Seiko Sumo Prospex Diver

Bekijk alle horloges van Seiko
Seiko Sumo Prospex Diver
Seiko Sumo Prospex Diver
Seiko Sumo Prospex Diver
Seiko Sumo Prospex Diver

Release september 2022

De nieuwe generatie Seiko Prospex Diver erft het ontwerp van 2007, maar met een betere en sterkere uitvoering. De keramische lunette en hardere coating voor de horlogekast en -band bieden extra stevigheid.

 

Een streepje geschiedenis

Niet lang na zijn eerste verschijning in 2007, kreeg dit horloge de bijnaam ‘Sumo’. Zoals bij veel van Seiko's duikhorloges was de bijnaam aanvankelijk niet officieel. Maar hij bleef hangen en wordt nu ook door het merk zelf erkend.

Over het ontstaan van de bijnaam bestaan een paar theorieën. Het gespierde, oversized ‘uiterlijk’ van het horloge in combinatie met een dunne armband zou een eerste verklaring kunnen zijn. Er is ook een mogelijke gelijkenis tussen de 12-uur markering en de vorm van een Mawashi, het ondergoed dat een sumoworstelaar draagt tijdens een gevecht. Er wordt ook beweerd dat de naam ontstaan is uit het feit dat de vorm van de lunette lijkt op de Dohyo, de ring waarin een sumowedstrijd plaatsvindt.

 

De 2022 Seiko Sumo

Seiko heeft voor de nieuwe uitgave van de Seiko Sumo Prospex Diver gebruik gemaakt van nieuwe high-end materialen. De klemtoon ligt duidelijk op het verbeteren van de kwaliteit, en niet op de stijl van de collectie. De oversized afmeting van het horloge blijft gehandhaafd. De algemene vorm is ook intact gebleven en de kroon behoudt zijn positie op 4 uur. Het gebruik van saffierglas en de waterbestendigheid tot 200 meter zijn ook identiek gebleven.

Wat is er dan veranderd? Eerst en vooral zijn de nieuwe horloges gemaakt van een roestvrij staal met superharde coating. De lunette heeft een keramisch inzetstuk en de 60-minutenschaal heeft een nieuw design gekregen. De armband is nu volledig geborsteld en beschikt over een nieuwe, solide sluiting met veilige vergrendeling.

Op de wijzerplaat zijn de uurmarkeringen en wijzers ongewijzigd gebleven. Alle elementen zijn grotendeels gecoat met Lumibrite en er is een nieuwe kleine lichtgevende markering naast het datumvenster, dat niet meer omkaderd is. De kleur en de textuur van de wijzerplaat zijn in een nieuw jasje gegoten met een gradient-effect over een blauwe of grijze achtergrond, die een fijn horizontaal golfpatroon heeft.

 

15/08/2022

Divider