Horloge Omega Seamaster 1948 Small Second 511.12.38.20.02.001

  • Seamaster 1948
€ 6.600,00
Leveringsperiode: In voorraad - 2 à 3 dagen
MerkOmega
CollectieLimited editions
Referentie511.12.38.20.02.001
ComplicatiesAutomatisch
WijzerplaatZilverkleur
HorlogekastStaal
Waterdichtheid50 Meter
Kastdiameter38 mm
HorlogebandLeder
Kleur bandBruin
Garantie2 Jaar

Gelanceerd in 1948, de Seamaster lijn was de eerste van de Omega horlogefamilies. Een mix van door oorlog geteste technologie en een prachtig design, samen zouden deze verder gaan om de wereld van horloges te veroveren.
De 70e verjaardag van Seamaster wordt gevierd met deze Omega Seamaster 1948 Limited Edition horloge, een hommage aan de na-oorlogse Omega klassiekers.

Dit model met referentie 511.12.38.20.02.001 is voorzien van een 38mm gepolijst roestvrij stalen kast. Een krasbestendig saffierglas bedekt de zilveren wijzerplaat, met secondenwijzer subdial. Het horloge wordt gepresenteerd op een bruin lederen armband.
Een doorzichtige kastdeksel maakt het mogelijk het anti-magnetische Master OMEGA Co-Axial kaliber 8806 binnenin de kast te bewonderen.
Ter herdenking aan de vele piloten en mariniers die hun vertrouwen in Omega legden, is de caseback laser gegraveerd met een Chris-Craft boot en een Gloster Meteor vliegtuig, de eerste straaljager gebruikt door de Britse Royal Air Force.

In het hart van het horloge, de motor van het horloge is het Co-Axial caliber Omega 8806 geplaatst. Dit automatisch horloge is COSC gecertificeerd en anti-magnetisch tot 1,5 tesla, hierdoor mag dit horloge het label "Master Chronometer" dragen. 

De Omega Seamaster 1948 wordt geleverd met een reserve NATO band in een originele Omega box, vergezeld met alle documenten en de garantie kaart.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, de collectie van Omega, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Opmerking: ook dit Omega horloge heeft op periodieke momenten een onderhoud nodig om een goede prestatie van het technisch instrument te kunnen garanderen. Onze zaak beschikt over een Omega Service Center. We zullen uw Omega horloge graag onderhouden volgens de regels van de horloge kunst.

Meer over Omega

Het Zwitserse horloge merk Omega is al 3 generaties lang partner in onze zaak. Louis Brandt heeft in het jaar 1848 de eerste zakhorloge assemblage fabriek opgestart in La Chaux-de-Fonds. De naam "Omega" wordt in het jaar 1894 gegeven bij de creatie van het 19''' mouvement. Dit beroemde calibre verkrijgt de naam "Omega". Enkele jaren later zal het hele horloge bedrijf omgevormd worden tot de merknaam Omega en kan de Omega horloge uitgroeien tot een begrip.

Vanaf deze periode volgen de ontwikkelingen en de innovaties bij de Omega horloges zich telkens op, maar ook belangrijke mondiale manifestaties vragen Omega als partner. Zo wordt het Zwitserse horlogemerk Omega time keeper van de Olympische spelen sinds 1932, reeds 27 keren op rij, het jaar wanneer ook het eerste waterdichte Omega horloge wordt ontworpen, de Marine. Uit deze ontwikkelingen wordt in 1948 de Seamaster geboren. In 1952 zal Omega horloges de eerste "chronometer" ontwikkelen in het model Constellation. Slechts tien jaar later wordt voor de Amerikaanse markt het model De Ville gelanceerd. Dit model draagt tot vandaag steeds de eerste nieuwe ontwikkelingen die men doorvoert in de gangwerken van het Omega horloge merk. Vanuit de passie van snelheid, chronometrie, en uiteindelijk ook de samenwerking met de ruimtevaart, ontwikkelt Omega het legendarische Speedmaster model, met vanaf 1969 de Original Moonwatch. Hierbij zijn alle 4 families geboren en worden ze verder in de toekomst uitgewerkt.

In het jaar 1999 wordt een nieuwe stap gezet in de innovatie van de Omega gangwerken: Co-Axial escapement wordt ontwikkeld dankzij de Engelsman Georges Daniels. Maar sinds 2007, 8 jaar na de eerste ontwikkelingen van de Co-Axial, volgen de innovaties zich zéér snel op. Op het ondertussen reeds legendarische gangwerk 8500 worden opeenvolgende toepassingen uitgevoerd; gebruik van de S1 14, silicon balance spring, 15,000 Gauss of het anti magnetisch maken van het gangwerk, en sinds 2015 de METAS chronometer certificatie met de strengste testresultaten nu gangbaar in de Zwitserse horloge industrie bij de verschillende horloge merken.

Omega is niet zomaar een horlogemerk, maar een industrieel innovator die steeds een stap verder zet om de markt telkens voor te zijn. De missie naar het ultiem gangwerk.

Dit zijn de Omega horloge families:

Heeft u verder vargen over verschillende modieuze horloge merken en ons aanbod kwalitatieve horloge merken, neem gerust contact op met onze zaak.

Bekijk alle horloges van Omega