Seiko Prospex Black Series

Bekijk alle horloges van Seiko
Seiko Prospex Black Series
Seiko Prospex Black Series
Seiko Prospex Black Series

Een ‘Night Vision’ concept

De horloges uit de nieuwe en limited Seiko Black Series hebben een langdurig werkend, in heldergroen uitgevoerd LumiBrite Pro op de uur- en secondewijzer en op de indexen. Dit licht schijnt levendig groen, zelfs op de donkerste locaties. De zwarte wijzerplaten beperken de lichtreflectie tot een minimum, waardoor de leesbaarheid onder alle omstandigheden optimaal is. De serie bestaat uit 3 modellen:

SLA067J1

(foto 2)

Dit model is een zwarte versie van Japans allereerste duikhorloge, het model uit 1965 dat bij de liefhebbers bekend staat als de 62MAS. Hoewel het stealth ontwerp zijn oorsprong weerspiegelt, is elk aspect van deze nieuwe creatie volledig up-to-date qua specificaties en uitvoering. De afschuining tussen de bovenkast en de zijkant van de kast en het oppervlak rond het display van de bezel zijn Zaratsu gepolijst om een spiegelende afwerking te bereiken. Daarna zijn ze behandeld met een harde zwarte coating die voor de karakteristieke uitstraling zorgt.

Het horloge wordt aangeboden op een stoffen band die is uitgevoerd in Seichu, een traditionele Japanse vlechttechniek. Dit resulteert in een duurzaamheid die volledig voldoet aan de veeleisende normen van Seiko duikhorloges. Het speciaal voor duikhorloges ontwikkelde kaliber 8L35 is Seiko's toonaangevende mechanische uurwerk, gemaakt volgens de hoogste normen voor prestaties en functionele schoonheid. 

SPB335J1

(foto 1)

De slanke zwarte kast van de SPB335J1 verwijst naar model 6105-8000 uit 1968, een robuuste maar toch elegante Seiko ‘Diver’s’ klassieker waarvan het vloeiende ontwerp de inspiratie vormde voor vele iconische duikhorloges. Het horloge wordt aangedreven door het kaliber 6R35, dat een gangreserve van 70 uur biedt.

SPB337J1

(foto 3)

De Seiko Prospex Alpinist is een klassiek sporthorloge, ontworpen voor zowel specifiek outdoor als voor dagelijks gebruik. Door de hoge duurzaamheid en de 200m waterbestendigheid is dit model perfect uitgerust voor elke landactiviteit, óók op grote hoogte! Het wordt ook aangedreven door het kaliber 6R35 en heeft een gangreserve van 70 uur.


Het horloge met referentie SPB335J1 is verkrijgbaar in onze zaak.


Bron: Seiko Official Website

27/02/2023

Divider