BR-X5 GREEN LUM
BR-X5 GREEN LUM
BR-X5 GREEN LUM
BR-X5 GREEN LUM
BR-X5 GREEN LUM

Nieuw hoofdstuk LUM-collectie

De Bell & Ross LUM-collectie werd gelanceerd in 2017 met zichtbaarheid als belangrijkste doel. Dat vertaalt zich in horloges met superieure helderheid en maximale leesbaarheid, zowel overdag als 's nachts. Na het gebruik van Super-LumiNova voor de cijfers, indexen, wijzers en wijzerplaat op eerdere horloges uit de collectie, gaat Bell & Ross nu nog verder met de BR-X5 GREEN LUM en zijn innovatieve composietmateriaal LM3D.

Wat voorafging

Sinds de jaren 30 zijn er verschillende lichtgevende materialen gebruikt om de wijzers, cijfers en indexen te coaten. Nu tritium en radium op de lange baan zijn geschoven vanwege de radioactiviteit, is Super-LumiNova het meest gebruikte materiaal als het gaat om het verkrijgen van licht.
Terwijl elk Bell & Ross horloge de tijd aangeeft in het donker, gaan de modellen uit de LUM-collectie nog verder. Bell & Ross lanceerde zijn LUM-lijn in 2017 met de BR 03-92 HOROLUM, een jaar later gevolgd door de BR 03-92 NIGHTLUM, die beiden waren voorzien van uitzonderlijke luminescentie op de cijfers, indexen en wijzers. In 2019 werd de BR 03-92 FULL LUM gelanceerd, met een wijzerplaat volledig bedekt met Super-LumiNova. In 2020 verscheen BR 03-92 GREY LUM, met een bijzonder intense groene gloed die doet denken aan landingsbaanverlichting, gevolgd door de BR 03-92 Diver FULL LUM, met een wijzerplaat met verschillende tinten lichtgroene en lichtgele luminescentie. In 2021 werd de fakkel doorgegeven aan de vintage limited edition BR V2-94 FULL LUM, met hetzelfde dubbele lichtgevende effect. Tot slot werd in 2022 de BR V2-92 FULL LUM uitgebracht, met de ultralichte wijzerplaat in een versie met 3 wijzers.

BRX5

De BR-X5 voegde in 2022 een nieuw hoofdstuk toe aan de Bell & Ross BR 05 serie die in 2019 werd gelanceerd. In zijn ontwerp, stijl en technische kenmerken is de BR-X5 een superlatief van de BR 05. Het BR-CAL.323 kaliber, een prestigieus gangwerk ontworpen door Kenissi, tilt de BR-X5 collectie naar een hoger niveau van precisie met een gangreserve van ongeveer 70 uur. Nu vervolledigt Bell & Ross zijn high-end lijn met een nieuw model, de BR-X5 GREEN LUM.

Lichtgevende horlogekast

Bell & Ross heeft ervoor gekozen om nog een stap verder te gaan en een nieuwe creatieve weg in te slaan. Tot op heden werd het concept van luminescentie toegepast op de wijzers, cijfers, indexen en de wijzerplaat van de modellen. Op dit nieuwe horloge is het de 41mm kast die op spectaculaire wijze oplicht in het donker, door middel van een speciaal voor Bell & Ross ontwikkeld composietmateriaal, LM3D.

Limited edition

Voor de nieuwe versie van de BR-X5 komt lichtheid op de eerste plaats bij de multi-componenten kast, die bestaat uit LM3D en Grade 2 DLC titanium.
De horlogekast wordt gesneden uit een blok DLC-gecoat Grade 2 titanium. De kast wordt met het mechanisme tussen twee schilden geplaatst die gemaakt zijn van het fotoluminescent composietmateriaal, LM3D, gemaakt van kwartsvezels die een krachtige groene luminescentie verspreiden. In het donker gloeit de hele kast op, waardoor de aanduidingen op de wijzerplaat worden benadrukt: uren, minuten, seconden, datum en gangreserve.
De nieuwe BR-X5 GREEN LUM-serie, gelimiteerd op 500 exemplaren, bekomt met deze innovatie ook de status van uniek conceptueel kunstobject.

1 van de 500 BR-X5 GREEN LUM is verkrijgbaar in onze zaak.

27/12/2023

Divider