Horloge Omega Speedmaster Moonwatch Apollo 11 50th Anniversary 310.20.42.50.01.001 Limited Edition

  • Limited Edition
Uitverkocht
HorlogekastStaal
Kastdiameter42 mm
HorlogebandStaal
WijzerplaatZwart
Waterdichtheid50 Meter
Garantie2 Jaar
BinnenwerkAutomatisch - Chronograaf - Manuele opwinding
Kleur bandZilver
Referentie310.20.42.50.01.001

De Speedmaster is een van de meest iconische uurwerken van OMEGA en maakte deel uit van alle zes maanlandingen. OMEGA presenteer dit gelimiteerd horloge ter ere van de 50e verjaardag van de maanlanding, van Apollo 11 in 1969.

Deze OMEGA Speedmaster Moonwatch Apollo 11 50th Anniversary is beperkt tot 6.969 horloge.

De 42 mm roestvrij stalen kast is voorzien van een 18 karaat Moonshine Gold glasrand met inleg in zwart keramiek. De wijzerplaat heeft een zwarte kleur met 18K Moonshine Gold™ indexen en wijzers. Een Arabische 11 is een unieke uurmarkering als verwijzing naar de Apollo 11 vlucht.
De 18K Moonshine subdial op 9u is een met laser gegraveerde afbeelding van Buzz Aldrin die omlaag naar het maanoppervlak klimt.
Aan de achterkant van het horloge is de eerste voetafdruk op de maan te zien. Hiernaast bevindt zich tevens de laser gegraveerde, beroemde quote van Neil Armstrong: "That's one small stap for a man. One giant leap for mankind."

Ook de OMEGA box is zeer speciaal waarbij het horloge geplaatst is op een uitneembare maanmodule.
Een extra velcro strap met kurken cover en gouden details wordt als alternatieve band meegeleverd.
Het gebruik van kurk heeft ook een historische waarde. De eerste 'boost protective cover' werd o.a. met kurk geproduceerd en beschermde de astronauten van de intense hitte tijdens de lancering.

Het binnenwerk, de motor van het horloge is het caliber Omega 3861 Co-Axial Chronographe en heeft een gemiddeld gangreserve van 50 uren. 

De Omega Speedmaster Moonwatch Apollo 11 50th Anniversary wordt geleverd met de volledige, originele Omega box, vergezeld met alle documenten en de garantie kaart.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, de collectie van Omega, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Opmerking: ook dit Omega horloge heeft op periodieke momenten een onderhoud nodig om een goede prestatie van het technisch instrument te kunnen garanderen. Onze zaak beschikt over een Omega Service Center. We zullen uw Omega horloge graag onderhouden volgens de regels van de horloge kunst.

Meer over Omega

Het Zwitserse horloge merk Omega is al 3 generaties lang partner in onze zaak. Louis Brandt heeft in het jaar 1848 de eerste zakhorloge assemblage fabriek opgestart in La Chaux-de-Fonds. De naam "Omega" wordt in het jaar 1894 gegeven bij de creatie van het 19''' mouvement. Dit beroemde calibre verkrijgt de naam "Omega". Enkele jaren later zal het hele horloge bedrijf omgevormd worden tot de merknaam Omega en kan de Omega horloge uitgroeien tot een begrip.

Vanaf deze periode volgen de ontwikkelingen en de innovaties bij de Omega horloges zich telkens op, maar ook belangrijke mondiale manifestaties vragen Omega als partner. Zo wordt het Zwitserse horlogemerk Omega time keeper van de Olympische spelen sinds 1932, reeds 27 keren op rij, het jaar wanneer ook het eerste waterdichte Omega horloge wordt ontworpen, de Marine. Uit deze ontwikkelingen wordt in 1948 de Seamaster geboren. In 1952 zal Omega horloges de eerste "chronometer" ontwikkelen in het model Constellation. Slechts tien jaar later wordt voor de Amerikaanse markt het model De Ville gelanceerd. Dit model draagt tot vandaag steeds de eerste nieuwe ontwikkelingen die men doorvoert in de gangwerken van het Omega horloge merk. Vanuit de passie van snelheid, chronometrie, en uiteindelijk ook de samenwerking met de ruimtevaart, ontwikkelt Omega het legendarische Speedmaster model, met vanaf 1969 de Original Moonwatch. Hierbij zijn alle 4 families geboren en worden ze verder in de toekomst uitgewerkt.

In het jaar 1999 wordt een nieuwe stap gezet in de innovatie van de Omega gangwerken: Co-Axial escapement wordt ontwikkeld dankzij de Engelsman Georges Daniels. Maar sinds 2007, 8 jaar na de eerste ontwikkelingen van de Co-Axial, volgen de innovaties zich zéér snel op. Op het ondertussen reeds legendarische gangwerk 8500 worden opeenvolgende toepassingen uitgevoerd; gebruik van de S1 14, silicon balance spring, 15,000 Gauss of het anti magnetisch maken van het gangwerk, en sinds 2015 de METAS chronometer certificatie met de strengste testresultaten nu gangbaar in de Zwitserse horloge industrie bij de verschillende horloge merken.

Omega is niet zomaar een horlogemerk, maar een industrieel innovator die steeds een stap verder zet om de markt telkens voor te zijn. De missie naar het ultiem gangwerk.

Dit zijn de Omega horloge families:

Heeft u verder vargen over verschillende modieuze horloge merken en ons aanbod kwalitatieve horloge merken, neem gerust contact op met onze zaak.

Bekijk alle horloges van Omega