor een officieel Omega verdeler? 
Waar kent het Omega horloge zijn ontstaan? 
Waaruit bestaat het aanbod Omega horloges bij Clem Vercammen?