Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 46 RB0137241G1P1

  • Navitimer
Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 46 RB0137241G1P1
Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 46 RB0137241G1P1
Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 46 RB0137241G1P1
Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 46 RB0137241G1P1
Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 46 RB0137241G1P1
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
€ 20.400,00
Leveringsperiode: Geen voorraad -- 7 à 14 dagen
MerkBreitling
CollectieNavitimer B01 46
ReferentieRB0137241G1P1
BinnenwerkAutomatic Chronograph
CaliberBreitling caliber manufactuur B01
KwaliteitslabelC.O.S.C. gecertificeerde chronometer
ComplicatiesAutomatisch - Chronograaf - Datum
WijzerplaatGrijs
HorlogekastStaal
Waterdichtheid30 Meter
Kastdiameter46 mm
GlasSaffierglas
HorlogebandLeder
Kleur bandZwart
Garantie2 Jaar

Breitling's iconische pilotenchronograaf - voor onderweg. In 1952 ontwikkelde Willy Breitling een chronograaf voor om de pols met een ronde rekenliniaal waarmee piloten alle noodzakelijke vluchtberekeningen konden uitvoeren. Twee jaar later kondigde de Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA) het ontwerp aan als haar officiële uurwerk. De "navigatietimer" - of Navitimer - was geboren. De AOPA was (en is) de grootste pilotenclub ter wereld en telt bijna alle Amerikaanse piloten onder haar gelederen. Als het defacto pilotenhorloge tijdens de gloriedagen van de burgerluchtvaart werd de Navitimer gedragen door piloten en vliegtuigliefhebbers. Hij ging zelfs de ruimte in om de pols van astronaut Scott Carpenter in 1962. En niet alleen piloten voelden zich aangetrokken tot de onweerstaanbare esthetiek van het horloge. Beroemdheden uit die tijd zoals Miles Davis en Serge Gainsbourg waren toegewijden, wat bewees dat de Navitimer zowel stijl als functie had.

Er zijn vele iteraties van Breitling's icoon geweest sinds het debuut 70 jaar geleden, maar deze nieuwe Navitimer vangt de meest klassieke kenmerken, terwijl hij ze verbetert met moderne verfijningen. Een afgeplatte schuifregelaar en een gewelfd kristal creëren de illusie van een slanker profiel. Afwisselend gepolijste en geborstelde metalen elementen zorgen voor een glanzende, maar ingetogen afwerking. Met name nieuwe kleuren in blauw-, groen- en kopertinten definiëren de vernieuwde wijzerplaatopties. En als er één update is die zeker nostalgie oproept, dan is het wel de terugkeer van de AOPA vleugels naar hun oorspronkelijke positie op 12 uur. Al 70 jaar is het originele pilotenhorloge van Breitling geliefd bij piloten en smaakmakers. Gedragen door astronauten in de ruimte en de grootste sterren op aarde, is het Breitling's meest iconische uurwerk en een van de meest herkenbare horloges aller tijden.

Deze Navitimer RB0137241G1P1 heeft een 46mm 18karaat rosé gouden kast en een zwart lederen band. Het horloge heeft een grijze wijzerplaat met een datum aanduiding en een chronograaf.

Het binnenwerk, de motor van het horloge is het caliber Breitling B01 en heeft een gemiddeld gangreserve van 70 uren. Deze automatische chronograaf is COSC gecertificeerd, en draagt het label "chronometre certifie breitling".

De Navitimer wordt geleverd met een originele Breitling box, vergezeld met alle documenten en de elektronische garantie kaart.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, de collectie van Breitling, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Opmerking: ook dit Breitling horloge heeft op periodieke momenten een onderhoud nodig om een goede prestatie van het technisch instrument te kunnen garanderen. Onze zaak beschikt over een Breitling Service Center.

Meer over Breitling

Since 1884

“Je wordt niet zomaar officiële leverancier aan de luchtvaart bij toeval!”

Breitling is een specialist van technische horloges en heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van een chronograaf polshorloge. Het Zwitserse horloge merk Breitling is vooraanstaande partner van de luchtvaart omwille van de bouw van de stevige, betrouwbare en krachtige technische instrumenten. Breitling is leider in de complicatie van gecertificeerde chronograaf binnenwerken, en één van de zeldzame Zwitserse horloge merken die mechanische chronograaf uurwerken ontwikkelen en produceren in eigen ateliers. Alle horloges uit de brede collectie van Breitling zijn chronometer gecertificeerd (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres – COSC).

Breitling is één van de laatste overgebleven onafhankelijke Zwitserse horloge merken, met als thuisbasis Grenchen.

Het overzicht van de Breitling collectie:Avenger

Breitling atelier:

Onze zaak beschikt over een officieel Breitling herstel atelier. Ook uw Breitling horloge zullen we graag onderhouden volgens de regels van de kunst, met grote zorg en respect voor dit exclusief instrument. Vragen over onze Breitling atelier en de procedure, kan eveneens via het contactformulier of per email.

Welkom in onze zaak. Kom snel de verschillende horloge merken ontdekken bij Clem Vercammen

Bekijk alle horloges van Breitling