Seiko Prospex Save the Ocean

Bekijk alle horloges van Seiko
Seiko Prospex Save the Ocean
Seiko Prospex Save the Ocean
Seiko Prospex Save the Ocean

Limited Edition

Een op het poollandschap geïnspireerd Prospex duikhorloge ter gelegenheid van de 110de verjaardag van Seiko als horlogemaker.

De geschiedenis van Seiko begon in 1881 toen Kintaro Hattori in Ginza in Tokio een winkel opende om uurwerken te repareren en te verkopen. In 1913 produceerde zijn bedrijf het eerste Japanse polshorloge. In 2023 viert Seiko zijn 110de verjaardag met een reeks memorabele herdenkingshorloges, waaronder een nieuw Prospex duikhorloge.

De gestructureerde zilverwitte wijzerplaat van de nieuwe Prospex verwijst naar de kracht van de poolgletsjers die de landschappen en zeegezichten van de Noordpool en Antarctica vormgeven. Het is in de jaren zestig en zeventig in deze omgeving dat Seiko's reputatie op het gebied van betrouwbare en duurzame horloges werd gesmeed, toen avonturiers en onderzoekers ze droegen op expedities naar de Noord- en Zuidpool.

Het ontwerp van de horlogekast grijpt terug naar het Seiko 6105-8000 duikershorloge uit 1968, waarvan het karakteristieke gebogen silhouet en de kroon op vier uur de inspiratie vormden voor het ontwerp van talloze iconische duikershorloges die daarop volgden.

Het horloge wordt gepresenteerd met een uit vijf rijen opgebouwde stalen band, met veiligheidssluiting en verlengstuk. Er wordt een extra band meegeleverd waarvan het polyester materiaal volledig vervaardigd is uit gerecyclede plastic flessen. De alternatieve horlogeband is uitgevoerd in een traditionele Japanse vlechttechniek die Seichu heet. De kracht en grote weerstand tegen de invloeden van zon en zee voldoen aan de hoge normen van Seiko's duikhorloges. Dankzij het unieke vlechtpatroon heeft de band de flexibiliteit en luchtdoorlatendheid die ook bij gebruik onder water zorgen voor comfort om de pols.

Het beproefde 6R35 kaliber, een automaat met een tikgetal van 21.600, biedt een gangreserve van 70 uur. De roestvrij stalen kast en band hebben een heel sterke coating. De anti-reflectie coating aan de binnenkant van het saffierglas zorgt voor een uitstekende leesbaarheid vanuit elke ooghoek. De indexen en wijzers zijn afgewerkt met Lumibrite voor maximale leesbaarheid in het donker.

Het horloge is een onderdeel van de Save the Ocean-serie, een collectie die in het teken staat van de Prospex-missie om de wereldzeeën te behouden voor toekomstige generaties. 

De nieuwe creatie is vanaf januari 2023 wereldwijd verkrijgbaar bij Seiko Boutiques en geselecteerde winkels - waaronder Clem Vercammen - in een beperkte oplage van 5.000 stuks. Je vindt het horloge hier in onze webshop.

Bron: website Seiko Official

20/01/2023

Divider