BR 01 Cyberskull
BR 01 Cyberskull
BR 01 Cyberskull
BR 01 Cyberskull

Een futuristisch staaltje van Haute Horlogerie

De BR 01 Cyberskull behoort niet tot een van de vaste Bell & Ross collecties. Het begon allemaal in 2009 met de lancering van de BR01 Skull.

De schedel is altijd een prominent oorlogssymbool geweest, van de Vikingen tot de parachutisten uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast heeft de schedel ook een filosofische betekenis, omdat hij de breekbaarheid van het leven symboliseert. Het geometrische reliëf brengt een oud symbool over in een ultramoderne stijl.

De nieuwe BR 01 Cyberskull markeert een stijlbreuk. Het avant-gardistische ontwerp opent voor deze iconische reeks horloges een deur naar de toekomst. Het hoekige silhouet doet met zijn gesneden kanten en scherpe randen denken aan dat van onzichtbare stealth gevechtsvliegtuigen. Daarenboven wordt de matte zwarte kleur gebruikt voor bepaalde militaire voertuigen. De prachtige lijnen van de scherpe randen van de BR 01 Cyberskull spelen ook met het licht. De kristallen spiegelschijf en de keramische schedel in het midden reflecteren het licht.

Achter zijn provocerende look verbergt de BR 01 Cyberskull de geheimen van een automatisch horloge dat behoort tot de wereld van de Haute Horlogerie. Het BR-CAL 206 gangwerk is volledig onzichtbaar aan de voorzijde van het horloge. Alleen wanneer het horloge wordt omgedraaid is het zichtbaar door de saffierkristallen achterzijde.

Naast de uur- en minuutaanduiding activeert het automatische uurwerk de kaak van de schedel die zich opent als de veer wordt opgewonden. Bell & Ross koos voor keramiek om dit exclusieve horloge te maken, een high-tech materiaal dat heel sterk is en tegelijkertijd heel licht.

De BR 01 Cyberskull belichaamt het verhaal van een merk waarvoor elk detail een betekenis en doel heeft. Niet voor niets is deze uitgave slechts geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren.

Binnenkort komt er alvast 1 exemplaar de richting van onze winkel uit!

 

14/12/2020

Divider