Horloge Omega Speedmaster Marstimer X-33 318.90.45.79.01.003

  • Marstimer
Horloge Omega Speedmaster Marstimer X-33 318.90.45.79.01.003
Horloge Omega Speedmaster Marstimer X-33 318.90.45.79.01.003
Horloge Omega Speedmaster Marstimer X-33 318.90.45.79.01.003
Alt text
Alt text
Alt text
€ 7.700,00
Leveringsperiode: In voorraad - 2 à 3 dagen
MerkOmega
CollectieSpeedmaster
Referentie31890457901003
BinnenwerkQuartz
ComplicatiesAlarm - Chronograaf - Day-Date - Quartz
WijzerplaatZwart
HorlogekastTitanium
Waterdichtheid30 Meter
Kastdiameter45 mm
GlasSaffierglas
HorlogebandTitanium
Kleur bandZilverkleurig
Garantie2 Jaar

Gemaakt in samenwerking met de European Space Agency (ESA), OMEGA's Speedmaster X-33 Marstimer is alles wat de naam doet vermoeden.

De unieke chronograaf 318.90.45.79.01.003 van 45 mm is gemaakt van titanium van klasse 2 en aangedreven door een multifunctioneel kwartsuurwerk. Hij kan tijden en tijdzones volgen, over onze eigen wereld en op de mysterieuze rode planeet. De MTC-functie volgt de sol-datum en -tijd van Mars op de nulmeridiaan: waardoor de 2,7% langere dagen van Mars mogelijk zijn. Het horloge beschikt ook over een innovatief zonnekompas om het ware noorden op aarde en Mars te vinden.

De klassieke zwarte wijzerplaat vormt een contrasterende achtergrond voor de meerdere analoge en digitale metingen, nog duidelijker gemaakt door Earthen Marssymbolen om te onderscheiden welke specifieke functies in gebruik zijn. Om de wijzerplaat cirkelt een ring van oxaalachtig geanodiseerd aluminium in rood hematiet, die doet denken aan het kenmerkende stof van Mars. Deze opvallende tint is ook aanwezig op de secondewijzer, die een zwart tot rood hematiet verloop heeft.

Als je het horloge omdraait, zie je een achterkant van de kast in reliëf in het midden met de beroemde Speedmaster-tekst van OMEGA en het Seahorse-logo. Omcirkeld door de woorden SPEEDMASTER X-33 MARSTIMER, ESA GETEST EN GEKWALIFICEERD. Het leveren van de kracht is OMEGA's 5622 Calibre.

Voor degenen die de titanium armband van klasse 2 en 5 willen vervangen, wordt de Marstimer ook geleverd met een speciale NATO-band. Dit is opgenomen in de speciale horlogerol, die aan de binnenkant een knipoog naar de rode planeet heeft: een reproductie van Hebes Chasma, een unieke steile canyon op het oppervlak van Mars.

De Omega Speedmaster wordt geleverd met een originele Omega box, vergezeld met alle documenten en de garantie kaart.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, de collectie van Omega, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Opmerking: ook dit Omega horloge heeft op periodieke momenten een onderhoud nodig om een goede prestatie van het technisch instrument te kunnen garanderen. Onze zaak beschikt over een Omega Service Center. We zullen uw Omega horloge graag onderhouden volgens de regels van de horloge kunst.

Calibre: Omega 5622

Levensduur batterij: 24 maanden

Meer over Omega

Het Zwitserse horloge merk Omega is al 3 generaties lang partner in onze zaak. Louis Brandt heeft in het jaar 1848 de eerste zakhorloge assemblage fabriek opgestart in La Chaux-de-Fonds. De naam "Omega" wordt in het jaar 1894 gegeven bij de creatie van het 19''' mouvement. Dit beroemde calibre verkrijgt de naam "Omega". Enkele jaren later zal het hele horloge bedrijf omgevormd worden tot de merknaam Omega en kan de Omega horloge uitgroeien tot een begrip.

Vanaf deze periode volgen de ontwikkelingen en de innovaties bij de Omega horloges zich telkens op, maar ook belangrijke mondiale manifestaties vragen Omega als partner. Zo wordt het Zwitserse horlogemerk Omega time keeper van de Olympische spelen sinds 1932, reeds 27 keren op rij, het jaar wanneer ook het eerste waterdichte Omega horloge wordt ontworpen, de Marine. Uit deze ontwikkelingen wordt in 1948 de Seamaster geboren. In 1952 zal Omega horloges de eerste "chronometer" ontwikkelen in het model Constellation. Slechts tien jaar later wordt voor de Amerikaanse markt het model De Ville gelanceerd. Dit model draagt tot vandaag steeds de eerste nieuwe ontwikkelingen die men doorvoert in de gangwerken van het Omega horloge merk. Vanuit de passie van snelheid, chronometrie, en uiteindelijk ook de samenwerking met de ruimtevaart, ontwikkelt Omega het legendarische Speedmaster model, met vanaf 1969 de Original Moonwatch. Hierbij zijn alle 4 families geboren en worden ze verder in de toekomst uitgewerkt.

In het jaar 1999 wordt een nieuwe stap gezet in de innovatie van de Omega gangwerken: Co-Axial escapement wordt ontwikkeld dankzij de Engelsman Georges Daniels. Maar sinds 2007, 8 jaar na de eerste ontwikkelingen van de Co-Axial, volgen de innovaties zich zéér snel op. Op het ondertussen reeds legendarische gangwerk 8500 worden opeenvolgende toepassingen uitgevoerd; gebruik van de S1 14, silicon balance spring, 15,000 Gauss of het anti magnetisch maken van het gangwerk, en sinds 2015 de METAS chronometer certificatie met de strengste testresultaten nu gangbaar in de Zwitserse horloge industrie bij de verschillende horloge merken.

Omega is niet zomaar een horlogemerk, maar een industrieel innovator die steeds een stap verder zet om de markt telkens voor te zijn. De missie naar het ultiem gangwerk.

Dit zijn de Omega horloge families:

Heeft u verder vargen over verschillende modieuze horloge merken en ons aanbod kwalitatieve horloge merken, neem gerust contact op met onze zaak.

Bekijk alle horloges van Omega