Nieuw bij Clem Vercammen - Seiko

Bekijk alle horloges van Seiko
Nieuw bij Clem Vercammen - Seiko
Nieuw bij Clem Vercammen - Seiko
Nieuw bij Clem Vercammen - Seiko

Het innovatieve Japanse horlogemerk

Het verhaal van Seiko begon in 1881, toen een 21-jarige ondernemer, Kintaro Hattori, een winkel opende in het centrum van Tokio waar hij horloges en klokken repareerde en verkocht. In 1892 kocht Kintaro Hattori een fabriek in Tokio, die hij heel toepasselijk Seiko-sha (het huis van precisie) noemde. Hier produceerde Kintaro Hattori zijn eerste klokken en dit luidde het tijdperk in van een bedrijf dat een van 's werelds beste horlogemanufacturen zou worden.

Rond 1890 groeide het succes van de wandklokken van Seikosha en Kintaro wilde het assortiment van zijn bedrijf uitbreiden. In 1895 ontwierp hij een zakhorloge, de Timekeeper. Het was een cruciale stap voorwaarts, omdat dit de weg vrijmaakte voor Japan's allereerste polshorloge. En dat kwam er in 1913, toen hij het  polshorloge 'Laurel' produceerde. Japans eerste polshorloge uitgerust met een stopwatch werd in 1964 door Seiko geïntroduceerd, het jaar van de Olympische Spelen in Tokyo. En een jaar later volgde het eerste duikhorloge van Japanse én Seiko signatuur.

's Werelds eerste quartz horloge, de Seiko Quartz Astron, werd in 1969 op de markt gebracht. Vanaf dat moment streefde Seiko ernaar horlogetechnologieën te ontwikkelen die geen batterijwissel vereisten. In 1988 kwam de grote doorbraak met de Seiko Kinetic, een horloge met een oscillerend gewicht dat beweging van de pols omzet in elektriciteit en zo het quartz uurwerk aandrijft.

De Japanse horlogemaker werd ettelijke keren geslecteerd als offiiële tijdwaarnemer van grote sportmanifestaties, waaronder de Olympische Spelen, het WK Atletiek en het WK voetbal.

Vandaag, na meer dan 130 jaar innovatie, is Kintaro Hattori's bedrijf nog steeds toegewijd aan de perfectie die de oprichter altijd nastreefde.

Ontdek de Seiko collectie bij Clem Vercammen hier.

Bron: Seiko

12/04/2022

Divider