BR05 Skeleton Golden
BR05 Skeleton Golden
BR05 Skeleton Golden
BR05 Skeleton Golden
BR05 Skeleton Golden

Zwitserse Urban chic

In 2019 lanceerde Bell & Ross de BR 05, een collectie gericht op stedelijke avonturiers, waarbij horlogeband en -kast een harmonieus geheel vormen. De Skeleton collectie, onderdeel van de BR 05 familie, is sinds de introductie een groot succes. De open wijzerplaat onthult het fascinerende uurwerkmechanisme. In 2019 kwam de eerste volledig stalen Skeleton op de markt, die werd gevolgd door verschillende varianten: de Skeleton Blue in 2020, de NightLum in 2021 en de Skeleton Green in 2022. De Bell & Ross BR 05 Skeleton vernieuwt dit jaar opnieuw zijn look met een gouden uitgave.

Eeen geïntegreerde kast

De stalen horlogekast met een diameter van 40 mm heeft het typerende “rond in het vierkant” ontwerp. Het platte saffierglas met antireflecterende behandeling wordt vastgehouden door de satijngeborstelde stalen lunette, die wordt vastgezet met vier gepolijste stalen sleufschroeven. Dit zorgt voor een waterdichtheid tot 100 meter. Het midden van de kast met gepolijste schuine kanten, is aan beide zijden gesatineerd. De achterkant van de kast is voorzien van een antireflecterend saffierglas waardoor de achterkant van het uurwerk te zien is, met bijzondere aandacht voor het 360° oscillerende gewicht. Dit is een mooi voorbeeld van vakmanschap en design, aangezien het hele uurwerk niet dikker is dan 5,45 mm.

Een transparante wijzerplaat

De versterking van de gegalvaniseerde gouden flens verspreidt een amberkleurig licht. Om de leesbaarheid te maximaliseren, maken de grote cijfers, kenmerkend voor Bell & Ross horloges, plaats voor staafvormige goudkleurige indexen. De skeletvormige wijzers zijn gecoat met Grade X1 White 10 Super-LumiNova®, een stof met groene lichtgevende emissies. Dankzij de doorzichtige wijzerplaat onthult dit horloge gewillig zijn mechanische mysteries. Maar het kiest ervoor om dit op een subtiele manier te doen.

Een skeletbeweging

Onder het gekleurde oppervlak van de wijzerplaat verschijnt het gangwerk met contrasterende effecten. Het uurwerkmechanisme brengt het horloge als het ware tot leven. Het originele en modernistische skeletontwerp wijkt af van barokke decoratieve effecten ten gunste van een lineaire en geometrische benadering. “We zijn uitgegaan van een goed uurwerk om een mooi uurwerk te creëren”, verklaart Bruno Belamich, medeoprichter en creatief directeur van Bell & Ross, in een toelichting over de afwerking van het zelf opwindende Zwitserse kaliber BR-CAL.322.

Twee armbanden

De integratie van de armband in de kast is uitgevoerd volgens de codes van het Zwitserse horlogemerk. De eerste schakel maakt deel uit van de kast. De structuur van dit bevestigingssysteem maakt het mogelijk om de BR 05 Skeleton Golden te presenteren met twee verschillende horlogebanden. Enerzijds is er een stalen armband waarvan de afwerking in harmonie is met de afwisselend gepolijste en satijn geborstelde oppervlakken van de kast en die voorzien is van een vouwsluiting. Er is ook een rubberen band waarvan de amberkleur perfect afgestemd is op de gouden tint van deze uitgave.

De nieuwe BR05 Skeleton Golden is verkrijgbaar in een beperkte oplage van 500 stuks.

 

03/03/2023

Divider