Kiezen voor kwalitatieve horloge merken

Horloge merken voor heren, dames en kinderen

Het bestaande aantal en de verschillende soorten horloge merken is zo ruim dat iedereen wel een passende horloge kan vinden. De collecties bieden een assortiment met zowel herenhorloges, als dameshorloges, als kinderhorloges. Het grootste verschil is het gewicht en de grootte van het horloge en van het bandje. Omdat kinderen en vrouwen een kleinere pols hebben dan mannen zijn de horloges hierop afgestemd. Ook het design kan verschillen. Zo zijn dameshorloges eleganter dan die voor heren, en zijn dameshorloges en kinderhorloges ook vaak kleurrijker dan die voor heren. Herenhorloges hebben meestal een klassieker of strakker design. De bandjes kunnen ook uit verschillende materialen bestaan, zo bestaan er schakelbandjes en lederen bandjes.

Kies jouw stijl binnen de horloge merken

Met het grote aanbod van verschillende horloge merken vindt iedereen zeker een mooie horloge. De verschillende horloge merken brengen verschillende stijlen waaronder chique, sportief, stoer, klassiek, stijlvol, trendy, modern. Dat maakt het mogelijk je horloge steeds te laten passen bij je outfit, en te zorgen voor afwerking en persoonlijkheid aan je outfit. De uitéénlopende collecties houden rekening met de laatste modetrends of vormen zelf een mode-item. Daarnaast bestaan er ook horloges met een specifiek doel waaronder zakhorloges, sporthorloges en duikhorloges. Sommige horloges zijn zelfs uitgerust met gps, satelliet en zijn radiogestuurd.

Horloge merken bieden kwaliteit

Kiezen voor horloge merken heeft als voordeel dat ze standaard garantie bieden op hun producten, daarnaast staan ze vaak gekend voor het bieden van uitstekende kwaliteit. Horloge merken zijn gekend om hun specifieke eigenschappen. Zo worden sommige getypeerd door hun opmerkelijke designs, en andere door hun betaalbaarheid, klassieke stijl, kleurgebruik, of schokbestendigheid. Ook kiezen verschillende horloge merken er voor om zich te profileren als geschikt voor een bepaalde sport. Verschillende exclusieve horlogemerken kiezen voor de bekendheid van beroemdheden, acteurs en atleten als ambassadeur.

Horloge merken binnen alle prijsklassen

Er bestaan heel wat heel populaire merken verschillend van het doelpubliek. Ook de prijsklasse van de horloge merken kan uitéénlopen. Horloge merken hoeven ook niet altijd duur te zijn, zo zijn er verschillende horloge merken met een heel goede prijs-kwaliteitverhouding.

Horloge merken vaak maar niet altijd Zwitsers

De meeste horloge merken komen uit Zwitserland dat bekend staat als de bakermat van de Haute Horlogerie. Maar uiteraard hebben ook andere landen een mooi arsenaal aan horloge merken, waaronder Duitsland, Japan, de Verenigde Staten, Hong Kong en China. Zwitserse horloges worden vaak gekenmerkt door een sterk design en een hoge kwaliteit.

Horloges van horloge merken professioneel onderhouden

Voor onderhoud en reparaties aan horloges van horloge merken kan men zich best beroepen op een gecertificeerd horlogespecialist. Wanneer een horloge gekocht wordt bij een erkend juwelier kan de polsmaat opgegeven worden zodat het bandje kan geleverd worden op maat. Een horlogebandje kan eenvoudig vervangen of vernieuwd worden, ongeacht het horloge merk. Wanneer aan het horloge een horlogebandje past met een recht uiteinde is een vernieuwing steeds mogelijk. Het bandje kan door gebruik van een pen eenvoudig aan het horloge worden vastgemaakt. Met een eigen horloge atelier in huis, kunnen horloges eenvoudig hersteld worden bij Clem Vercammen. Dat is ook zo voor merken als Longines en Omega horloges. Voor Breitling hoort Clem Vercammen zelfs tot één van de weinige herstelpunten in België.

Horloge merken evolueren mee

Vandaag wordt al vaak gekozen voor smartwatches die voorzien zijn van de meest uitéénlopende technologische snufjes. Toch blijven gewone horloges nog heel populair wegens het gevoel van handwerk en door het design. Vaak lijken smartwatches nog te veel op gadgets en te weinig op horloges. Met de komst van smarthorloges zijn niet alle horloge merken tevreden. Zo hebben sommige merken zich gekant tegen het gebruik van het design van hun wijzers in smartwatches. Toch dienen de horloge merken rekening te houden met deze nieuwe evoluties wat niet altijd eenvoudig is. De stijl van een luxe horloge is steeds stijlvol en tijdloos. Het is een evenwicht zoeken tussen geavanceerde functies tegenover een tijdloze uitstraling.

Ontdek de beste horloge merken bij Clem Vercammen waaronder Breitling, Longines, TAG Heuer en Omega horloges. Het aanbod is ruim zowel voor een mechanische als quartz horloge. Daarnaast vind je er de mooiste ringen, zowel wanneer je een trouwring of verlovingsring kopen wil.