Oris Coulson Limited Edition

Bekijk alle horloges van ORIS
Oris Coulson Limited Edition
Oris Coulson Limited Edition
Oris Coulson Limited Edition
Oris Coulson Limited Edition

Een 3D-geprinte exclusieve uitgave

Deze week lanceerde het Zwitserse horlogemerk Oris een nieuwe exclusieve uitgave, de Coulson Limited Edition. Het horloge werd gemaakt in samenwerking met de Coulson Aviation, de grootste organisatie voor brandbestrijding vanuit de lucht. Dit onafhankelijke familiebedrijf is gevestigd in Canada en stuurt piloten, vliegtuigen en uitrusting naar gebieden in de wereld die getroffen worden door bosbranden. Hun visie: branden blussen en brandbestrijders ter plaatse bijstaan om zo leven én milieu te beschermen.

De Coulson Limited Edition heeft een koolstofvezel kast geproduceerd met behulp van een nieuw 3D-printproces. De techniek is ontworpen door het Swiss Federal Institute of Technology. De 3D-printtechniek print tegelijkertijd koolstofvezel en PEKK (een hoogwaardig polymeer ontwikkeld in de ruimtevaart) en weeft ze samen tot een ultralicht, extreem stijf materiaal. Bovendien is dit proces zo nauwkeurig dat het Oris in staat stelt het strepenpatroon van het koolstofvezelmateriaal, dat normaal gesproken willekeurig is, te sturen. De horlogekast vertoont zo de typische strepen van een geborsteld staal. 

De algemene vorm van het horloge is gebaseerd op de Oris Big Crown ProPilot serie. Ook de oversized kroon op 3 uur is aanwezig. De horlogekast is voorzien van een PVD titanium caseback en een saffier venster. Het horloge is waterdicht tot op 100 meter. De levendig oranje wijzerplaat doet denken aan vuur en vervaagt van stralend oranje op 6 uur, naar krachtig rood en uiteindelijk roodzwart op 12 uur. Op de wijzerplaat is ook een zwarte contrasterende datumweergave op 6 uur weergegeven.

Binnenin zit Oris' baanbrekende automatische gangwerk Calibre 400 met een enorme 120-uurs gangreserve, een uitstekende magnetische weerstand en een ongelooflijke nauwkeurigheid. De Coulson Limited Edition heeft een een zwarte textielband zonder stiksels en een PVD-sluiting. Er zijn slechts 1000 horloges van dit type geproduceerd en Clem Vercammen heeft een exemplaar kunnen bemachtigen. Ontdek het hier in onze webshop of kom een kijkje nemen in onze zaak.

23/11/2022

Divider