Oris Dat Watt
Oris Dat Watt
Oris Dat Watt
Oris Dat Watt

Limited Edition II

Oris verlengt haar succesvolle samenwerking met het Common Wadden Sea Secretariat tot 2025. Deze organisatie ze zich in voor de bescherming en het behoud van de Waddenzee. Ter gelegenheid komt een tweede limited edition versie van het immer groene Aquis duikershorloge uit.

De Waddenzee strekt zich uit over 11.500 km2 in Noord-Europa over een strook van 500 km langs de kusten van Denemarken, Duitsland en Nederland. Het is de thuisbasis van ongeveer 10000 soorten fauna en flora. Sinds 2009 is het gebied ook erkend als UNESCO Werelderfgoed. Ondanks deze status wordt de Waddenzee bedreigt. Overbevissing, vervuiling, scheepvaart, toerisme en de klimaatverandering vormen een gevaar voor het gebied. Het CWSS probeert de Waddenzee te beschermen en behouden voor toekomstige generaties.

De Dat Watt Limited Edition II is gebaseerd op de Oris Aquis en heeft een glinsterende groene wijzerplaat. Deze is geïnspireerd op het water van de kwelders (zoutmoerassen) die een vitaal onderdeel vormen van het ecosysteem van de Waddenzee. Van het horloge zijn 2009 exemplaren gemaakt. Dit aantal is een verwijzing naar het jaartal waarin de Waddenzee de status van Werelderfgoed verwierf. 

De horlogekast van 43,5 mm is waterbestendig tot 300 meter. Het horloge is voorzien van een aantal functies om de tijd onder water bij te houden. Het heeft een uni-directionele lunette voor een juiste timing van je tijd onder water, een screw-down kroon met bescherming en wijzers en indexen voorzien van Super-LumiNova® voor duidelijke leesbaarheid.

De Oris Dat Watt wordt geleverd met een blauwe rubberen horlogeband en een roestvrijstalen armband met drie schakels. Ze zijn beiden voorzien van een veiligheidssluiting met een verlengsysteem zodat het horloge over een wetsuit kan gedragen worden. Het horloge wordt aangedreven door een automatisch gangwerk met gangreserve van 38 uur.

Het horloge is uitgerust met een kleine secondewijzer op 9 uur waarvan de helft is voorzien van Super-LumiNova®. Opvallend is de datumfunctie die cirkelvormig is. De datum wordt hierop aangegeven door een wit streepje dat 360 graden ronddraait over een periode van 31 dagen.

Binnenkort wordt een van de 2009 exemplaren geleverd in onze zaak.

17/08/2023

Divider