Rado Anatom
Rado Anatom
Rado Anatom
Rado Anatom
Rado Anatom
Rado Anatom

In high-tech keramiek

Toen de Rado Anatom in 1983 werd gelanceerd, indrukwekkend in alle opzichten en inclusief het futuristische afgeronde saffierkristalglas, was de markt al een tijdje bezig met het verkennen van ongebruikelijke horlogeformaten. Meestal ging het om vierkante en rechthoekige varianten, velen daarvan sierlijk en vrouwelijk en bedoeld om vooral als sieraad te worden gedragen.

De Anatom sloeg nieuwe wegen in en harde, hoekige buigingen verdwenen ten gunste van pure, vloeiende lijnen. De eerste exemplaren waren uitgerust met een quartz-uurwerk, zoals de trend begin jaren 80 het voorschreef. Rond 1996-1997 introduceerde de Anatom-collectie een eerste automaat model.

In 2024 komt Rado met een nieuwe versie van de Anatom, met een nieuwe high-tech keramische kast, een edge-to-edge kristal en verschillende afwerkingen van de wijzerplaat. Waar de anatomische contouren sinds het ontstaan van de Anantom-collectie een lust voor het oog waren, voegt Rado het onweerstaanbare comfort en het aangename gevoel toe van een high-tech keramische kast. High-tech keramiek voelt comfortabel aan, is duurzaam, krasbestendig en verrassend licht van gewicht. Parallel hieraan werd ook gewerkt aan nieuwe materialen om de weerstand van het horlogeglas te verbeteren, met geavanceerde technieken voor het veredelen van saffierkristal. Men gebruikt nu diamantgereedschappen voor het frezen en vormen van dit uitzonderlijk harde glas.

 

Ontdek hier de volledige collectie. 

22/02/2024

Divider