Swatch online kopen bij Clem Vercammen

Horloge merk Swatch overkomt de crisis en doet de Zwitserse horloge-industrie herleven.

Midden jaren zeventig bevond de Zwitserse horloge-industrie zich in de zwaarste crisis ooit. Technisch gezien werd de Japanse concurrentie in 1979 overtroffen met de lancering van de "Delirium", 's werelds dunste polshorloge bestaande uit een beperkt aantal componenten. Maar dé gebeurtenis die het lot van de industrie voorgoed veranderde, was de oprichting van SMH, de Swiss Corporation for Microelectronics and Watchmaking Industries. Het antwoord op de crisis was de Swatch: een slank kunststof horloge dat uit niet meer dan 51 componenten bestond - in plaats van de gebruikelijke 91 of meer. Het horloge combineerde topkwaliteit met een betaalbare prijs. In 1983 ging dit horloge voor het eerst over de toonbank en het werd het meest succesvolle polshorloge ooit. De Swatch Group is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en meest dynamische horlogebedrijf ter wereld.

Gedurende de jaren daarna werden nieuwe ontwikkelingen parallel aan het standaard kunststof Swatch-horloge gelanceerd: van de Irony (de metalen Swatch) tot de Swatch SKIN Chrono (de dunste chronograaf ter wereld) van de Swatch Snowpass (met ingebouwde skipas voor skigebieden over de hele wereld) tot de Swatch Beat (met de revolutionaire internettijd). 

Als de officiële tijdwaarnemer tijdens meerdere Olympische Spelen en wereldkampioenschappen skiën en snowboarden baarde Swatch opzien met technisch hoogstaande prestaties en innovaties op het gebied van wetenschap en techniek. 

Neem een kijkje naar de leuke collectie van horloge merk Swatch en van diverse andere populaire horloge merken bij Clem Vercammen. Ontdek er de verschillende designvolle horloge merken en kwalitatieve horloge merken online of in de winkel.