Horloge Jaeger LeCoultre Reverso 250.5.08 '383-twdh'

  • Reverso
€ 2.995,00
Leveringsperiode: In voorraad - 2 à 3 dagen
MerkJaeger LeCoultre
CollectieReverso
Referentie250508
BinnenwerkQuartz
ComplicatiesQuartz
WijzerplaatZilverkleur
HorlogekastBicolor 18k
GlasSaffierglas
HorlogebandLeder
Kleur bandBruin

Het unisex Jaeger LeCoultre horloge heeft een zilver beige wijzerplaat. De horloge kast meet 23 x 33mm en is vervaardigd uit staal  goud. Het horloge is voorzien van een bruin struisvogel leder armband met originele sluiting.

  • Het horloge is aanwezig in onze zaak.
  • Er zijn geen documenten of doos aanwezig.
  • Het horloge beschikt over een goede conditie.
  • De leder armband is gebruikt.
TIP: U kan het horloge ook bezichtigen in onze zaak na het maken van een afspraak, informeer eerst even dat het horloge toch nog op voorraad is en niet net verkocht is.

Heeft u verder vragen ivm de aankoop van dit horloge, kan u steeds contact  opnemen met onze zaak

Onze referentie: 383/50155

Meer over Jaeger LeCoultre

Jaeger-LeCoultre is een Zwitsers horlogemerk, waarvan de eerste vestiging door Antoine LeCoultre (1803-1881) in 1833 is opgericht. Dit volgend op de uitvinding van een machine die pennen kon produceren voor horloges. Antoine-LeCoultre was een uitvinder en had zichzelf aangeleerd hoe horloges gemaakt moesten worden. Na oprichting van de eerste werkplaats, volgde in 1844 de uitvinding van de Milionometer, een meetinsturment dat de nauwkeurigheid van de gemaakte horlogeonderdelen op de micrometer nauwkeurig kon meten.

In 1866, toen het maken van Zwitserse horloges nog veelal gebeurde in meerdere werkplaatsen op basis van huisnijverheid, besloten Antoine LeCoultre en zijn zoon Elie om alle vaardigheden die nodig zijn om een horloge te maken onder één dak te brengen. Voor de aandrijving van alle benodigde gereedschappen was er een stoommachine geïnstalleerd. Hiermee werd LeCoultre & Cie de eerste manufactuur in het district Vallee du Joux, gelegen in het westen van Zwitserland.

De bijnaam van deze manufactuur was 'La Grande Maison' wat het dankte aan het grote aantal ambachten, zoals horlogemakers, technici en handarbeiders dat in het gebouw gehuisvest was.

Begin twintigste eeuw, in 1903 stelde de Parijzenaar Edmond Jaeger (1858-1922) de Zwitserse horlogemakers de uitdaging om de door hem uitgevonden calibers te produceren. Jacques-David LeCoultre, kleinzoon van de oprichter, nam deze uitdaging aan. De samenwerking en daaropvolgende vriendschap tussen beide mannen leverde een reeks aan vernieuwingen op horlogegebied op met in 1937 de oprichting van het merk Jaeger-LeCoultre.

 

Bekijk alle horloges van Jaeger LeCoultre