Horloge Omega Speedmaster CK2998 Moonwatch Chronograph 39.7mm 311.33.40.30.02.001

  • CK2998
Uitverkocht
MerkOmega
CollectieLimited editions
Referentie311.33.40.30.02.001
ComplicatiesChronograaf - Manuele opwinding
WijzerplaatWit
HorlogekastStaal
Waterdichtheid50 Meter
Kastdiameter39 mm
HorlogebandStaal
Garantie2 Jaar

De originele OMEGA Speedmaster CK2998 werd uitgebracht in 1959. Vandaag wordt dit klassieke ontwerp gebruikt als inspiratie voor een nieuwe Limited Edition model. Dit model is de eerste Speedmaster waarvan op de glasrand een kleur werd aangebracht.

Het uurwerk met de referentie 311.33.40.30.02.001 is voorzien van een roestvrij stalen kast met een gepolijste blauwe keramische glasrand met een witte Super-LumiNova tachymeter schaal. De rijke blauwe kleur is ook opgenomen op de subdials, die een centrale zilverkleurige wijzerplaat omsluit. Samen met de toegepaste indexen zijn de Alpha wijzers allen rhodium-plated, zoals de "lollipop" chronograaf seconden wijzer die doet denken aan het oorspronkelijke model. Uur, minuten en seconden wijzers zijn alle bekleed in Super-LumiNova.

Voor een unieke touch, de caseback bevat de oorspronkelijke Seahorse embleem, samen met speciale gravures met inbegrip van "SPEEDMASTER", "CK 2998" en "LIMITED EDITION" om te voltooien van dit opmerkelijke horloge, er is een blauwe lederen armband met beige stiksels. Het horloge wordt aangedreven door de originele OMEGA Caliber 1861.

In het hart van het horloge, de motor van het horloge is het caliber Omega 1861 geplaatst, het bekende manueel op te winden gangwerk dat op de maan is gedragen. 

De Omega Speedmaster Original Moonwatch wordt geleverd met een originele en speciale Omega box.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, de collectie van Omega, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Opmerking: ook dit Omega horloge heeft op periodieke momenten een onderhoud nodig om een goede prestatie van het technisch instrument te kunnen garanderen. Onze zaak beschikt over een Omega Service Center. We zullen uw Omega horloge graag onderhouden volgens de regels van de horloge kunst.

Calibre: Omega 1861

Manueel op te winden gangwerk, als eerste gedragen tijdens de maanlanding '69

Power reserve: 48 uren

Meer over Omega

Het Zwitserse horloge merk Omega is al 3 generaties lang partner in onze zaak. Louis Brandt heeft in het jaar 1848 de eerste zakhorloge assemblage fabriek opgestart in La Chaux-de-Fonds. De naam "Omega" wordt in het jaar 1894 gegeven bij de creatie van het 19''' mouvement. Dit beroemde calibre verkrijgt de naam "Omega". Enkele jaren later zal het hele horloge bedrijf omgevormd worden tot de merknaam Omega en kan de Omega horloge uitgroeien tot een begrip.

Vanaf deze periode volgen de ontwikkelingen en de innovaties bij de Omega horloges zich telkens op, maar ook belangrijke mondiale manifestaties vragen Omega als partner. Zo wordt het Zwitserse horlogemerk Omega time keeper van de Olympische spelen sinds 1932, reeds 27 keren op rij, het jaar wanneer ook het eerste waterdichte Omega horloge wordt ontworpen, de Marine. Uit deze ontwikkelingen wordt in 1948 de Seamaster geboren. In 1952 zal Omega horloges de eerste "chronometer" ontwikkelen in het model Constellation. Slechts tien jaar later wordt voor de Amerikaanse markt het model De Ville gelanceerd. Dit model draagt tot vandaag steeds de eerste nieuwe ontwikkelingen die men doorvoert in de gangwerken van het Omega horloge merk. Vanuit de passie van snelheid, chronometrie, en uiteindelijk ook de samenwerking met de ruimtevaart, ontwikkelt Omega het legendarische Speedmaster model, met vanaf 1969 de Original Moonwatch. Hierbij zijn alle 4 families geboren en worden ze verder in de toekomst uitgewerkt.

In het jaar 1999 wordt een nieuwe stap gezet in de innovatie van de Omega gangwerken: Co-Axial escapement wordt ontwikkeld dankzij de Engelsman Georges Daniels. Maar sinds 2007, 8 jaar na de eerste ontwikkelingen van de Co-Axial, volgen de innovaties zich zéér snel op. Op het ondertussen reeds legendarische gangwerk 8500 worden opeenvolgende toepassingen uitgevoerd; gebruik van de S1 14, silicon balance spring, 15,000 Gauss of het anti magnetisch maken van het gangwerk, en sinds 2015 de METAS chronometer certificatie met de strengste testresultaten nu gangbaar in de Zwitserse horloge industrie bij de verschillende horloge merken.

Omega is niet zomaar een horlogemerk, maar een industrieel innovator die steeds een stap verder zet om de markt telkens voor te zijn. De missie naar het ultiem gangwerk.

Dit zijn de Omega horloge families:

Heeft u verder vargen over verschillende modieuze horloge merken en ons aanbod kwalitatieve horloge merken, neem gerust contact op met onze zaak.

Bekijk alle horloges van Omega