Seiko Presage Sharp Edged Series

Bekijk alle horloges van Seiko
Seiko Presage Sharp Edged Series
Seiko Presage Sharp Edged Series
Seiko Presage Sharp Edged Series
Seiko Presage Sharp Edged Series

'Kabuki' Inspired Limited Edition

Sinds de introductie in 2020 is de creatieve combinatie van Japanse cultuur en moderne vormgeving een belangrijk kenmerk van de Seiko Presage Sharp Edged Series. Vandaag worden twee nieuwe creaties toegevoegd aan deze bijzondere collectie. Ze vormen een eerbetoon aan Kabuki, een Japanse theatervorm die zijn wortels heeft in de 17de-eeuwse Edo-periode en nog steeds immens populair is. De horloges zijn ontworpen in samenwerking met Ebizo Ichikawa, een van Japans prominentste en invloedrijkste Kabuki-acteurs.

Terug in de geschiedenis van Kabuki

De twee nieuwe creaties geven de kunstzinnigheid van Kabuki weer in elk detail. De wijzerplaten zijn voorzien van het Japanse hennepbladpatroon - bekend als Asanoha - dat wordt gebruikt in de stof van Kabuki kostuums. Mede dankzij de populariteit en invloed van Kabuki-acteurs is het Asanoha-patroon al eeuwenlang zeer geliefd in de Japanse mode en design.

De roodbruine kleur van de wijzerplaat staat bekend als Kakiiro. Het is een traditionele Japanse kleur die zijn oorsprong vindt bij de Ichikawa familie, die het generaties geleden voor het eerst gebruikte in hun Kabuki kostuums. De rand van de wijzerplaat is donkerder van kleur, zodat de goudkleurige wijzers en indexen stralend tot hun recht komen.

De horloges worden aangeboden met een lederen band waarvan de achterkant ook in de Kakiiro kleur is uitgevoerd. Dit is een subtiele knipoog naar de Edo-periode. Toen was het verboden om levendige kleuren in het openbaar te dragen en werden ze alleen gebruikt op de niet-zichtbare binnenkant van kledingstukken.

Scherpe en moderne uitvoering

Beide horloges hebben hetzelfde scherpe en hoekige ontwerp dat de Presage Sharp Edged Series zijn kenmerkende, moderne uitstraling geeft. De uurindexen met textuur aan de bovenkant zijn aan de zijkanten gepolijst om een strakke en moderne look te creëren. De uur- en minutenwijzers zijn gecoat met Lumibrite om de uitstekende leesbaarheid ook in donkere omstandigheden te garanderen.

Beide horloges worden aangedreven door kalibers uit Seiko's hoogwaardige 6R-serie. Het eerste model is uitgerust met kaliber 6R21; met dag-, datum- en gangreserve indicatoren op respectievelijk de 3, 6 en 9 uur posities. Het tweede model is voorzien van kaliber 6R35, met een gangreserve van 70 uur. Het saffierglas is afgewerkt met een anti-reflecterende coating aan de binnenzijde. Beide versies zijn tot op 100 meter waterdicht.

Deze nieuwe creaties zijn in een gelimiteerde oplage van 2000 stuks geproduceerd. Ze zijn ook in onze winkel verkrijgbaar. Neem alvast een kijkje online:

 

Bron Seiko

06/10/2022

Divider