BR 03-92 Diver Brown Bronze

Bekijk alle horloges van Bell&Ross
BR 03-92 Diver Brown Bronze
BR 03-92 Diver Brown Bronze
BR 03-92 Diver Brown Bronze
BR 03-92 Diver Brown Bronze
BR 03-92 Diver Brown Bronze
BR 03-92 Diver Brown Bronze

Bell & Ross Limited Edition

Bell & Ross heeft zich altijd al beziggehouden met duikhorloges, waardoor het merk echte onderwaterexpertise in huis heeft. Het eerste Bell & Ross-duikhorloge verscheen in 1997 onder de naam Hydromax. Dit jaar treedt de BR 03-92 Diver Brown Bronze in de voetsporen van de Bell & Ross familie duikhorloges. Dit bronzen uurwerk maakt deel uit van de Diver-serie met vierkante kast.

Bij Bell & Ross werd de Diver-serie oorspronkelijk gelanceerd in staal. Nu voegt brons zich bij de familie, met de BR 03-92 Diver Brown Bronze. Brons is een belangrijk materiaal in maritiem design: patrijspoorten, propellers, pendules, kompassen, oude schepen... maken allemaal gebruik van het metaal. Het gebruik ervan geeft het uurwerk een vleugje retro. Brons krijgt mettertijd een patina, afhankelijk van zijn omgeving. Na verloop van tijd zal de verkleuring van de horlogekast ervoor zorgen dat elk van de 999 exemplaren er uniek uitziet. De kopertint van de horlogekast gaat perfect samen met de warme bruine kleur van de wijzerplaat en lunette. 

De hele kast van de BR 03-92 Diver Brown Bronze is versierd met brons. De enige uitzonderingen zijn de hypoallergene roestvrijstalen achterkant en de geanodiseerde aluminium lunette. De achterzijde is gegraveerd met een duikershelm, een historisch symbool van de duiksport. Het horloge wordt geleverd met twee polsbanden. De matbruine lederen band met beige stiksels heeft een sterke neo-retro uitstraling die de vintage, authentieke uitstraling van de BR 03-92 Diver Brown Bronze versterkt. Er is ook een tweede, zwart gevlochten rubberen band verkrijgbaar, die meer geschikt is voor gebruik onder water.

Het horloge is doordrongen van de klassieke Bell & Ross identiteit. Het leent de afgeronde vierkante kast van de iconische BR 01, maar dan in een waterdichte onderwaterversie. De verzegelde bronzen kast is behandeld om magnetisme te weerstaan, en herbergt het BR‑CAL 302 calibre. De kroon is vastgeschroefd om maximale waterdichtheid te garanderen en de druk van de diepe zee te weerstaan. De kroon heeft ook een rubberen inzetstuk voor een betere afdichting. De BR 03-92 Diver Brown Bronze heeft een zeer dik anti-reflecterend saffierglas. Hij wordt geleverd in de robuuste waterdichte verpakking van Bell & Ross, de Pelican Box.

Alles technische specificaties van het horloge vind je ook hier.

11/05/2022

Divider