Horloge SEIKO PROSPEX HEREN SOLAR LIMITED EDITION SFJ005P1

  • PROSPEX
Horloge SEIKO PROSPEX HEREN SOLAR LIMITED EDITION SFJ005P1
Alt text
€ 930,00
Leveringsperiode: In voorraad - 2 à 3 dagen
MerkSeiko
CollectieLimited Edition
ReferentieSFJ005P1
BinnenwerkQuartz Chronograph
CaliberSeiko Caliber 8A50
ComplicatiesChronograaf - Quartz
WijzerplaatGrijs
HorlogekastStaal
Waterdichtheid100 Meter
Kastdiameter42 mm
GlasSaffierglas
HorlogebandStaal
Kleur bandZilverkleurig
Garantie2 Jaar

Deze Limited Edition creatie is een hommage aan twee mijlpalen in de wereldgeschiedenis van de chronografen. Ten eerste de 40ste verjaardag van 's werelds eerste analoge quartz chronograaf uit 1983. Ten tweede het Seiko horloge dat als eerste analoge chronograaf ter wereld de verstreken tijd kon weergeven in stappen van 1/100ste seconde. Een bijzonder baanbrekende ontwikkeling in de geschiedenis van Seiko's analoge quartz chronografen collectie. De grijsgetinte wijzerplaat en de rood-oranje wijzers zijn een eerbetoon aan dit in 1992 geïntroduceerde horloge.

Deze Seiko Prospex Solar Limited Edition quartz chronograaf horloge SFJ005P1 heeft een 42mm zilverkleurige staal kast en wordt gepresenteerd op een stalen armband. Het horloge heeft een grijze wijzerplaat met chronograaf en wordt beschermd door een saffierglas.

Kaliber 8A50
De nieuwe creatie biedt een haarscherpe kijk op de gemeten tijd met een 1/100ste seconde display op twee uur, een seconden display op 12 uur en een 1/10e seconde display op 10 uur. Plus op zes uur een subwijzerplaat die de uren en minuten weergeeft. Dit om de dagtijd duidelijk te kunnen onderscheiden van de chronograaftijd. Wanneer de stopwatchfunctie wordt gebruikt, transformeert het dagtijd display tot een 60-minutenteller, waarbij de uurwijzer onder de minutenwijzer kruipt.

De Seiko wordt geleverd met een originele Seiko box, vergezeld met alle documenten.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Opmerking: ook dit Seiko horloge heeft op periodieke momenten een onderhoud nodig om een goede prestatie van het technisch instrument te kunnen garanderen. 

Meer over Seiko

De Seiko Holdings Corporation, meestal afgekort tot Seiko is een Japans fabrikant van onder andere uurwerken en brillen. De Seiko Corporation heeft haar hoofdkantoor in Tokio.

Seiko werd in 1881 opgericht door Kintaro Hattori, toen deze in Tokio een klokkenwinkel opende. Elf jaar na dato begon hij met de productie van klokken onder de naam Seikosha (huis van perfectie).

Seiko was de eerste onderneming die het kwartshorloge op grote schaal produceerde. Seiko draagt zorg voor de tijdwaarneming bij tal van grote sportevenementen waaronder de Olympische Spelen, de WK Atletiek en het WK voetbal.

Seiko maakt ondertussen bekendheid met de collecties Prospex, Presage en Seiko 5.

Bekijk alle horloges van Seiko