BR 03-92 Patrouille de France

Bekijk alle horloges van Bell&Ross
BR 03-92 Patrouille de France
BR 03-92 Patrouille de France
BR 03-92 Patrouille de France
BR 03-92 Patrouille de France
BR 03-92 Patrouille de France

Limited edition 70ste verjaardag

De Patrouille de France, een elite-eenheid van de Franse lucht- en ruimtemacht, heeft zich gedurende 70 jaar bewezen als een van de meest prominente demonstratieteams. Elke vlucht van het team is telkens weer een prestatie, zowel op technisch als artistiek vlak. Als partner en ambassadeur van de Patrouille de France, associeert Bell & Ross zich met de waarden van deze prestigieuze eenheid. De Zwitserse horlogemaker brengt ter gelegenheid van de 70ste verjaardag een beperkte oplage van zijn BR 03-92 horloge uit.

Legendarische vliegtuigen

De Patrouille de France beschikt niet alleen over zeer bekwame piloten, maar ook over uitzonderlijke vliegtuigen. Van de Thunderjet, die in 1953 als eerste in gebruik werd genomen, over de Alphajet, die sinds 1981 in dienst is, en niet te vergeten de Ouragan, de Mystère IV en de mythische Fouga Magister, die het rijtje vervolledigen. Om de vliegtuigen te eren, zijn ze afgebeeld op de achterkant van de keramische kast van het horloge.

Een instrument ontworpen met piloten

In een vliegtuig zijn vluchtinstrumenten ontworpen om een piloot te dienen. Geleid door deze filosofie is Bell & Ross er altijd op gefocust geweest haar professionele uurwerken te ontwikkelen in samenspraak met de gebruikers. Piloten worden altijd geraadpleegd voor de creatie van hun horloges. De BR 03-92 Patrouille de France 70th Anniversary is dus niet alleen geïnspireerd door piloten, maar werd ook ontworpen samen met piloten.

Een “hoogvliegend” horloge

De BR 03-92 Patrouille de France 70th Anniversary heeft een ultralichte vierkante horlogekast (42 x 42 mm) in high-tech keramiek, behandeld met een zwarte coating die de contrasten accentueert. Technisch en eigentijds, waterdicht tot 100 meter, beschermt de horlogekast het automatische mechanische uurwerk kaliber BR-CAL 302.

Voor de wijzerplaat van deze exclusieve limited jubileum edition van 999 stuks heeft Bell & Ross gekozen voor een bijzonder felblauwe kleur, die refereert naar de pakken van de piloten van de Patrouille de France. De insignes van het eliteteam en het logo van de 70ste verjaardag staan afgebeeld in het midden van de wijzerplaat die subtiel omcirkeld is in de kleuren van de Franse vlag.

23/05/2023

Divider