Recordbedrag voor TAG Heuer Monaco

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
Recordbedrag voor TAG Heuer Monaco
Recordbedrag voor TAG Heuer Monaco
Recordbedrag voor TAG Heuer Monaco
Recordbedrag voor TAG Heuer Monaco
Recordbedrag voor TAG Heuer Monaco

Gezien in de verfilming van 'Le Mans' met Steve McQueen

De TAG Heuer Monaco die gedragen werd door Steve McQueen tijdens de opnames van zijn iconische racefilm Le Mans (1973), werd eind vorig jaar verkocht voor een recordprijs van 2.208.000 USD op een veiling in New York. Het is een van de beroemdste uurwerken van de 20ste eeuw. Het is meteen de duurste TAG Heuer is die ooit is verkocht. Kijkers van over de hele wereld volgden deze historische veiling online en telefonisch.

De TAG Heuer Monaco werd gelanceerd in 1969. De chronograaf had een vierkante vorm en was uitgerust met het binnenwerk Calibre 11. Het horloge wordt gekenmerkt door de kroon aan de linkerkant.

Steve McQueen koos de TAG Heuer Monaco uit voor de verfilming van Le Mans. Aan het einde van de opnames schonk Steve McQueen het horloge aan Haig Alltounian, de hoofdmonteur van de film en zijn persoonlijke monteur. Op de achterzijde van het horloge is een persoonlijke boodschap van Steve McQueen voor zijn monteur gegraveerd: "TO HAIG LE MANS 1970".

Volgens Frédéric Arnault, CEO van TAG Heuer, is Steve McQueen’s TAG Heuer Monaco misschien wel een van de meest emblematische uurwerken van de vorige eeuw geworden, maar het heeft ook zijn stempel gedrukt op de TAG Heuer cultuur. Het recordresultaat is het bewijs van het historische belang en de blijvende erfenis van de TAG Heuer Monaco.

De TAG Heuer Monaco met ref CAW211P.FC6356, verkrijgbaar in onze zaak, is nog uitgerust met het originele binnenwerk Calibre 11.
De TAG Heuer Calibre H02 ref. CBL2111.FC6453 is een van de populairste uitgaven in de Monaco-collectie en ook te koop bij Clem Vercammen.
En de meeste recente TAG Heuer Monaco werd vorig jaar uitgebracht. Meer info over het nieuw model uit 2020 (ref. CBL2113.FC6177) lees je hier.

 

15/01/2021

Divider