TAG Heuer Carrera Chronograaf

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Carrera Chronograaf
TAG Heuer Carrera Chronograaf
TAG Heuer Carrera Chronograaf
TAG Heuer Carrera Chronograaf
TAG Heuer Carrera Chronograaf
TAG Heuer Carrera Chronograaf

Groenblauwe Dato en Tourbillon

LVMH Watch Week, Miami - 29 januari 2024: De Zwitserse luxe horlogemaker TAG Heuer trapt het nieuwe jaar in stijl af met de release van de TAG Heuer Carrera Chronograph, geïnspireerd op de iconische DATO lay-out, met toevoeging van een versie met het beroemde tourbillon gangwerk. Deze meesterwerken combineren het iconische 2023 Glassbox ontwerp met een fascinerende groenblauwe monochrome look.


Van Datum Naar Dato

Om de geschiedenis van de iconische Carrera collectie volledig te begrijpen, moet je een reis door de tijd maken. De Carrera collectie, die zijn debuut maakte in 1963, werd oorspronkelijk ontworpen zonder datumaanduiding. Slechts drie jaar later een werd een datumfunctie geïntroduceerd op de 12-uurspositie, waarmee de eerste iteratie van het Dato-ontwerp het levenslicht zag. Maar daar stopte het niet. In 1968 vond er een belangrijke transformatie plaats, toen het datumvenster naar de negen-uurspositie verhuisde. Dit moment markeerde het ontstaan van de iconische Dato-layout. Na verloop van tijd kreeg de Dato door de kenmerkende mono subdial-configuratie de liefkozende bijnaam "Cyclop". Samen met Hodinkee werd in 2021 het Dato-model nieuw leven ingeblazen met subtiele verfijningen, zoals de overgang van een 45-minuten recorder naar een 30-minuten recorder en het veranderen van de kleur van de flens van wit naar zwart. In 2023 introduceerde TAG Heuer drie opvallende uurwerken in de Carrera-collectie: de TAG Heuer Carrera Chronograph in blauw met een datum op 6 uur, de TAG Heuer Carrera Chronograph in zwart met een datum op 12 uur en de TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon in blauw. En nu, in 2024, voegt de Zwitserse horlogemaker nog een groene monochrome variant toe met een datum op 9 uur.

Een combinatie van traditie en innovatie

De TAG Heuer Carrera Chronograph combineert op meesterlijke wijze erfgoed en moderniteit. Terwijl het de iconische Dato vintage look behoudt, heeft het opmerkelijke technische verbeteringen ondergaan waaronder verbeterde ergonomie van de horlogekast, een sierlijk gebogen flens en een wijzerplaat met ronde geborstelde afwerking. Het horloge heeft gerhodineerde indexen en wijzers, aangevuld met een groenblauwe mono subdial op drie uur. En het heeft een koepelvormig saffierglas, ook wel "Glassbox" genoemd. Door de open caseback is TAG Heuer's eigen Heuer 02 gangwerk te zien, vermeld als TH20-07, met een indrukwekkende gangreserve van 80 uur. Extra verfijningen, zoals het bidirectionele automatische opwindmechanisme, verrijken dit opmerkelijke gangwerk. Het bevat ook een kenmerkende schildvormige rotor, een symbool dat synoniem is aan TAG Heuer. De TAG Heuer Carrera Chronograph wordt geleverd met een hoogwaardige zwarte krokodillenlederen band met een roestvrijstalen vouwsluiting.

Een Tourbillon in Groen

Om de release compleet te maken, onthult TAG Heuer de TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon met elegante groenblauwe ronde geborstelde wijzerplaat. Het hart van het horloge wordt gevormd door een tourbillon kooi op 6 uur, vervat in een glazen frame. Een tourbillon is een continu roterende kooi die het echappement omringt en is ontworpen om de invloeden van de zwaartekracht op de nauwkeurigheid van een mechanisch uurwerk tegen te gaan. TAG Heuer behoort tot een elitegroepje van horlogemakers die de complexe tourbillon vorm onder de knie hebben gekregen.
Het horloge blijft trouw aan het erfgoed van de Carrera en behoudt het iconische Glassbox ontwerp. Het gebogen saffierglas biedt een 'panoramisch' zicht op de tourbillon vanuit verschillende hoeken, wat de leesbaarheid en esthetische aantrekkingskracht verbetert. De groenblauwe rand, de gerhodineerd toegepaste indexen en de diepgroene subdials, omringd door groene ringen, dragen verder bij aan de leesbaarheid en elegantie van het horloge.
Luxe zit in de details, met gepoederde zilveren markeringen op het logo en de woorden "SWISS" en "CARRERA" die het uiterlijk van het horloge naar een hoger niveau van verfijning tillen. De TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon wordt aangedreven door de Heuer 02 - TH20-09 - met een bidirectioneel automatisch opwindmechanisme.

Een eerbetoon aan Green

Een van de meest fascinerende hoogtepunten van deze releases is de introductie van groenblauw als bepalende kleur voor de Carrera collectie. Deze unieke tint maakte zijn debuut in de 2021 TAG Heuer Carrera limited edition, breidde zich uit naar het TAG Heuer Carrera Chronograph segment in 2023 en maakt nu een krachtige terugkeer in 2024 met het nieuwe Dato geïnspireerde Glassbox model en het nieuwe Tourbillon model. De keuze voor groenblauw is niet willekeurig. Het is een eerbetoon aan de motorsportgeschiedenis, en in het bijzonder aan de vintage groene tinten van de raceauto's tijdens de nationale races van de jaren 20 tot 60.

De TAG Heuer Carrera Chronograph met DATO lay-out is verkrijgbaar in onze zaak.

29/01/2024

Divider