Horloge Tag Heuer MONACO CAW211P.FC6356 Calibre 11 Automatic Chronograph

  • Monaco Calibre 11
Horloge Tag Heuer MONACO CAW211P.FC6356 Calibre 11 Automatic Chronograph
Alt text
€ 6.600,00
Leveringsperiode: In voorraad - 2 à 3 dagen
MerkTag Heuer
CollectieMonaco
Referentie CAW211P.FC6356
ComplicatiesAutomatisch - Chronograaf - Datum
WijzerplaatBlauw
HorlogekastStaal
Waterdichtheid100 Meter
Kastdiameter39 mm
HorlogebandLeder
Kleur bandZwart
Garantie2 Jaar

In 1969 ontwerpt TAG Heuer een vierkant horloge in een waterdichte kast, wat voor die tijd baanbrekend was. Het horloge werd voorzien van een Chronomatic Calibre 11 wat van het Monaco model 's werelds eerste vierkante automatische chronograaf heeft gemaakt. Het horloge was slechts één jaar op de markt, toen Steve McQueen dit model verkoos om het te dragen om zijn pols in “Le Mans,” de beroemde car racing movie. Het TAG Heuer Monaco horloge werd zo een icoon binnen watchmaking history.

Dit model met de referentie CAW211P.FC6356 beschikt over een blauwe wijzerplaat met duidelijke index en een datum op 6 uur. Een krasvrij saffierglas beschermt deze unieke wijzerplaat. De 39 mm roestvrij staal kast wordt gepresenteerd op een zwart leder armband.

Het binnenwerk, de motor van het horloge is het TAG Heuer legendarische Calibre 11, met een automatische chronograaf, een kroon op negen uur, en heeft een gemiddeld gangreserve van 40 uren.

De TAG Heuer Monacco wordt geleverd met een originele TAG Heuer box, vergezeld met alle documenten en de garantie kaart.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, de collectie van TAG Heuer, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Opmerking: ook dit TAG Heuer horloge heeft op periodieke momenten een onderhoud nodig om een goede prestatie van het technisch instrument te kunnen garanderen. Onze zaak beschikt over een TAG Heuer Service Center. We zullen uw TAG Heuer horloge graag onderhouden volgens de regels van de horloge kunst.

Calibre: TAG Heuer calibre 11

Automatisch Swiss made gangwerk met 59 rubi’s en een snelle datum verzet. Per uur 28.800 vibraties, en een 40 uren gangreserve. Afgewerkt met Côtes de Genève.

Meer over Tag Heuer

'Time never stops, why should we?'

Jack Heuer

Edouard Heuer is de pionier van de geschiedenis van het Zwitsers horloge merk TAG Heuer dat start in 1860. Hij opent een eerste horlogeatelier in Saint Imier. In 1887 wordt het oscilating pinoin uitgevonden, wat tot op vandaag het cruciaal onderdeel is van de chronograaf. 

Verder in de tijd worden meer mijlpalen gerealiseerd, zoals daar zijn; ontwikkeling van de eerste 12u klok in het dashbord van een auto, de eerste 1/100 handchronograaf, het eerste Zwitsers horloge in de ruimte...

Jack Heuer zet deze rol als pionier verder. Hij realiseert in 1963 het eerste Carrera model, natuurlijk geïnspireerd door de auto races en ontwikkeld voor de professionele auto piloten. De volgende belangrijke stappen in de geschiedenis van TAG Heuer zijn het ontwikkelen van de Calibre 11, te vinden in het model Monaco, zoals Steve McQueen in 1971 tijdens de film Le Mans. Dichter in de tijd heeft TAG Heuer het eerste horloge ontwerpen dat aangedreven wordt met riemen, in het model Monaco V4, later wordt een prijs gewonnen op het prestigieuze Geneva Watchmaking Grand Prix met het horloge de Mikrogirder.  

Maar er is een nieuw tijdperk aangebroken. De SmartWatch heeft zijn intrede genomen. TAG Heuer heeft hiervoor het horloge ontwikkeld, samen met Intel en Samsung: the TAG Heuer Connected.

Dit zijn de families van horloge merk TAG Heuer:

We beschikken met onze zaak over een certified TAG Heuer herstelatelier. U kan steeds vrijblijvend het TAG Heuer horloge bezorgen voor een periodiek onderhoud, of voor een volledige revisie van het gangwerk.

Heeft u verder vragen over horloge merken, kan u steeds contact opnemen met onze zaak. Bekijk snel het aanbod kwalitatieve horloge merken en bijzondere horloge merken bij Clem Vercammen. 

Bekijk alle horloges van Tag Heuer