ORIS AquisPro 4000m
ORIS AquisPro 4000m
ORIS AquisPro 4000m
ORIS AquisPro 4000m

Dieper dan ooit tevoren

De Oris AquisPro 4000m is het meest waterbestendige horloge dat de Zwitsere horlogemaker ooit gemaakt heeft. Zoals de naam al doet vermoeden, is het professionele duikershorloge nu gecertificeerd tot een druk van 400 bar, wat overeenkomt met waterbestendigheid tot een diepte van 4000 meter. Om dat te bekomen, heeft het horloge een ultradik kristal, een oversized schroefkroon en een dikke titanium achterkant. 

De lichtgewicht titanium horlogekast heeft een diameter van 49,50 mm. De kast is bewust oversized om zo robuust mogelijk te zijn en om de leesbaarheid te maximaliseren in de moeilijke omstandigheden die professionele duikers op honderden meters diepte ervaren. Op de achterzijde is een conversietabel van meter naar foot gegraveerd. Aan de linkerkant van de kast zit een helium ontsnappingsventiel.

De nieuwe AquisPro heeft een klassieke draaibare lunette met een keramisch inzetstuk en een 60-minuten schaal. Het horloge heeft een blauwe wijzerplaat met kleurverloop versierd met een golfpatroon. De uurmarkeringen en wijzers zijn ontworpen volgens het standaard design van de Oris Aquis collectie, met uitzondering van de twee kleine puntjes die de 12-uurmarkering omlijsten. Er is een datumvenster op 6 uur. 

Het horloge is ook voorzien van twee door Oris gepatenteerde innovaties.
Ten eerste het RSS (Rotation Safety System), een locking device voor de lunette ontworpen in samenwerking met professionele duikers. De lunette is volledig vergrendeld en kan in geen van beide richtingen draaien, totdat je het vergrendelingsmechanisme RSS dat de lunette omringt naar je toe trekt, weg van de pols.
De blauwe rubberen band is uitgerust met een speciaal verlengsysteem met veiligheidssluiting. Hierdoor kan de horlogeband in lengte worden versteld zonder het horloge af te doen.

Binnenin het horloge bevindt zich het Oris Calibre 400, een high-performance automatisch gangwerk. Het heeft een gangreserve van vijf dagen, verhoogd antimagnetisme, zeer hoge nauwkeurigheidsgraad, aanbevolen onderhoudsintervallen van 10 jaar én een garantie van 10 jaar.

De nieuwe standaard in Oris duikhorloges is gearriveerd bij Clem Vercammen: Oris AquisPro 4000m in de webshop.

31/08/2023

Divider