RADO True Square Tej Chauhan

Bekijk alle horloges van Rado
RADO True Square Tej Chauhan
RADO True Square Tej Chauhan
RADO True Square Tej Chauhan
RADO True Square Tej Chauhan

Back to the future

De RADO True Square in geel keramiek - bedacht door de Londense industrieel ontwerper Tej Chauhan en zijn bureau - is de winnaar van de Red Dot Design award 2021. Heel wat ontwerpen van Tej Chauhan zijn geïnspireerd op de popcultuur uit het midden van de vorige eeuw en op oude sciencefictionfilms. Deze stijl sluit heel goed aan bij de vintage wijzerplaat en het zacht afgeronde kastontwerp van de RADO True Square.

De matgele kast van hightech keramiek benadrukt de unieke textuur van het hoogwaardige materiaal en wordt gecombineerd met een achterkant van gepolijst donkergrijs PVD-gecoat roestvrij staal en een speciale gravure. De armband bestaat uit gele kussenvormige lederen elementen die een geheel vormen door high-tech keramische connectoren. Een roestvrijstalen vouwsluiting met een donkergrijze PVD-coating maakt het futuristische plaatje compleet.

De matzwarte wijzerplaat is een echte eyecatcher: zilverkleurige concentrische cirkels vanuit het midden, witte minuten- en urenwijzers en een neonrode secondewijzer. De datumaanduiding op 3 uur wordt weergegeven in een speciaal door Tej Chauhan ontworpen typografie. Blauwe indexen tussen 9 en 12 uur verwijzen naar het moment van de dag waarop alles in beweging komt: 's ochtends op kantoor of 's avonds tijdens een avondje uit. Het binnenwerk is een RADO automatisch gangwerk en heeft een gemiddeld gangreserve van 80 uren.

De RADO True Square ontworpen door Tej Chauhan is technisch gezien geen gelimiteerde editie, maar het horloge is wel gelimiteerd in productie.

Meer info over het horloge vind je hier. Of breng een bezoekje aan onze winkel!

04/05/2021

Divider