TAG Heuer Carrera Skipper

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Carrera Skipper
TAG Heuer Carrera Skipper
TAG Heuer Carrera Skipper
TAG Heuer Carrera Skipper
TAG Heuer Carrera Skipper

De zeileditie

De geschiedenis van TAG Heuer is altijd verbonden geweest met sportuurwerken. Van autoracen tot skiën, van paardenrennen tot vele olympische disciplines,... tijdwaarneming maakt deel uit van het DNA van het merk. En TAG Heuer kondigt vandaag de terugkeer naar de watersportwereld - en meer bepaald de zeilwereld - aan met de nieuwe TAG Heuer Carrera Skipper. Van de originele versie uit 1968 tot het laatste productiemodel uit 1983, was de "Skipper" ooit een vertrouwd beeld om de pols van zowel amateur- als professionele zeilers. 40 jaar na de laatste uitgave is de "Skipper" met zijn felle, direct herkenbare kleuren nu terug.

De allereerste exemplaren van de "Skipper" (slechts een 300-tal) waren gebaseerd op de beroemde Heuer Carrera chronograaf. De latere versies gebruikten de TAG Heuer Autavia kast. De nieuwe "Skipper" is ook gebaseerd op de robuuste doch elegante TAG Heuer Carerra 39 mm. Het horloge is uitgerust met het nieuwste TH20-06 gangwerk met bidirectionele opwinding, een gangreserve van 80 uur en een waterbestendige band van textiel. Andere kenmerken zijn het ontbreken van een lunette, een kristal dat tot aan de rand van de kast reikt, een ingenieuze wijzerplaat met gebogen randen en perfect geplaatste tellers. De "Skipper" is leesbaar in alle omstandigheden, wat vooral belangrijk is tijdens de cruciale periode voor het geven van het startschot van een regatta.

De ontstaansgeschiedenis van de "Skipper"

Midden jaren veertig vroeg Abercrombie & Fitch aan Jack Heuer om horloges voor het merk te produceren voor zijn winkels in New York. De eerste was de Solunar die de getijden weergaf. In de jaren vijftig kwamen de meer geavanceerde Seafarer en Mareographe chronografen erbij.

Aan het einde van de jaren zestig zorgde de hechte vriendschap tussen Jack Heuer en de voorzitter van Abercombie & Fitch, Walter Haynes, ervoor dat Heuer de officiële tijdwaarnemer werd van de Amerikaanse boot in de America's Cup. Met de bijnaam Intrepid moest het 12 meter lange Amerikaanse jacht de trofee voor de New York Yacht Club verdedigen tegen Dame Pattie, de uitdager van de Royal Sydney Yacht Squadron. Voor de America's Cup van 1967 voorzag Heuer de Intrepid van een set draagbare chronometers en de bemanning van Aquastar polshorloges. De Intrepid won het evenement met vier races tegen nul. Om deze overwinning te vieren, creëerde Heuer de "Skipper" chronograaf.

De nieuwe Skipper neemt de kenmerkende kleuren Intrepid teal, Lagoon Green en Regatta Orange van de originele uitgave over met een ronde geborstelde hoofdwijzerplaat in Carrera's karakteristieke blauw en sterk contrasterende subwijzers. De 12-uurs teller is uitgevoerd in Intrepid Teal, terwijl de 15-minutenteller segmenten heeft in de kleuren Intrepid teal, Lagoon Green en Regatta Orange. Andere kenmerken die zijn geïnspireerd op het historische horloge zijn de driehoekige markeringen die om de vijf minuten rond de gebogen buitenste flens zijn geplaatst. De fel oranje centrale secondenwijzer en de naam "Skipper" onderaan de 12-uurs teller maken deze chronograaf compleet.

13/07/2023

Divider