Flanders Collection
Flanders Collection
Flanders Collection
Flanders Collection

Ultieme schittering

De Flanders collection is een Belgische handgemaakte juwelencollectie en maakt gebruik van de meest schitterende diamant ter wereld, de Flanders Cut.

De Flanders Cut heeft 61 facetten en bezit een zeer complexe symmetrie. Om de absolute schittering te kunnen behalen moeten alle facetten op een zeer precieze wijze geslepen worden. In vergelijking met een klassieke ronde briljant neemt het slijpen van een Flanders Cut gemiddeld één derde meer tijd in beslag.

Het geheim van zijn uitzonderlijke schittering ligt in het feit dat de basisstructuur van een ronde briljant volledig behouden blijft na het slijpen van de diamant in zijn achtzijdige vorm. Deze uitzonderlijke diamant overtreft de meeste diamantslijpvormen in vurigheid en schittering.

 

De oorsprong van de Flanders Cut

De Flanders Cut werd in 1983 door een briljante gemmoloog ontworpen. Het is pas eind 1987 dat deze 8-zijdige diamant voor het eerst werd geslepen. Dit gebeurde in een kleine diamantslijperij in de Antwerpse Kempen. Het is ook daar dat deze schitterende diamant zijn naam Flanders heeft gekregen. De ontwikkeling van deze diamantslijpvorm is het resultaat van buitengewone creativiteit gekoppeld aan de wereldbefaamde expertise van onze diamantslijpers.

 

The Flanders Collection is een juwelencollectie gecreëerd rond deze befaamde Flanders Cut. Elke creatie uit de collectie accentueert op een spectaculaire manier de totale schittering van de Flanders Cut.

Het Belgisch koningshuis heeft ook enkele stukken in zijn bezit. En er werd zelfs een hanger naar koningin Mathilde genoemd. Ben je op zoek naar een schitterende verlovings- of trouwring? Ook dan ben je bij dit Belgische juwelenhuis aan het juiste adres.

29/02/2024

Divider