Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 41 AB0139211G1A1

  • Navitimer 41
Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 41 AB0139211G1A1
Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 41 AB0139211G1A1
Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 41 AB0139211G1A1
Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 41 AB0139211G1A1
Horloge Breitling Navitimer B01 Chronograph 41 AB0139211G1A1
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
€ 9.300,00
Leveringsperiode: Geen voorraad -- 7 à 14 dagen
MerkBreitling
CollectieNavitimer B01 41
ReferentieAB0139211G1A1
BinnenwerkAutomatic Chronograph
CaliberBreitling caliber manufactuur B01
ComplicatiesAutomatisch - Chronograaf - Datum - Manufacture
WijzerplaatWit
HorlogekastStaal
Waterdichtheid30 Meter
Kastdiameter41 mm
GlasSaffierglas
HorlogebandStaal
Kleur bandZilverkleurig
Garantie2 Jaar

Breitling's iconische pilotenchronograaf - voor onderweg. In 1952 ontwikkelde Willy Breitling een om de pols gedragen chronograaf met een cirkelvormige rekenliniaal waarmee piloten alle benodigde vluchtberekeningen konden uitvoeren. Twee jaar later kondigde de Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA) het ontwerp aan als officieel uurwerk. De “navigatietimer” – of Navitimer – was geboren. De AOPA was (en blijft) de grootste pilotenclub ter wereld, met bijna alle Amerikaanse vliegeniers in de gelederen. Als het echte pilotenhorloge tijdens de gloriedagen van de burgerluchtvaart, werd de Navitimer gedragen door kapiteins van luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigliefhebbers. Het vond zelfs zijn weg naar de ruimte op de pols van astronaut Scott Carpenter in 1962. En het waren niet alleen piloten die aangetrokken werden door de onstuitbare esthetiek van het horloge. Beroemdheden uit die tijd zoals Miles Davis en Serge Gainsbourg waren toegewijden, wat aantoont dat de Navitimer zowel stijl als functie had.

Er zijn veel herhalingen van Breitling's icoon geweest sinds zijn debuut 70 jaar geleden, maar deze nieuwe Navitimer AB0139211L1A1 vangt de meest klassieke functies op en verbetert ze met moderne verfijningen. Een afgeplatte rekenliniaal en een koepelvormig kristal creëren de illusie van een slanker profiel. Afwisselend gepolijste en geborstelde metalen elementen geven een glanzende, maar toch ingetogen afwerking. Met name nieuwe kleuren in de tinten blauw, groen en koper bepalen de bijgewerkte kiesopties. En als er één update is die zeker nostalgie oproept, dan is het de terugkeer van de AOPA-vleugels naar hun oorspronkelijke positie om 12 uur. Al 70 jaar is het originele pilotenhorloge van Breitling in gelijke mate geliefd bij piloten en smaakmakers.

Deze Navitimer AB0139211G1A1 heeft een 41mm staal kast en armband. Het horloge heeft een witte wijzerplaat met een datum aanduiding op 6uur en chronograaf.

Het binnenwerk, de motor van het horloge is het caliber Breitling B01 en heeft een gemiddeld gangreserve van 70 uren. Deze automatische chronograaf is COSC gecertificeerd, en draagt het label "chronometre certifie breitling".

De Navitimer wordt geleverd met een originele Breitling box, vergezeld met alle documenten en de elektronische garantie kaart.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, de collectie van Breitling, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Opmerking: ook dit Breitling horloge heeft op periodieke momenten een onderhoud nodig om een goede prestatie van het technisch instrument te kunnen garanderen. Onze zaak beschikt over een Breitling Service Center.

Meer over Breitling

Since 1884

“Je wordt niet zomaar officiële leverancier aan de luchtvaart bij toeval!”

Breitling is een specialist van technische horloges en heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van een chronograaf polshorloge. Het Zwitserse horloge merk Breitling is vooraanstaande partner van de luchtvaart omwille van de bouw van de stevige, betrouwbare en krachtige technische instrumenten. Breitling is leider in de complicatie van gecertificeerde chronograaf binnenwerken, en één van de zeldzame Zwitserse horloge merken die mechanische chronograaf uurwerken ontwikkelen en produceren in eigen ateliers. Alle horloges uit de brede collectie van Breitling zijn chronometer gecertificeerd (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres – COSC).

Breitling is één van de laatste overgebleven onafhankelijke Zwitserse horloge merken, met als thuisbasis Grenchen.

Het overzicht van de Breitling collectie:Avenger

Breitling atelier:

Onze zaak beschikt over een officieel Breitling herstel atelier. Ook uw Breitling horloge zullen we graag onderhouden volgens de regels van de kunst, met grote zorg en respect voor dit exclusief instrument. Vragen over onze Breitling atelier en de procedure, kan eveneens via het contactformulier of per email.

Welkom in onze zaak. Kom snel de verschillende horloge merken ontdekken bij Clem Vercammen

Bekijk alle horloges van Breitling