Rado Horloges

“if we can imagine it, we can make it”

Een bescheiden start van het merk Rado start in Lengnau, Zwitserland.

De Schlup & Co. horloge fabriek werd opgericht door de broers Fritz, Ernst en Werner in 1917. Hun bescheiden atelier, een verbouwde deel van hun ouderlijk huis, was de geboorteplaats van het bedrijf dat later Rado zou worden. Hoewel Schlup & Co. kende een bescheiden start, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de fabriek was een van de grootste producenten van uurwerken in de wereld.

1950 - 1959 - THE FIRST RADO COLLECTION

Schlup & Co. begon met de verkoop van horloges onder de merknaam Rado in de jaren 1950. De iconische Golden Horse collectie maakte zijn debuut in 1957. The Green Horse collectie volgde in 1958 en was een van de eerste Rado waterdichte modellen. Tegen het einde van het decennium werd horloge merk Rado een internationaal merk met een aanwezigheid in meer dan 61 landen .

1960 - 1969 - A STAR IS BORN

In 1962 ,Rado bleef zich onderscheiden met een van de meest iconische modellen: de DiaStar 1,'s werelds eerste krasbestendige horloge. De DiaStar 1 was een reactie op de vraag van klanten voor comfort ,robuustheid en exclusieve stijl. Een goed voorbeeld van innovatieve aanpak Rado 's te ontwerpen en materialen, dit uurwerk bracht hardmetaal en saffier kristal in de horloge industrie op een moment dat dit was ver van de norm.

1970 - 1989 - FROM ONE INNOVATION TO THE NEXT

In 1986 ontplofte de Rado Integral op de scène, een revolutie in de horloge-industrie met zijn gebruik van krasbestendige high- tech keramiek in de armband.

1990 - 1999 - THE CERAMIC REVOLUTION

In de jaren '90 zet het gebruik van high- tech keramiek zich voort. Met de lancering van de Rado Ceramica in 1990,  introduceerde het merk Rado een volledig geïntegreerd horloge, de armband en kast  gemaakt van saffier kristal en high- tech keramiek. De Rado Sintra, in 1993, was de eerste Rado horloge gemaakt van cermet , een titanium - gebaseerde keramiek in combinatie met metaal. In 1998 was de Ceramica het eerste Rado horloge om te voorzien van het gepatenteerde plasma high- tech keramiek, met zijn fascinerende kleur en materiaal combinatie.

2000 - 2009 - A NEW MILLENNIUM OF DESIGN

Rado luidde het nieuwe millennium in met de innovatieve Esenza, het eerste Rado horloge ontworpen zonder een kroon. De revolutionaire Rado V10K werd onthuld in 2002; gemaakt van high- tech diamant, het is zo hard ( 10.000 Vickers ) en veerkrachtig als een echte diamant.

2010 – TODAY - OUR HERITAGE OF INNOVATION CONTINUES

Het jaar 2011 zag de komst van het ultra dunne keramische meesterwerk: de True Thinline, een horloge van 5 mm . In 2012 bouwde Rado het sportief en elegante Rado HyperChrome op de technologie van de True Thinline, het vervangen van de roestvrije binnenwerkkast door een slanke monobloc  kast. Wat later bouwt Radoeen horloge met touch-technologie in het model Esenza Touch (2013 ). Eeen jaartje later volgt reeds de HyperChrome Dual Timer, een intelligent traveller horloge met een keer gecontroleerd tijdzone swap -functie. In 2015 onthulde Rado chocoladebruin high- tech keramiek, een stijlvolle toevoeging aan Rado 's high - tech keramische kleurenpalet .

Ontdek het aanbod horloge merken bij Clem Vercammen. Bekijk snel de verschillende bijzondere horloge merken en kwalitatieve horloge merken in de webshop of in de winkel.