Longines Spirit Flyback

Bekijk alle horloges van Longines
Longines Spirit Flyback
Longines Spirit Flyback
Longines Spirit Flyback
Longines Spirit Flyback
Longines Spirit Flyback

Baanbrekende flyback chronografen

De Longines Spirit collectie bestaat uit precisie-instrumenten om de grootste ontdekkingsreizigers te begeleiden in de lucht, op de zee en op het land. Ze is nu uitgebreid met een reeks chronograafhorloges met flybackfunctie, een technologie waarin Longines een pioniersrol heeft gespeeld.

 

De flybackfunctie

Longines rustte zijn eerste modellen uit met een flybackfunctie in 1925 en vroeg hiervoor patent aan op 12 juni 1935. Het patent werd geregistreerd op 16 juni 1936.  Door een simpele druk op de knop wordt de secondewijzer van de chronograaf direct teruggezet, waardoor de tijd onmiddellijk opnieuw vanaf nul begint. Met één druk op de knop zijn dus drie handelingen mogelijk (stop, reset en herstart). Dit in tegenstelling tot conventionele chronografen, waarbij de stop- en resetfunctie moeten worden geactiveerd voordat de tijdmeting opnieuw kan worden gestart. Het grote voordeel van de flybackfunctie is dat het piloten een praktische en snelle manier biedt om achtereenvolgens verschillende vluchtfasen te timen, wat de navigatie vergemakkelijkt.

 

Richard Byrd - de eerste man die over de Zuidpool vloog

De Amerikaanse vliegenier en marineofficier Richard Byrd ondernam op 29 november 1929 een poging om de Zuidpool over te vliegen. Hij steeg samen met zijn bemanning op in hun Ford Trimotor vliegtuig vanuit hun basiskamp "Little America". Byrd moest ongeveer 1290 km afleggen om zijn bestemming te bereiken en navigeerde met behulp van een zonnekompas én horloges van Longines. Na een hachelijke vlucht van 19u slaagde hij er als eerste in de Zuidpool over te vliegen. Byrd ondernam daarna nog drie expedities naar Antarctica, waaronder een in 1939 waarbij hij een Longines 13ZN horloge met flybackfunctie droeg.

 

De nieuwe Longines Spirit Flyback

Een nieuw exclusief Longines kaliber, bestand tegen magnetisme en uitgerust met een silicium balansveer, drijft de nieuwe modellen uit de Spirit collectie aan. Het uiterst nauwkeurig uurwerk met een gangreserve van 68 uur is COSC-gecertificeerd. De transparante achterkant van de kast onthult alle details van het kaliber, waaronder een gepersonaliseerd gewicht met de wereldbol die symbool staat voor de Longines Spirit-collectie en de naam “Longines Flyback”.

Het nieuwe horloge onderscheidt zich ook door zijn verfijnde esthetiek en bijzonder zorgvuldige afwerking, die satijn, mat, gepolijst en gegraveerde details met elkaar afwisselt. Het heeft een bi-directionele bezel met een gekleurde keramische insert met lichtgevende markeringen. De Longines Spirit Flyback is verkrijgbaar met een zwarte of blauwe sunray wijzerplaat. De bronskleurige wijzers en cijfers, gecoat met Super-LumiNova, zorgen ervoor dat de tijd onder alle omstandigheden perfect kan worden afgelezen. De 42mm stalen kast heeft een verwisselbare roestvrijstalen armband, een bruine leren of blauwe stoffen band. De banden hebben een vouwsluiting voorzien van een nieuw micro-verstelsysteem voor maximaal comfort en een perfecte pasvorm. Er is ook een beige NATO-band verkrijgbaar.

 

Wij hebben in onze zaak de Longines Spirit Flyback met referentie L3.821.4.53.6.

05/05/2023

Divider