BR 03 Cyber Ceramic
BR 03 Cyber Ceramic
BR 03 Cyber Ceramic
BR 03 Cyber Ceramic

Bell & Ross Limited Edition

De nieuwe BR 03 Cyber Ceramic belichaamt de Bell & Ross' visie op futuristische horlogerie. Het unieke karakter van het nieuwe horloge ligt in de facettering, die doet denken aan het ontwerp van stealth vliegtuigen. De wijzerplaat en de belangrijkste componenten van het gangwerk, het BR-CAL.383 kaliber, zijn zichtbaar door de bijzonder spectaculaire 3D-skeletering.

Met zijn gedurfde matzwarte tint is het onmogelijk om de nieuwe BR 03 Cyber Ceramic niet onmiddellijk op te merken. Het paradoxale matzwart dat voor het horloge werd gekozen is even discreet als spectaculair. Een onconventionele keuze voor een horloge, weg van de gebruikelijke kostbare materialen die in de traditionele horlogerie worden gebruikt.

De horlogekast van 42 x 43,7 mm is gemaakt van keramiek, een geavanceerd materiaal dat een complex productieproces vereist bij zeer hoge temperaturen. Dit resulteert in een verhoogde weerstand. Het slijpen met diamantpoeder maakte het mogelijk om de facetten opnieuw te laten glanzen. Om de puurheid van het ontwerp te bewaren, is de behuizing voor de rubberen band in de kast verwerkt. Ook om de twaalf metalen indexen en het logo te versieren, koos Bell & Ross opnieuw voor keramiek, behandeld tot glanzend zwart. In het hart van het avant-gardistische ontwerp vallen de facetgeslepen hoeken en strakke lijnen op.

De BR 03 Cyber Ceramic is een limited edition, gemaakt op 500 exemplaren waarvan 1 exemplaar verkrijgbaar is in onze zaak.

02/02/2024

Divider