Horloge Omega Seamaster Aqua Terra 150M Co-Axial Day-Date 231.10.42.22.01.001 41.50mm

  • Day-Date 41.50
Uitverkocht
MerkOmega
CollectieSeamaster Aqua Terra 150 M
Referentie231.10.42.22.01.001
ComplicatiesAutomatisch - Chronograaf - Datum - Manufacture
WijzerplaatZwart
HorlogekastStaal
Waterdichtheid150 Meter
Kastdiameter41 mm
HorlogebandStaal
Garantie4 jaar

Dit klassieke doch robuust en sportief uurwerk vertegenwoordigt een eerbetoon aan OMEGA rijke maritieme erfgoed. De gemakkelijk herkenbaar design van de OMEGA Seamaster Aqua Terra 150M collectie herinnert ons aan de houten dekken van luxe zeilboten.

De Omega Day-Date met de referentie 231.10.42.22.01.001 beschikt over een zon-geborsteld gelakte zwarte wijzerplaat dat versierd is met het Teak-patroon van een zeilboot en heeft een datum venster om 3 uur en een dag indicatie op 12 uur. Een krasvrij saffierglas beschermt deze unieke wijzerplaat. De 41.50 mm roestvrij stalen kast wordt gepresenteerd op een roestvrij stalen armband. Deze gecertificeerde chronometer wordt aangedreven door de OMEGA Co-Axial kaliber 8602 en kan gezien worden door de transparante caseback.

Het binnenwerk, de motor van het horloge is het caliber Omega 8602 Co-Axial Chronographe en heeft een gemiddeld gangreserve van 58 uren. Deze automatische chronograaf is COSC gecertificeerd, en draagt het label "Chronometre Certifie Omega".

De Omega Seamaster Aqua Terra Day-Date wordt geleverd met een originele Omega box, vergezeld met alle documenten en de garantie kaart.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, de collectie van Omega, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Opmerking: ook dit Omega horloge heeft op periodieke momenten een onderhoud nodig om een goede prestatie van het technisch instrument te kunnen garanderen. Onze zaak beschikt over een Omega Service Center. We zullen uw Omega horloge graag onderhouden volgens de regels van de horloge kunst.

Calibre: Omega 8602

Automatisch, zelf opwindbaar chronograag binnwenwerk met een Co-Axial escapement. Het mouvement bevat een Silicon balance spring, twee veren, een automatische opwinding in beide richtingen, rodium finish met het exclusieve Geneva waves afwerking.

Power reserve: 58 uren

Meer over Omega

Het Zwitserse horloge merk Omega is al 3 generaties lang partner in onze zaak. Louis Brandt heeft in het jaar 1848 de eerste zakhorloge assemblage fabriek opgestart in La Chaux-de-Fonds. De naam "Omega" wordt in het jaar 1894 gegeven bij de creatie van het 19''' mouvement. Dit beroemde calibre verkrijgt de naam "Omega". Enkele jaren later zal het hele horloge bedrijf omgevormd worden tot de merknaam Omega en kan de Omega horloge uitgroeien tot een begrip.

Vanaf deze periode volgen de ontwikkelingen en de innovaties bij de Omega horloges zich telkens op, maar ook belangrijke mondiale manifestaties vragen Omega als partner. Zo wordt het Zwitserse horlogemerk Omega time keeper van de Olympische spelen sinds 1932, reeds 27 keren op rij, het jaar wanneer ook het eerste waterdichte Omega horloge wordt ontworpen, de Marine. Uit deze ontwikkelingen wordt in 1948 de Seamaster geboren. In 1952 zal Omega horloges de eerste "chronometer" ontwikkelen in het model Constellation. Slechts tien jaar later wordt voor de Amerikaanse markt het model De Ville gelanceerd. Dit model draagt tot vandaag steeds de eerste nieuwe ontwikkelingen die men doorvoert in de gangwerken van het Omega horloge merk. Vanuit de passie van snelheid, chronometrie, en uiteindelijk ook de samenwerking met de ruimtevaart, ontwikkelt Omega het legendarische Speedmaster model, met vanaf 1969 de Original Moonwatch. Hierbij zijn alle 4 families geboren en worden ze verder in de toekomst uitgewerkt.

In het jaar 1999 wordt een nieuwe stap gezet in de innovatie van de Omega gangwerken: Co-Axial escapement wordt ontwikkeld dankzij de Engelsman Georges Daniels. Maar sinds 2007, 8 jaar na de eerste ontwikkelingen van de Co-Axial, volgen de innovaties zich zéér snel op. Op het ondertussen reeds legendarische gangwerk 8500 worden opeenvolgende toepassingen uitgevoerd; gebruik van de S1 14, silicon balance spring, 15,000 Gauss of het anti magnetisch maken van het gangwerk, en sinds 2015 de METAS chronometer certificatie met de strengste testresultaten nu gangbaar in de Zwitserse horloge industrie bij de verschillende horloge merken.

Omega is niet zomaar een horlogemerk, maar een industrieel innovator die steeds een stap verder zet om de markt telkens voor te zijn. De missie naar het ultiem gangwerk.

Dit zijn de Omega horloge families:

Heeft u verder vargen over verschillende modieuze horloge merken en ons aanbod kwalitatieve horloge merken, neem gerust contact op met onze zaak.

Bekijk alle horloges van Omega