Horloge Omega Speedmaster Calibre 321 Chronograph 39.7mm 311.30.40.30.01.001

  • Speedmaster 39.7
Horloge Omega Speedmaster Calibre 321 Chronograph 39.7mm 311.30.40.30.01.001
Horloge Omega Speedmaster Calibre 321 Chronograph 39.7mm 311.30.40.30.01.001
Alt text
Alt text
Uitverkocht
MerkOmega
CollectieSpeedmaster
Referentie311.30.40.30.01.001
BinnenwerkManuele opwinding
CaliberOmega Caliber 321
KwaliteitslabelMETAS gecertificeerde chronometer
ComplicatiesChronograaf - Datum - Manuele opwinding
WijzerplaatZwart
HorlogekastStaal
Waterdichtheid50 Meter
Kastdiameter39 mm
GlasSaffierglas
HorlogebandStaal
Kleur bandZilverkleurig
Garantie5 jaar

De OMEGA Speedmaster is één van ' s werelds meest iconische uurwerken.

De legendarische OMEGA Speedmaster 311.30.40.30.01.001, die deel uitmaakte van alle zes maanmissies, is een van 's werelds meest iconische uurwerken. Dit model is een reprise van het beroemde Calibre 321, dat een belangrijk onderdeel was van de oorspronkelijke ruimtegeschiedenis van de Speedmaster.

De kast van het horloge is vervaardigd uit 39.7mm staal en is geïnspireerd op de dezelfde stijl dat astronaut Ed White tijdens Amerika's eerste ruimtewandeling droeg in 1965. De glasrand is glanzend zwart keramische [ZrO2] met de tachymeter schaal in wit email.

De zwarte getrapte wijzerplaat heeft bekende Moonwatch-wijzers, een vintage OMEGA-logo, evenals een kleine secondewijzer, 30-minutenrecorder en 12-uursrecorder, samen met een centrale chronograafwijzer. Door de saffierkristal achterkant van de kast kun je de Calibre 321 van binnen zien.

De Omega Speedmaster wordt geleverd met een originele en speciale Omega box, met alle documenten en de garantie kaart.

Wenst u meer informatie ivm het horloge, de collectie van Omega, kan u steeds contact opnemen. We zullen u graag te woord staan.

Opmerking: ook dit Omega horloge heeft op periodieke momenten een onderhoud nodig om een goede prestatie van het technisch instrument te kunnen garanderen. Onze zaak beschikt over een Omega Service Center. We zullen uw Omega horloge graag onderhouden volgens de regels van de horloge kunst.

Calibre: Omega 321

De 321 is nog steeds zeer gewild bij verzamelaars over de hele wereld. Als eerbetoon aan de blijvende populariteit, heeft OMEGA n uitvoerig onderzoek en de wederopbouw in een speciale workshop uitgevoerd. Nu, ruim 50 jaar na de laatste golf van de productie, de Caliber 321 is herboren, in lijn met de oorspronkelijke specificaties.

Power reserve: 55 uren

Meer over Omega

Het Zwitserse horloge merk Omega is al 3 generaties lang partner in onze zaak. Louis Brandt heeft in het jaar 1848 de eerste zakhorloge assemblage fabriek opgestart in La Chaux-de-Fonds. De naam "Omega" wordt in het jaar 1894 gegeven bij de creatie van het 19''' mouvement. Dit beroemde calibre verkrijgt de naam "Omega". Enkele jaren later zal het hele horloge bedrijf omgevormd worden tot de merknaam Omega en kan de Omega horloge uitgroeien tot een begrip.

Vanaf deze periode volgen de ontwikkelingen en de innovaties bij de Omega horloges zich telkens op, maar ook belangrijke mondiale manifestaties vragen Omega als partner. Zo wordt het Zwitserse horlogemerk Omega time keeper van de Olympische spelen sinds 1932, reeds 27 keren op rij, het jaar wanneer ook het eerste waterdichte Omega horloge wordt ontworpen, de Marine. Uit deze ontwikkelingen wordt in 1948 de Seamaster geboren. In 1952 zal Omega horloges de eerste "chronometer" ontwikkelen in het model Constellation. Slechts tien jaar later wordt voor de Amerikaanse markt het model De Ville gelanceerd. Dit model draagt tot vandaag steeds de eerste nieuwe ontwikkelingen die men doorvoert in de gangwerken van het Omega horloge merk. Vanuit de passie van snelheid, chronometrie, en uiteindelijk ook de samenwerking met de ruimtevaart, ontwikkelt Omega het legendarische Speedmaster model, met vanaf 1969 de Original Moonwatch. Hierbij zijn alle 4 families geboren en worden ze verder in de toekomst uitgewerkt.

In het jaar 1999 wordt een nieuwe stap gezet in de innovatie van de Omega gangwerken: Co-Axial escapement wordt ontwikkeld dankzij de Engelsman Georges Daniels. Maar sinds 2007, 8 jaar na de eerste ontwikkelingen van de Co-Axial, volgen de innovaties zich zéér snel op. Op het ondertussen reeds legendarische gangwerk 8500 worden opeenvolgende toepassingen uitgevoerd; gebruik van de S1 14, silicon balance spring, 15,000 Gauss of het anti magnetisch maken van het gangwerk, en sinds 2015 de METAS chronometer certificatie met de strengste testresultaten nu gangbaar in de Zwitserse horloge industrie bij de verschillende horloge merken.

Omega is niet zomaar een horlogemerk, maar een industrieel innovator die steeds een stap verder zet om de markt telkens voor te zijn. De missie naar het ultiem gangwerk.

Dit zijn de Omega horloge families:

Heeft u verder vargen over verschillende modieuze horloge merken en ons aanbod kwalitatieve horloge merken, neem gerust contact op met onze zaak.

Bekijk alle horloges van Omega