De perfecte verlovingsring kopen

Een verlovingsring kopen voor het belangrijkste moment

Trouwen is een grote belangrijke stap in het leven. Aan het trouwen gaat dan ook een andere belangrijke stap vooraf, zijnde het aanzoek. Aan het maken van het aanzoek gaat heel wat voorbereiding vooraf. Maar wat zeker niet mag ontbreken is de juiste verlovingsring om je partner te overtuigen om volmondig ja te laten zeggen. De gekozen verlovingsring speelt een belangrijke rol bij het aanzoek. Het kan wel een grote uitdaging vormen om de juiste verlovingsring te kopen.  

 

Een verlovingsring kopen als teken van liefde

In sommige landen wordt de verlovingsring enkel gedragen door de vrouw, in andere landen door beide partners. In sommige landen wordt ook meer waarde gehecht aan de verlovingsring waardoor er meer budget aan gespendeerd wordt zoals bijvoorbeeld in de VS. Maar universeel wordt de verlovingsring gebruikt als teken van liefde, en het gebruik ervan dateert reeds van in de Middeleeuwen. De ronde vorm van de ring verwijst dan weer naar de eeuwigheid van deze liefde. Het is van belang om zowel de juiste edelsteen te kiezen als ringmontuur wanneer je een verlovingsring wil kopen

 

Een verlovingsring kopen met de juiste steen

Het ontwerp van een verlovingsring kan verschillende stijlen hebben. Een draagbare, stijlvolle en tijdloze verlovingsring doet het altijd goed. Vroeger werd vaak gekozen voor een blauwe steen als symbool van trouw. Tegenwoordig wordt traditioneel voornamelijk gekozen voor een witte diamant in de plaats. De diamant staat traditioneel op een zetstukje zodat die goed opvalt. Soms wordt de grootte van de diamant ook vergeleken met de grootte van de liefde. Hier kan men dus ook rekening mee houden wanneer men een verlovingsring gaat kopen. Door een persoonlijke boodschap te laten graveren in de ring, wordt deze gepersonaliseerd.

 

Een verlovingsring kopen in de juiste stijl en maat

Het belang van een verlovingsring is groot, daarom moet die dan ook perfect zijn. Hij moet helemaal passen bij de stijl van je partner, en moet een wauw-reactie teweegbrengen bij zowel je partner als je omgeving. Bij het kiezen van de juiste ring is het natuurlijk ook van belang om de juiste maat te bepalen, want het is toch de bedoeling dat de ring past. Wanneer men een verlovingsring gaat kopen, is het dus belangrijk meteen de juiste maat te kennen. Dit kan je eenvoudig bepalen aan de hand van een ring die je partner al heeft. Deze leg je dan op een liniaal en de zichtbare afstand is vervolgens de ringmaat. Je kan deze ook meten met een schuifmaat of een maatwijzertabel. Om de juiste maat te bepalen, gebruik je wel een ring van je partner die aan de juiste vinger gedragen wordt.

 

Een verlovingsring kopen in de juiste kleur

Daarnaast dient men ook rekening te houden met het beschikbare budget en de smaak van je partner. Of je nu best kiest voor een goudkleurige of zilverkleurige ring hangt voornamelijk af van de voorkeur van je partner. Wanneer deze keuze niet eenvoudig is, kan men kiezen voor de combinatie van beide kleuren zodat de ring meteen ook bij alle combinaties past. Wanneer je een verlovingsring gaat kopen, kan tegenwoordig ook gekozen worden voor geelgoud, witgoud, of platina.

 

Een verlovingsring kopen met diamant

Wanneer men kiest voor een verlovingsring met diamant wordt de prijs door verschillende eigenschappen bepaald. De slijpvorm en lichtweerkaatsing hebben een invloed. Daarnaast is het zo dat hoe witter, helderder, en meer karaat of zwaarder de steen is, hoe waardevoller hij is.

Reeds jarenlang is de solitair de populairste verlovingsring. Het is een witgouden of geelgouden ring met doorzichtige diamant. Uiteraard bestaan er reeds verschillende varianten hierop, bijvoorbeeld met meerdere diamanten, met diamanten die in de ring zitten, of zelfs zonder steen.

Populair is de Tiffany Setting waarbij de diamant met zes klauwen bevestigd wordt aan de ring, waardoor de zichtbaarheid van de diamant vergroot. Wanneer de diamant in het midden van de verlovingsring wordt geplaatst, krijgt die de verdiende aandacht. Soms wordt er voor gekozen om ook kleine diamantjes te plaatsen op de band van de verlovingsring. Met een pavé zetting wordt de ring bezet met meerdere stenen. Bij een halo verlovingsring wordt een centrale diamant omringd door kleinere diamanten eromheen.

Een verlovingsring met drie diamanten wordt een trilogie verlovingsring genoemd. Deze staan symbool voor het verleden, het heden, en de toekomst. Deze verlovingsring is tijdloos, elegant, en straalt klasse uit. Met een ruim aanbod aan prachtige en kwalitatieve ringen, vind je bij Clem Vercammen vast de verlovingsring die je wil kopen voor je geliefde.

Ontdek er ook het ruime aanbod horloge merken zoals Breitling, TAG Heuer en Omega horloges. Er is zowel aanbod voor een mechanische als quartz horloge