Horloge OMEGA SEAMASTER PLOPROF 1200M 227.90.55.21.01.001

  • Ploprof 1200M
€ 11.300,00
Leveringsperiode: In voorraad - 2 à 3 dagen
MerkOmega
CollectieSeamaster
Referentie22790552101001
BinnenwerkAutomatic
CaliberOmega caliber manufactuur 8912
KwaliteitslabelMETAS gecertificeerde chronometer
ComplicatiesAutomatisch - Manufacture
WijzerplaatZwart
HorlogekastTitanium
Waterdichtheid1200 Meter
GlasSaffierglas
HorlogebandTitanium
Kleur bandZilverkleurig

Het beroemde Ploprof-uurwerk 227.90.55.21.01.001 heeft een lange geschiedenis als OMEGA's meest waterbestendige duikershorloge. Met behoud van het originele stevige en gedurfde uiterlijk, is deze nieuwe editie bijgewerkt met OMEGA's Co-Axial Master Chronometer Calibre 8912, met revolutionaire technologie die bekend staat om zijn antimagnetische weerstand, chronometrische prestaties en precisie.

De unieke kast heeft een gepolijste zwarte keramische ring, met de cijfers, driehoek en schaal, allemaal gevuld met Super-LumiNova voor betere zichtbaarheid. Grade 5 titanium is gebruikt als kast en gespmateriaal voor  een lichtgewicht comfort, terwijl de gelakte zwarte wijzerplaat wordt aangevuld met oranje aluminium en gelakte witte wijzers. De klassieke donkere stijl van dit horloge is klaar voor de diepten van de oceaan, en de gepolijste titanium "haaienbestendige" mesh-armband draagt verder bij aan het gevoel van verkenning en avontuur.

Het horloge wordt geleverd in een speciale presentatiedoos met een extra zwarte rubberen band.

Meer over Omega

Het Zwitserse horloge merk Omega is al 3 generaties lang partner in onze zaak. Louis Brandt heeft in het jaar 1848 de eerste zakhorloge assemblage fabriek opgestart in La Chaux-de-Fonds. De naam "Omega" wordt in het jaar 1894 gegeven bij de creatie van het 19''' mouvement. Dit beroemde calibre verkrijgt de naam "Omega". Enkele jaren later zal het hele horloge bedrijf omgevormd worden tot de merknaam Omega en kan de Omega horloge uitgroeien tot een begrip.

Vanaf deze periode volgen de ontwikkelingen en de innovaties bij de Omega horloges zich telkens op, maar ook belangrijke mondiale manifestaties vragen Omega als partner. Zo wordt het Zwitserse horlogemerk Omega time keeper van de Olympische spelen sinds 1932, reeds 27 keren op rij, het jaar wanneer ook het eerste waterdichte Omega horloge wordt ontworpen, de Marine. Uit deze ontwikkelingen wordt in 1948 de Seamaster geboren. In 1952 zal Omega horloges de eerste "chronometer" ontwikkelen in het model Constellation. Slechts tien jaar later wordt voor de Amerikaanse markt het model De Ville gelanceerd. Dit model draagt tot vandaag steeds de eerste nieuwe ontwikkelingen die men doorvoert in de gangwerken van het Omega horloge merk. Vanuit de passie van snelheid, chronometrie, en uiteindelijk ook de samenwerking met de ruimtevaart, ontwikkelt Omega het legendarische Speedmaster model, met vanaf 1969 de Original Moonwatch. Hierbij zijn alle 4 families geboren en worden ze verder in de toekomst uitgewerkt.

In het jaar 1999 wordt een nieuwe stap gezet in de innovatie van de Omega gangwerken: Co-Axial escapement wordt ontwikkeld dankzij de Engelsman Georges Daniels. Maar sinds 2007, 8 jaar na de eerste ontwikkelingen van de Co-Axial, volgen de innovaties zich zéér snel op. Op het ondertussen reeds legendarische gangwerk 8500 worden opeenvolgende toepassingen uitgevoerd; gebruik van de S1 14, silicon balance spring, 15,000 Gauss of het anti magnetisch maken van het gangwerk, en sinds 2015 de METAS chronometer certificatie met de strengste testresultaten nu gangbaar in de Zwitserse horloge industrie bij de verschillende horloge merken.

Omega is niet zomaar een horlogemerk, maar een industrieel innovator die steeds een stap verder zet om de markt telkens voor te zijn. De missie naar het ultiem gangwerk.

Dit zijn de Omega horloge families:

Heeft u verder vargen over verschillende modieuze horloge merken en ons aanbod kwalitatieve horloge merken, neem gerust contact op met onze zaak.

Bekijk alle horloges van Omega