Horloge OMEGA RAILMASTER The 1957 Trilogy CO‑AXIAL MASTER CHRONOMETER 220.10.38.20.01.002

Uitverkocht
Referentie22010382001002

In het jaar 1957 heeft Omega 3 iconische modellen voorgesteld "The Trilogy": The Seamaster 300 - the Railmaster - the Speedmaster. Voor deze verjaardag lanceert Omega deze drie modellen, identiek aan de modellen uit 1957. Deze Rialmaster werd gebouwd om te dragen tijdens het werk. Het was een dubbele kast waardoor het horloge beter anti-magnetisch (900 gauss ipv 60 gauss) werd, en zo geschikt voor ingenieurs en techniekers die in aanraking kwamen met electrische velden. Ook voor de spoorwegwerkers was tijd balangrijk. Omega is steeds een belangrijke leverancier geweest voor spoorwegen, maar met de Railmaster werd voor de eerste keer specifiek een horloge gebouwd.

Dit gelimiteerde Omega Railmaster horloge heeft de referentie 220.10.38.20.01.002 is een staal horloge uit de legendarische Seamaster familie. Het horloge heeft een zwarte wijzerplaat en een saffier glas. Het Zwitserse horloge heeft een originele kastdiamater van 38 mm, en is verkrijgbaar met een metalenband.

Er zijn slechts 3557 horloges geproduceerd. 

Het binnenwerk, de motor van het horloge is het inhouse caliber Omega 8806 Co-Axial Chronographe en heeft een gemiddeld gangreserve van 60 uren. Het horloge is METAS en COSC gecertificeerd.

De Omega Railmaster wordt geleverd met een originele Omega box, vergezeld met alle documenten en de garantie kaart.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, de collectie van Omega, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Meer over Omega

Het Zwitserse horloge merk Omega is al 3 generaties lang partner in onze zaak. Louis Brandt heeft in het jaar 1848 de eerste zakhorloge assemblage fabriek opgestart in La Chaux-de-Fonds. De naam "Omega" wordt in het jaar 1894 gegeven bij de creatie van het 19''' mouvement. Dit beroemde calibre verkrijgt de naam "Omega". Enkele jaren later zal het hele horloge bedrijf omgevormd worden tot de merknaam Omega en kan de Omega horloge uitgroeien tot een begrip.

Vanaf deze periode volgen de ontwikkelingen en de innovaties bij de Omega horloges zich telkens op, maar ook belangrijke mondiale manifestaties vragen Omega als partner. Zo wordt het Zwitserse horlogemerk Omega time keeper van de Olympische spelen sinds 1932, reeds 27 keren op rij, het jaar wanneer ook het eerste waterdichte Omega horloge wordt ontworpen, de Marine. Uit deze ontwikkelingen wordt in 1948 de Seamaster geboren. In 1952 zal Omega horloges de eerste "chronometer" ontwikkelen in het model Constellation. Slechts tien jaar later wordt voor de Amerikaanse markt het model De Ville gelanceerd. Dit model draagt tot vandaag steeds de eerste nieuwe ontwikkelingen die men doorvoert in de gangwerken van het Omega horloge merk. Vanuit de passie van snelheid, chronometrie, en uiteindelijk ook de samenwerking met de ruimtevaart, ontwikkelt Omega het legendarische Speedmaster model, met vanaf 1969 de Original Moonwatch. Hierbij zijn alle 4 families geboren en worden ze verder in de toekomst uitgewerkt.

In het jaar 1999 wordt een nieuwe stap gezet in de innovatie van de Omega gangwerken: Co-Axial escapement wordt ontwikkeld dankzij de Engelsman Georges Daniels. Maar sinds 2007, 8 jaar na de eerste ontwikkelingen van de Co-Axial, volgen de innovaties zich zéér snel op. Op het ondertussen reeds legendarische gangwerk 8500 worden opeenvolgende toepassingen uitgevoerd; gebruik van de S1 14, silicon balance spring, 15,000 Gauss of het anti magnetisch maken van het gangwerk, en sinds 2015 de METAS chronometer certificatie met de strengste testresultaten nu gangbaar in de Zwitserse horloge industrie bij de verschillende horloge merken.

Omega is niet zomaar een horlogemerk, maar een industrieel innovator die steeds een stap verder zet om de markt telkens voor te zijn. De missie naar het ultiem gangwerk.

Dit zijn de Omega horloge families:

Heeft u verder vargen over verschillende modieuze horloge merken en ons aanbod kwalitatieve horloge merken, neem gerust contact op met onze zaak.

Bekijk alle horloges van Omega