TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPHE SKIPPER

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPHE SKIPPER
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPHE SKIPPER
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPHE SKIPPER

Uitgave 2024 in roségoud

Watches & Wonders, Genève - 9 april 2024: Na de release van de Carrera Skipper chronograaf in staal vorig jaar, kondigde TAG Heuer zopas een nieuwe versie van het horloge aan met een kast in 18-karaats 5N roségoud. Net als het stalen model is de gouden Skipper gebaseerd op het 'glassbox'-ontwerp dat begin 2023 werd gelanceerd ter ere van de 60ste verjaardag van de beroemde Carrera-collectie. Het horloge wordt aangedreven door het Heuer 02 in-house kaliber met referentie TH20-06, een versie van het Heuer 02 gangwerk dat speciaal is aangepast voor regattatiming. 

 

De kast van 39 mm in 18-karaats 5N roségoud, die een fijne geborstelde en gepolijste afwerking combineert, tilt de Skipper naar een niveau van verfijning dat high-end verzamelaars zeker zal aanspreken. Maar het nut als volledig functioneel zeilhorloge blijft onaangetast.
Net zoals andere varianten van de Carrera met Glassbox, bijvoorbeeld de Carrera Chronosprint x Porsche, de Carrera Tourbillon en de Carrera Chronograph, heeft de gouden Skipper een ingenieuze 'gebogen flens' wijzerplaat onder het kristal voor een uitzonderlijke afleesbaarheid onder alle omstandigheden. Dit is vooral van belang wanneer het horloge wordt gebruikt in een regatta voor het timen van de vitale periode van 15 minuten voordat het startschot wordt gegeven.

Qua kleurenschema grijpt de Skipper in goud terug op de historische Skipper Reference 7754 uit 1968. Een zeeblauwe hoofdwijzerplaat wordt gecombineerd met twee sterk contrasterende subdials: een 12-uurs teller in Intrepid Teal en een 15-minuten regattateller verdeeld in drie vijf-minuten-segmenten in verschillende kleuren. Deze kleuren werden ook gebruikt op de originele Skipper chronograaf uit 1968, die werd gelanceerd om de overwinning van de 'Intrepid' van de New York Yacht Club in de America's Cup van 1967 te vieren. 
TAG Heuer had de bemanning van de Intrepid voor de zeilrace uitgerust met zeiltimers en Aquastar polshorloges. Deze laatste hadden een aftelmechanisme in de vorm van een rood-witte schijf. Om de associatie met Intrepid te illustreren, werd de 15-minuten subdial als volgt verdeeld: Lagoon Green (geïnspireerd op het touwwerk van de zeilboot), Intrepid Teal (de kleur van het dek) en Regatta Orange. Oranje werd oorspronkelijk gekozen door de maritieme wereld vanwege de uitzonderlijke manier waarop het contrasteert met de zee. 

De Skipper in 18-karaats 5N roségoud heeft heel wat overeenkomsten met het stalen model: driehoekige markers met intervallen van vijf minuten aan de buitenkant van de wijzerplaat, een gebogen flens, een gelakte oranje centrale secondewijzer en een discreet 'Skipper' naamplaatje onderaan de 12-uurs subdial. 
Afgestemd op de 18-karaats 5N roségouden kast, heeft de nieuwste Skipper roségouden uurmarkeringen die de lijn van de gebogen flens van de wijzerplaat volgen, net als het gebogen datumvenster op zes uur.

Als je het horloge omdraait, zie je de doorzichtige achterkant van de kast waardoor het in-house Heuer 02 kaliber met referentie TH20-06 - een chronograaf met kolomwiel - te zien is. Het gangwerk met verticale koppeling en 80 uur gangreserve wordt aangevuld door een nieuwe, bidirectionele rotor in de vorm van het kenmerkende schildsymbool van TAG Heuer. 

De gouden Skipper wordt geleverd met een blauwe stoffen band en vastgezet met een gesp gemaakt van 18-karaats 5N roségoud, passend bij de kast. 

 

11/04/2024

Divider