BR 01 Cyber Skull Bronze

Bekijk alle horloges van Bell&Ross
BR 01 Cyber Skull Bronze
BR 01 Cyber Skull Bronze
BR 01 Cyber Skull Bronze
BR 01 Cyber Skull Bronze
BR 01 Cyber Skull Bronze

Horloge avant-garde

In 2009 bracht Bell & Ross het eerste horloge uit de Skull collectie op de markt: de BR01 SKULL. 10 jaar later, in 2019, wordt een cyber versie van de reeks uitgebracht in de kenmerkende en ultramoderne gefacetteerde stijl. En eind januari presenteerde het Zwitserse horlogemerk de nieuwste telg in de serie: de Cyber Skull Bronze, een bronzen lookalike van de Cyber Skull met een hoog rock 'n roll gehalte.

De Cyber Skull horloges combineren high-tech materialen zoals keramiek en saffierglas met een avant-gardistisch design. Het ontwerp is tevens een knipoog naar origami, de Japanse kunst van het vouwen. En de gebeeldhouwde kast doet ook denken aan de hoekige romp van een stealthvliegtuig.

Voor deze nieuwe Cyber Skull Bronze heeft Bell & Ross het specifieke BR-CAL.210 kaliber ontwikkeld. Door aan de kroon te draaien, komt de kaak van de schedel in beweging. De Cyber Skull lijkt als het ware te grijnzen. De schedel is tussen twee saffierglasplaten geplaatst, waardoor het lijkt alsof hij in het midden van de kast zweeft. Het kaliber BR-CAL.210 is verborgen achter de schedel en bijna onzichtbaar. Platen en bruggen volgen de vorm van de schedel en lopen door onder de vier beenderen. Slechts enkele onderdelen zoals bepaalde tandwielen en het spiraalvormige balanswiel blijven zichtbaar.

Vandaag verschijnt de Cyber Skull opnieuw in een bronzen versie. De kast, de kroon en de gesp van de nieuwe Cyber Skull zijn vervaardigd uit brons. Brons is een levende legering die mettertijd evolueert. Het krijgt een unieke patina in contact met ieders huid. Het horloge wordt slechts geproduceerd in een beperkte oplage van 500 stuks.

De BR 01 Cyber Skull Bronze is binnenkort verkrijgbaar.

07/02/2023

Divider