TAG HEUER AQUARACER
TAG HEUER AQUARACER
TAG HEUER AQUARACER
TAG HEUER AQUARACER
TAG HEUER AQUARACER
TAG HEUER AQUARACER
TAG HEUER AQUARACER
TAG HEUER AQUARACER

Professional 200 Solargraph

VMH Watch Week, Miami - 29 januari 2024: Nadat TAG Heuer twee jaar geleden zijn baanbrekende TAG Heuer Aquaracer Solargraph collectie uitbracht, introduceert het Zwitserse horlogehuis een geheel nieuwe lijn TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph. Deze collectie is een eerbetoon aan de avontuurlijke geest van de Aquaracer-serie, nu gepresenteerd in een gloednieuwe maat van 34 mm.


Aquaracer door de jaren heen

De rijke geschiedenis van de TAG Heuer Aquaracer gaat terug tot 1978 toen Jack Heuer de Heuer Reference 844 introduceerde. In 2004 kreeg het officieel de naam TAG Heuer Aquaracer. In 2022 begon TAG Heuer met de Solargraph technologie met een 40 mm horloge met een lunette vervaardigd uit carbon en aangedreven door zonne-energie, een primeur voor het merk. In het jaar 2023 kwam er een titanium versie bij in de Solargraph familie. En in 2024 is er de introductie van het 34mm formaat, een perfecte aanvulling van de Aquaracer collectie en een stap in de richting van het aanbieden van kleinere en veelzijdigere horloges. Net als zijn voorgangers nemen de nieuwe 34mm modellen de belangrijkste kenmerken van de Aquaracer collectie over: een unidirectionele draaibare lunette, schroefkroon, waterdichtheid tot 200 meter, lichtgevende markeringen, saffierglas en een dubbele veiligheidssluiting.

Vijf nieuwe wijzerplaten

De nieuwe lijn heeft een spectrum van vijf nieuwe wijzerplaten.
De alledaagse lijn bestaat uit twee horloges: de eerste met de iconische Aquaracer Polar Blue wijzerplaat en de tweede met TAG Heuer's kenmerkende blauwe wijzerplaat. Dit laatste model heeft de kenmerkende Solargraph elementen, waaronder de polar blue accenten van de collectie op de secondewijzer, wijzermarkeringen en minutentrack. Deze accenten dienen als een visueel kenmerk.
TAG Heuer slaat een nieuwe weg in en introduceert ook 3 modellen met parelmoeren wijzerplaat: een gewone parelmoeren versie, een versierd met diamanten op de indexen en een derde met diamanten op zowel de indexen als de lunette. Het parelmoer vormde een uitdaging, omdat de Solargraph-technologie semi-transparantie vereist om zonne-energie te benutten. TAG Heuer heeft parelmoer op ingenieuze wijze aangepast om aan deze eisen te voldoen, door de zichtbaarheid te garanderen en toch licht door te laten.

Een elegante transformatie

De ontwerpers van TAG Heuer hebben veel energie gestoken in het moderniseren van de ergonomische ruiters op de lunette. Het zijn geen rechthoekige of driehoekige vormen. De nieuwe horloges zijn ontworpen met trapeziumvormige ruiters, die uitgelijnd zijn met de trapeziumvormige indexen op de blauwe wijzerplaten. De parelmoeren wijzerplaat behoudt de driehoek op 12 uur.

Slank en stijlvol

De TAG Heuer Aquaracer Solargraph serie is uitgerust met een zonne-energie quartz uurwerk, dat tijd, datum en secondewijzer functionaliteiten biedt. Als aanvulling op de traditionele Aquaracer quartz modellen, is deze serie voorzien van een datumvenster op 3 uur. De proporties van het horloge zijn verfijnd, wat resulteert in een slank profiel met een kastdikte van slechts 9,5 mm, waardoor het een comfortabele en stijlvolle keuze is voor elke gelegenheid.

Precisie op zonne-energie

Het Solargraph uurwerk van TAG Heuer staat bekend om het gebruik van de zon, waardoor het niet nodig is om de batterij van het horloge te vervangen. Een blootstelling van twee minuten aan direct zonlicht is genoeg om het horloge een hele dag van stroom te voorzien. Eenmaal volledig opgeladen, na minder dan 40 uur in de zon, kan het horloge tot 10 maanden zonder blootstelling aan licht. Als het horloge stopt met tikken, hoeft het maar tien seconden blootgesteld te worden aan een lichtbron om weer op te starten dankzij de ultra-efficiënte oplaadtijd. Voor de ontwikkeling van het gangwerk, Calibre TH50-01 genaamd, werkte TAG Heuer samen met Manufacture La Joux-Perret in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds. Het gangwerk is exclusief voor TAG Heuer vervaardigd.

29/01/2024

Divider