Breitling Avenger
Breitling Avenger
Breitling Avenger
Breitling Avenger

Nieuwe collectie 2023

Al meer dan 20 jaar staat de Avenger van Breitling aan de top van de pilotenhorloges. Het horloge is geschikt voor de zwaarste omstandigheden in de cockpit. Je hoeft echter geen connecties met de luchtvaart te hebben om het robuuste ontwerp, de uitzonderlijke veerkracht en de next-level functionaliteit te kunnen waarderen.

Breitling voldoet met de nieuwe Avenger-collectie opnieuw aan alle eisen van de luchtvaart. Een herzien ontwerp waarbij gestroomlijnde luchtvaartdetails, resistente materialen en de toevoeging van het krachtige Breitling-manufactuurkaliber 01 modellen centraal staan.

Breitling’s banden met de luchtvaart gaan terug tot de jaren 30, toen Willy Breitling (derde generatie Breitling) de luchtvaartafdeling ’HUIT Aviation’ oprichtte. Hier ontstonden beroemde horloges zoals de Navitimer, de AVI Co-Pilot, de Aerospace, de Emergency en de Avenger. Er is geen ander horlogemerk dan Breitling dat zo’n indrukwekkende en blijvende link met de luchtvaart heeft.

De nieuwe collectie bestaat uit drie formaten:
• een 44 mm-chronograaf
• een 44 mm-Automatic GMT
• een 42 mm-Automatic

Bij alle horloges kan gekozen worden tussen een militaire leren band met vouwsluiting of een roestvrij stalen armband met driedelige rij en micro-instelbare vouwsluiting. Elk horloge is waterdicht tot op een diepte van 300 meter.

AVENGER B01 CHRONOGRAPH 44 AND NIGHT MISSION

De kracht achter de nieuwe Avenger-chronograaf is het Breitling manufactuurkaliber 01 dat circa 70 uur gangreserve levert, vijf jaar garantie heeft en een COSC-gecertificeerde chronometer is. Om de precisie-mechaniek van het horloge te laten zien, hebben de chronografen een doorzichtige achterkant van saffierglas.

De basismodellen hebben een gekleurde wijzerplaat (blauw, groen, zwart of zandkleurig) en een draaiende 60 minuten-lunette van roestvrij staal. Staafindexen stroomlijnen de wijzerplaat, waardoor de chronowijzer met rode punt wordt benadrukt. Het grippatroon op de kroon, de lunette en de nieuwe vierkante drukknoppen zijn bedoeld voor uitermate soepele tijdwaarnemingshandelingen.

Voor degenen die een nog opvallendere look willen, heeft de Avenger Night Mission-chronograaf (met een felgele of roetzwarte wijzerplaat) een kast en kroon die volledig gemaakt zijn van krasbestendig keramiek. De achterkant, kroon, drukknoppen en sluiting zijn gemaakt van robuust titanium, waardoor de hoogste sterkte-tot-gewicht-verhouding van welk metaal dan ook wordt geleverd. De cijfers op de wijzerplaat bieden superieure leesbaarheid, met name op de zwarte wijzerplaat, die speciaal gemaakt is van veerkrachtige koolstofvezel.

Het is geen toeval dat net zoals bij het ontwerp van vliegtuigen Breitling gebruik maakt van koolstofvezel, titanium en staal voor de nieuwe collectie. De Avenger is gemaakt om licht en robuust te zijn, net zoals de vliegtuigen waarin ze worden gedragen.

AVENGER AUTOMATIC GMT 44

Dit horloge wordt geprezen door piloten en mensen die vaak vliegen, want een rode GMT-wijzer zorgt ervoor dat Zulu time direct kan worden afgelezen naast een 24 uurs-draaiende lunette. De diameter is identiek aan die van de chronograaf, maar heeft een compacter profiel. Bij de Avenger Automatic GMT met stalen behuizing kan zowel worden gekozen uit zwarte of marineblauwe wijzerplaten en uit een militaire leren band of een roestvrijstalen armband. Het horloge is uitgerust met het COSC-gecertificeerde Breitling-kaliber 32, dat een gangreserve van circa 42 uur biedt en over twee jaar garantie beschikt.

AVENGER AUTOMATIC 42

Dit goed gebalanceerde horloge heeft de robuustheid van de grotere modellen in een kleinere 42 mm diameter. De Avenger Automatic is gemaakt van staal en heeft een zwarte, marineblauwe of camouflagegroene wijzerplaat, waarbij gekozen kan worden uit een bijpassende militaire leren armband of een roestvrijstalen armband. De aandrijving is het COSC-gecertificeerde Breitling-kaliber 17 met automatisch uurwerk met drie wijzers, dat een gangreserve van 38 uur biedt en over twee jaar garantie beschikt.

 

01/11/2023

Divider