Breitling Chronomat 42 - He's back!

Bekijk alle horloges van Breitling
Breitling Chronomat 42 - He's back!
Breitling Chronomat 42 - He's back!
Breitling Chronomat 42 - He's back!
Breitling Chronomat 42 - He's back!

Legendarisch Breitling model in een nieuw jasje

Reeds 80 jaar geleden gebruikte Breitling de naam Chronomat voor sommige horlogemodellen. Het was een samentrekking van "chronograaf en wiskunde". Na de quartzcrisis in de jaren '70, werd er in 1984 een nieuw Chronomat model op de markt gebracht. Maar vanaf dan heeft de benaming Chronomat een andere betekenis gekregen: chronograaf en automatisch. Dit verwijst naar de automatische mechanische opwindbeweging van het horloge. De herlancering werd geïnspireerd door de Frecce Tricolori, het demonstratieteam van de Italiaanse luchtmacht, waarvan ondertussen al enkele limited editions zijn uitgebracht. 

De nieuwe Chronomat-collectie introduceert een nieuwe generatie horloges. Breitling verdedigt zo zijn podiumplaats als producent van uitstekende in house mechanische COSC-gecertificeerde chronografen. Elke Chronomat behoudt zijn herkenbare karakteristieken.
We herkennen de iconische roterende lunette met zijn riders die niet alleen het glas beschermt, maar ook de behandeling van de lunette vergemakkelijkt. De riders op 3 en 9 uur zijn omwisselbaar gemaakt.
Elke chronograaf in de nieuwe collectie wordt geanimeerd door de Calibre Manufacture Breitling 01, een mechanisch uurwerk vervaardigd door Breitling met een indrukwekkende gangreserve van ongeveer 70 uur. Toen Breitling meer dan tien jaar geleden zijn eigen Calibre Manufacture Breitling 01 lanceerde, werd het al geïntegreerd in de Chronomat 01.

De nieuwe Chronomat is een echte stalen horloge. Het beschikt over een 42 mm stalen kast met een waterdichtheid van 200M. We zijn blij verrast dat de 'Rouleaux' eindelijk terug zijn intrede heeft gemaakt. Het betreft een mat stalen band met gepolierde details.

 

Ontdek de nieuwe collectie hier op onze website.


24/04/2020

Divider